fbpx

Se ji je tokrat res povsem utrgalo?! Socialistična kongresnica Ocasio-Cortezova podnebne spremembe primerjala kar z drugo svetovno vojno!

Alexandria Ocasio-Cortez (vir: twitter)

Mlada kongresnica, ki ne skriva svojih socialističnih prepričanj, v teh dneh ponovno razburja s svojimi neumnimi izjavami – med drugim je dejala, da nam preti konec sveta v dvanajstih letih, če se ne bomo bojevali proti klimatskim spremembam, prav tako pa je izjavila, da je svet nemoralen, ker dopušča obstoj milijarderjev.

Demokratska kongresnica iz New Yorka Alexandria Ocasio-Cortez je v ponedeljek na prireditvi ob dnevu Martina Luthra Kinga primerjala podnebne spremembe z drugo svetovno vojno in dejala, da so te generacijskega pomena ter da so nanje mlajši bolj osredotočeni. “Milenijci in pripadniki generacije Z in vsi ti ljudje, ki prihajajo za nami, nas gledajo, mi pa: ‘Sveta bo konec v 12 letih, če ne naslovimo podnebnih sprememb, in vaše glavno vprašanje je, kako bomo za to plačali‘.” Kot še poroča Fox News, je Ocasio-Cortezova odprta zagovornica programa Green New Deal, s katerim naslavlja dohodkovno neenakost ter podnebne spremembe. Več ekonomistov je sicer že ocenilo, da bi bile posledice implementacije tega programa, ki med drugim predvideva do 70-odstotno obdavčenje osebnega dohodka, za ameriško gospodarstvo uničujoče.

Svet, ki dovoli milijarderje, po mnenju Ocasio-Cortezove ni moralen
Kongresnica je, prav tako v ponedeljek, razburila tudi s svojim strinjanjem z izjavo, da je ideja o svetu, ki dovoli milijarderje, nemoralna. Vprašanje je bilo sicer postavljeno s strani Ta-Nehisija Coatesa iz medija The Atlantic na forumu v Ney Yorku. Dejala je sicer, da milijarderji, kot sta Bill Gates ali Warren Buffett, niso nemoralne osebe, vendar po poročanju Fox Newsa misli, da je “sistem, ki dovoli obstoj milijarderjev, medtem ko so v delih Alabame ljudje brez dostopa do državnega zdravstva, napačen”. Udrihala je tudi čez veliki podjetji Walmart in Amazon, ki s svojimi inovacijami in učinkovitostjo olajšujeta življenje milijardam ljudi po svetu, ki si lahko kupijo cenejše dobrine. Demokratična socialistka medtem rada pozablja, kako se godi ljudem v Venezueli, od koder so nagnali korporacije in milijarderje!

J. Ž.

Komentarji so onemogočeni.