fbpx

Simpatična mlada blondinka, pred katero trepetajo levičarji

Foto: epa

Zmagovalka prvega kroga regionalnih volitev v Franciji je skrajno desna Nacionalna fronta, ki pa ima svežo pridobitev – mladenko Marion Maréchal-Le Pen. A naj vas njena simpatičnost ne zavede. Na predvolilnih soočenjih je namreč ostro pometla s konkurenco. Lepotica je že pri 22 letih postala najmlajša poslanka v francoskem parlamentu.

Marion Maréchal-Le Pen, nečakinja francoske političarke Marine Le Pen, je politično kariero začela, ko je dopolnila 18 let, saj se je že takrat včlanila v skrajno desničarsko stranko Nacionalna fronta. Sicer pa jo politika zanima že od 15 leta. Medijska zvezda je postala, potem ko je že pri rosnih 22 letih, še v času študija, postala najmlajša poslanka v zgodovini francoskega parlamenta.

Skupaj s teto Marine do zmage
Zdaj 25-letna mamica enoletne deklice je s svojim šarmom, skupaj s teto Marine, Nacionalni fronti prinesla veliko zmago na regionalnih volitvah, ki so v Franciji potekale v nedeljo. Stranka je bila uspešna predvsem na severu Francije, kjer je visoka brezposelnost in malo možnosti za gospodarski razvoj.

“Kul” mladenka je pometla s konkurenco
Marion, ki je na nacionalni televiziji v času kampanje pustila velik vtis, v francosko politiko prinaša nov stil, nov videz in nov zagon, poroča The Telegraph. Čedna blondinka je s svojimi trdnimi argumenti in racionalnostjo dobesedno pometla s konkurenco na televizijskem predvolilninem soočenju na. V razpravi se je izkazala kot “kul” mladenka, čeprav sama pravi, da je njena teta veliko boljša govornica.

Očitno pa je mladenkin stil vseeno bolj primeren za predstavitev na televiziji, saj so jo vsi protikandidati, ko je izpostavila točke glede priseljevanja in francoske identitete, zbrano poslušali. Marion uživa veliko podporo tudi med katoliki – bila je namreč prva iz skrajno desničarske stranke, ki so jo ti povabili na svojo poletno konferenco.

Kljub temu da je Marion odraščala med izrazito desno usmerjenimi politiki, vseskozi poudarja, da se v njeni družini niso nikoli pogovarjali o politiki in da je imel vsak od njih vedno možnost, da je izražal svoje stališče.

N. K.