fbpx

Sin hrvaškega predsednika Zorana Milanovića zajadral v novinarske vode – zadolžen za dnevno politične teme!

Foto: Facebook

Ante Jakov Milanović, najstarejši sin nedavno izvoljenega hrvaškega predsednika Zorana Milanovića, je prejšnji mesec v Zagrebu pričel z novo službo kot honorarni dopisnik Televizije Jadran, poroča hrvaški Tportal. Lastnik Televizije Jadran je splitski podjetnik Stipe Latković, ki ga javnost pozna kot botra Stjepana Mesića. Pogosto ga pozivajo na račun nezakonitih gradbenih projektov po Dalmaciji. 

Sin predsednika Zorana Milanovića je na mediju zadolžen za pokrivanje dnevnopolitičnih dogodkov, na YouTubu so že dostopni njegovi prispevki, med drugim tudi poročilo z medverske konference “Človeško bratstvo, osnova za mir in varnost v svetu” v Zagrebu, v katerem se je novinar Milanović med drugim dotaknil prihajajočih internih volitev v HDZ in pri tem zatrdil, da “večina vodilnih ljudi v HDZ podpira sedanjega predsednika stranke.”

Na koncu prispevka izpostavlja, kako je premier Plenković obšel njega in druge novinarje in ni dajal izjav prisotnim medijem. Do sedaj je bilo znano, da je Ante Jakov Milanović študiral pravo v Groningenu na Nizozemskem, potem ko je njegov oče postal predsednik, pa so vsi pričeli iskati njegov Facebook profil, zato se je odločil, da ga izbriše, poroča Večernji List.

Foto: Facebook

Lastnik televizije Jadran boter Stjepana Mesića
Mimogrede, lastnik televizije Jadran je splitski podjetnik Stipe Latković, ki ga javnost pozna kot botra Stjepana Mesića. Pogosto ga pozivajo na račun gradbenih projektov, ki so opustošili zalive Vruja med Omišom in Makarsko, zgrajenega nezakonitega valovoda, konstrukcije, skladišča vode in domnevne “požarne poti”. Kljub temu, da je inšpekcija večkrat izdala odločbo za rušenje, bagri nikoli niso prispeli na gradbišče. Poleg tega je prepovedal dostop krajanom okoliških naselij, zaradi ogromnega pritiska javnosti pa je skupščina Splitsko-dalmatinske županije decembra 2018 odpovedala svojo koncesijo, vendar do danes ni bilo vidnih premikov.

Ante Jakov se je rodil v Bruslju, njegov oče pa je bil svetovalec pri hrvaški misiji pri Nato in EU. Končal je klasično gimnazijo v Zagrebu in se nato vpisal na univerzo nizozemskega Groningena.

Hana Murn