fbpx

Singapursko sodišče odredilo psihiatrično oceno Britanca, ki ni želel spoštovati covid-19 pravil

Foto: Pixabay

Benjamin Glynn, britanski državljan v Singapurju, je bil po odločitvi sodišča poslan na psihiatrično oceno, potem ko je bil obtožen, da ni nosil maske in je nadlegoval uradno osebo. Sodišče se je za njegovo oceno odločilo zato, ker se slednji po zavrnitvi obtožb sodišču za svoja dejanja ni opravičil in so želeli preveriti, ali se je sposoben braniti na naslednji obravnavi na sodišču.

Britanskega državljana v Singapurju, Benjamina Glynna, naj bi maja videli na vlaku brez maske. Policisti so odkrili njegov prekršek in ga soočili, on pa jim je ob soočenju grozil, je poročala singapurska policija.

Po poročanju RT naj bi v Singapurju imeli izjemno stroga pravila, ki veljalo zaradi epidemije koronavirusa. Podobno kot na Novi Zelandiji kršitelje covid pravil lahko čakajo visoke kazni, lahko pa se jim zgodi, da pristanejo za šest mesecev za zapahi. V četrtek je Glynn na sodišču dejal, da so obtožbe zoper njega absurdne in nedopustne. Prav tako je dejal, da ne bo priznal ali zanikal obtožb in dejal, da so nesmiselne.

Foto: Pixabay

Glynn je med drugim tudi trdil, da je bil podvržen lažnemu zaporu in mučenju, prav tako pa naj bi mu odvzeli potni list. Sojenje je še dodatno zapletlo dejstvo, da njegov odvetnik Abdul Rashid ni bil pooblaščen. To je ta tudi priznal, ko je obrazložil, da je “veleposlanik in splošen zagovornik Kraljestva Filipina Hacienda” in je prišel na sodišče, da bi branil svoje “sorojaka”. Gre za precej skrivnostno organizacijo, ki skozi svoje “kraljestvo” napovedujejo nov svet.

Psihiater bo ocenil, ali se je Glynn zmožen braniti sam na sodišču
Tožilstvo je med procesom prejelo tudi pismo družine in prijateljev obtoženca. Kot so navedli, naj bi Glynn izrazito spremenil svoje vedenje po uvedbi omejitev zaradi koronavirusa. Sodišče se je s tem namenom odločilo, da bodo ocenili, če se je slednji zmožen braniti sam. Sodnik Eddy Tham je zato odredil, da mora Glynn na singapurski inštitut za duševno zdravje, kjer bo psihiater podal svojo oceno.

Glynn naj bi se na sodišče vrnil 19. avgusta, odredbo o psihiatrični oceni pa je označil za absolutno in nezaslišano krivico. Kot so še pisali na Hardware zone, je Glynn po končanem postopku dejal sodniku: “Vso srečo pri vstopu v knjigo življenja, gospod Koh. Vso srečo pri tem. Kako lahko rečete, da je Singapur varna država. Policija, ki me lovi kot trop divjih živali. To ni pravičnost. To je odvratno. Zgrožen sem.”

Sara Rančigaj