Slovenski diplomat je v bruseljskih napadih utrpel hude poškodbe

Foto: epa

Slovenski diplomat, ki je bil pred tednom dni poškodovan v terorističnem napadu v Bruslju, je utrpel hujše poškodbe. Zaradi hudih poškodb oči in sluha je prestal več posegov, kljub temu pa je zunanje ministrstvo po napadih mirilo, da gre zgolj za lažje poškodbe.

Diplomat Rudolf Kaniški še teden dni po napadu v Bruslju ostaja v bolnišnici. Utrpel je hude poškodbe oči in sluha ter opekline na obrazu, zaradi česar je prestal več posegov in dobil 20 šivov, je poročal POP TV ob sklicevanju na neimenovane vire.

Ministrstvo zatrjevalo, da je lažje poškodovan
Slovenski diplomat, ki je svetovalec za policijsko sodelovanje in schengen na stalnem predstavništvu Slovenije pri EU, je po prvih informacijah ministrstva utrpel lažje poškodbe. Na ministrstvu za zunanje zadeve smo vprašali, ali se je zdravstveno stanje Kaniškega naknadno poslabšalo ali so javnosti takoj po napadih dali napačne informacije. Na diplomatovo željo njegovega zdravstvenega stanja niso želeli komentirati.

Kaniški je bil poškodovan v napadu na postaji podzemne železnice Maelbeek v evropski četrti. V času napada je bil na poti v službo. Teroristi so pred tem izvedli napad na bruseljskem letališču. Skupaj je bilo v obeh napadih ubitih 32 ljudi. Več sto je bilo ranjenih, 94 pa jih je še vedno v bolnišnici.

POP TV je sicer navedel še, da je bil na bruseljskem letališču med smrtnimi žrtvami napada tudi kitajski podjetnik Frank Deng, ki je čakal na polet v Slovenijo.

N. K.