fbpx

So samo muslimani dobrodošli? Krščanski družini grozi deportacija iz Kanade nazaj v kristjanom nevarno Nigerijo!

Krščanska družina v Wellandu (Foto: Jihad Watch)

Kanadčani se zgražajo nad oblastjo, ki želi v Nigerijo deportirati krščansko družino, po drugi strani pa tamkajšnji premier muslimanske migrante vabi kar prek Twitterja.

Spletni portal Jihad Watch poroča o primeru krščanske družine iz Nigerije, ki v Kanadi živi od leta 2018, zdaj pa ji grozi deportacija. Nigerija je preplavljena z džihadizmom in islamizmom in kot taka je za kristjane ena najnevarnejših držav na svetu, med drugim na območju delujejo Al Kaida, Boko Haram in nasilna etnična skupina Fulani. Kanadske oblasti naj kljub temu ne bi bile prepričane, da družini v Nigeriji grozi nevarnost. Morufat Ogunkoya je Nigerijo zapustila leta 2016, ko je dobila vizum za Združene države Amerike, po kratkem času tam pa ni zaprosila za azil in se je vrnila nazaj. Ko so pozno leta 2017 vizume prejeli še njen mož Viktor in hčerki Hephzibah in Rejoice, so mejo med ZDA in Kanado prestopili na neoznačenem mejnem prehodu pri kraju Lacolle, nezakonit vstop pa je zdaj eden izmed razlogov kanadskih oblasti, da jim zavrnejo dovoljenje za bivanje.

Družina bo morala dokazovati svojo ogroženost v Nigeriji
Lokalna skupnost kraja Welland v zvezni državi Ontario se je zdaj odločno postavila v bran tej družini. Na odločitev o deportaciji se je družina že pritožila in je bila nato pred dvema tednoma zadržana. Predložiti bodo morali tudi dokaze o ogroženosti v svoji domovini. Med drugim Morufat trdi, da je njen oče pripadnik ekstremistične islamistične ideologije, njena krščanska vera pa zanj predstavlja nepremostljivo težavo.

Mrtvi v cerkvi svetega Ignacija v Nigeriji (Vir: Twitter)

Sprejemanje muslimanov za kanadske oblasti ne predstavlja težave
Po drugi strani pa za kanadske oblasti niso težava muslimanski migranti, ki jih sprejemajo v vse večjem številu. Premier Justin Trudeau je med drugim dobrodošlico muslimanskim beguncem in migrantom izrazil kar prek svojega Twitter računa, največ pa jih pride iz Sirije, Eritreje, Iraka, Konga in Afganistana.

Rok Krajnc