So samo muslimani dobrodošli? Krščanski družini grozi deportacija iz Kanade nazaj v kristjanom nevarno Nigerijo!

Krščanska družina v Wellandu (Foto: Jihad Watch)

Kanadčani se zgražajo nad oblastjo, ki želi v Nigerijo deportirati krščansko družino, po drugi strani pa tamkajšnji premier muslimanske migrante vabi kar prek Twitterja.

Spletni portal Jihad Watch poroča o primeru krščanske družine iz Nigerije, ki v Kanadi živi od leta 2018, zdaj pa ji grozi deportacija. Nigerija je preplavljena z džihadizmom in islamizmom in kot taka je za kristjane ena najnevarnejših držav na svetu, med drugim na območju delujejo Al Kaida, Boko Haram in nasilna etnična skupina Fulani. Kanadske oblasti naj kljub temu ne bi bile prepričane, da družini v Nigeriji grozi nevarnost. Morufat Ogunkoya je Nigerijo zapustila leta 2016, ko je dobila vizum za Združene države Amerike, po kratkem času tam pa ni zaprosila za azil in se je vrnila nazaj. Ko so pozno leta 2017 vizume prejeli še njen mož Viktor in hčerki Hephzibah in Rejoice, so mejo med ZDA in Kanado prestopili na neoznačenem mejnem prehodu pri kraju Lacolle, nezakonit vstop pa je zdaj eden izmed razlogov kanadskih oblasti, da jim zavrnejo dovoljenje za bivanje.

Družina bo morala dokazovati svojo ogroženost v Nigeriji
Lokalna skupnost kraja Welland v zvezni državi Ontario se je zdaj odločno postavila v bran tej družini. Na odločitev o deportaciji se je družina že pritožila in je bila nato pred dvema tednoma zadržana. Predložiti bodo morali tudi dokaze o ogroženosti v svoji domovini. Med drugim Morufat trdi, da je njen oče pripadnik ekstremistične islamistične ideologije, njena krščanska vera pa zanj predstavlja nepremostljivo težavo.

Mrtvi v cerkvi svetega Ignacija v Nigeriji (Vir: Twitter)

Sprejemanje muslimanov za kanadske oblasti ne predstavlja težave
Po drugi strani pa za kanadske oblasti niso težava muslimanski migranti, ki jih sprejemajo v vse večjem številu. Premier Justin Trudeau je med drugim dobrodošlico muslimanskim beguncem in migrantom izrazil kar prek svojega Twitter računa, največ pa jih pride iz Sirije, Eritreje, Iraka, Konga in Afganistana.

Rok Krajnc

 • Capi

  Tukaj mi nekaj ne štima…. A ni ravno Justin Trudeau izrekel tiste slavne besede, malo skrajšano bistvo – češ, prišli ste prostovoljno, če vam kaj ne paše, se lahko vrnete od koder ste prišli….

  • Andrej

   Ne vem, če ni tega rekel Avstralski predsednik. Nisem pa prepričan.

   • KAPIBARA

    Tud en kanadčan je nekaj takega govoril.. Ta premier, pa je dal 1 miljon kanadčanov,kot tolažilna nagrade, zaprtemu v gunatanamu, katerega so sprejeli..

   • stajerc5

    Pravilno, skoda ker ne najdem njegovega govora!

 • Andrej

  Kaj je na krščanstvu takega, da razviti svet pravi, da je islam boljši? V čem?

  • stajerc5

   Denar je sveta vladar!
   Malo se zamisli in poglej v kaksnih drzavah se nahajajo najvecja, za izkoriscati zemeljska bogastva.
   Zanimivo, a ne!?

   • Andrej

    Islam je vsekakor bogatejši.

    • stajerc5

     Seveda je najbogatejsi na rudah, nafti itd., in seveda tudi najbogatejsi na ljudozerski mentaliteti.
     Imajo vse in nimajo nic.
     Spominja me na en mali rdece zaostali otocek sredi Evrope, na juzni strani Alp!

     • Andrej

      Islam je najbogatejši, ima pa v sebi vgrajeno neverjetno razdiralnost, ki bo uničila vse tiste, ki ga vabijo na svoj teritorij. Tega ne razumem, da kakor pametni ljudje tega ne ugotovijo. Saj je islam njim samim še najbolj nevaren.

     • stane

      Od tega so totalka zmesani!

  • stane

   V klanju,zlocinih in posilstvih.
   Verska zamaknjenost.
   Nekdo iz vesolja vpliva na ze tako fuknjene levicarje,da se obnasajo nenormalno!
   Se boste smejali ?! Smejte se!

   • Andrej

    Tudi krščanstvo je v svoji zgodovini delalo marsikaj, česar ne bi smelo. Ampkak, do sedaj se je skuliralo, naučilo, preobrazilo. Trenutne pedofile bodo že polovili in kaznovali.
    Ampak, islam je pa ostal natančno tam, v 7.stoletju, kjer je začel. Niti za milimeter ni napredoval. In to me čudi, da pametne glave tega sveta tako preprostega dejstva ne zastopijo. Razen, če so v ozadju zelo, ZELO zlobni načrti, Satanovo delo. A je to tisti vesoljski vpliv, ki ga omenjaš?

    • stane

     Ja je, nekaj hudo narobe v mozganih,da ne prepoznajo lastnega propada.

     • stajerc5

      Dobro poznam muslimana, univerzitetno globalno solanega, ki pravi: Spoznal sem, da smo 700 let za “ostalimi”, a sem na zalost tudi spoznal, da vas ne dohitevamo, ampak se celo vracamo nazaj!
      Ja, to je samo eden med koliko milijardami, ki vidi kam vodi pot!???

 • totex39

  Kanadčani so izvolili nesposobnega mavričastega bedaka in naj ga imajo.

 • xtc

  Trudeau je anarhistični homo,ki unilčuje državo in Kanadčani se morajo mjemu podobnih znebiti,čene želijo postati 3 ji svet.

 • xtc

  Če me osebno vprašate res mislim ,da sodijo nazaj v Afriko ampak glede na njih realno ogroženost pa je upor povsem upravičen,vendar pa se morajo čim bolj integrirati in ne ponavljati one mantre o tem kako so temnopolti zatirani.
  Nihče v neki demokratični družbi ni zatiran ,e zmore zahteve okolja.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!