fbpx

Sodnica v primeru proti Epsteinovi pedofilski madame Ghislaine Maxwell odpečatila podatke kdo vse je letel na “Lolita Express”!

Jeffrey Epstein in njegova "madame" Ghislaine Maxwell (vir: @GBNReports)

Zvezna sodnica na Manhattnu je v četrtek odobrila razkritje dokumentov iz civilne tožbe proti Ghislaine Maxwell, madame samoumorjenega pedofila Jeffreyja Epsteina, ki se sooča z obtožbami zvodništva, pedofilije in siljenja mladoletnih otrok v prostitucijo.

Okrožna sodnica Loretta Preska je izpostavila prepričanje, da ima javnost pravico, da se seznani s tovrstno vsebino. Temu sicer ostro nasprotuje Maxwellova, saj meni, da bi ji bi bilo lahko v sramoto, če bi vsebina preko 80 dokumentov prišla v javnost.

Sodnica je sicer obljubila, da javnosti ne bodo razkrita imena vseh tistih, ki v prostitucijo niso bili vpleteni. Med dokumenti, za katere si Maxwellova želi, da ne bi prišli v javnost, so podatki o opravljenih privatnih letih in pa pričanje iz leta 2016, kjer je spregovorila o svojem spolnem življenju in o policijskih poročilih iz Palm Beacha, kjer je  pokojni pedofil Epstein domoval.

Bill Clinton med najbolj znanimi potniki
Eden izmed najbolj znanih gostov Epsteina na njegovem zasebnem letalu je zagotovi nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton. Fox News je maja 2016 na podlagi podatkov dostopnih na Zvezni upravi za letalstvo poročal, da se je Clinton med leti 2001 in 2003 odpravil na vsaj 26 potovanj na Epsteinovem letalu “Lolita Express”. Kot cilj teh potovanj so bili navedli eksotične kraji, kot so Azori, Singapur, Brunej, Norveška in Rusija. Iz podatkov o letalskih letih izhaja, da na vsaj petih letih Clintona ni spremljal nihče iz osebja tajne službe. Nekdanji predsednik je občasno potoval v družbi Maxwella in Sarah Kellen, pedofilove nekdanje pomočnice.

Foto: Twitter

Do nedavne odločitve je prišlo medtem, ko je Maxwellova pridržana brez možnosti plačila varščine.. 2. julija je bila aretirana v njeni rezidenci v New Hampshiru, poroča Breitbart. Prejšnji torek je okrožna sodnica Alison J. Nathan razsodila, da je begosumna, v primeru, da bo spoznana za krivo ji namreč grozi 35-letna zaporna kazen. Maxwellova sicer vse navedene obtožbe zanika.

Boji, da jo bo doletela enaka usoda
Maxwellova, ki se trenutno nahaja za zaporniškimi rešetkami v Brooklynu, verjame, da je bil Epstein umorjen v svoji zaporniški celici, zato se boji, da bi jo lahko čakala ista usoda, je eden izmed družinskih prijateljev razkril ta The Sun. Britanski tabloidi so se dokopali do informacije, da je bila pred aretacijo deležna tudi groženj s smrtjo.

Obtožena madame je hči pokojnega britanskega medijskega magnata Roberta Maxwella. Pogosto jo je bilo mogoče videti v bližini judovskega milijarderskega pedofila in vodilnih osebnosti iz svetovne politike in iz sveta umetnosti.

Nina Žoher