fbpx

Šok za Švede: 78 odstotkov od devet tisoč “mladoletnih” afganistanskih migrantov je v resnici polnoletnih

Afganistanski "madletni" migranti v Malmu, Švedska (vir: twitter)

Švedska vlada je predstavila nov predlog, ki bi dovolil devet tisoč “mladoletnim” afganistanskim ilegalnim migrantom, da ostanejo v državi, potem ko je bilo ugotovljeno, da je najmanj 78 odstotkov vseh migrantov polnoletnih. Kar 94,4 odstotka pa jih je moškega spola.

Prejšnji mesec je švedski premier Stefan Löfven najavil, da namerava švedska vlada dovoliti devet tisoč “mladoletnim” afganistanskim ilegalnim migrantom, da ostanejo v državi, potem ko so po poročanju Breitbarta na ulicah izbruhnili masovni protesti proti njihovi deportaciji nazaj v Afganistan.

Na Švedskem se bližajo volitve, vprašanje o migrantski krizi pa počasi prevzema medijski prostor. Nov udarec trenutni vladi je bilo poročilo medicinskih strokovnjakov, ki so ugotovili, da je več kot 7.000 od 9.000 “mladoletnih” migrantov v resnici polnoletnih. Navkljub temu se je trenutna švedska socialistično-feministična vlada odločila, da jim dovoli ostati v državi.

Pred prihodom v Evropo eno leto v Iranu
Da bi še dodatno pokazali norost trenutne švedske vlade, so na dan priplavale ugotovitve, da je skoraj polovica vseh migrantov, preden so se odpravili proti Evropi in dosegli Švedsko, vsaj eno leto preživela v Iranu. Statistika pa je razbila še zadnji fake news mit, ki so ga propagirali režimski mediji. Podatki so namreč pokazali, da je 94,4 odstotka afganistanskih migrantov, ki so prispeli na Švedsko, moških, in ne otrok ter žensk.

Vodja Švedskih demokratov Jimmie Åkesson (Vir: Twitter)

Vse to je močno vplivalo na razpoloženje švedskih volivcev, saj se je pol leta pred volitvami desna stranka Švedski demokrati, ki jo vodi Jimmie Åkesson, po anketah sodeč izenačila s trenutno vladajočimi Socialnimi demokrati. V nedavni debati o migraciji v državo, v kateri so se soočili voditelji večjih švedskih strank, je Åkesson po mnenju javnosti pometel s svojimi nasprotniki, ki si še vedno zatiskajo oči pred resnico.

Ivan Šokić