[VIDEO] Kaj se dogaja na škotskem otoku Bute, ki so ga naselili z migranti?

Kar 15 sirskih družin so naselili na škotski otok Bute, kjer so jim oblasti ponudile brezplačna prebivališča in druge ugodnosti, ki jih domačini nimajo. Nedelo, spolno nadlegovanje in nespoštovanje zakonov resno jezijo lokalno prebivalstvo.

Trije sirski dečki na popolnoma novih kolesih, ki so jih dobili v dar od države, kolesarijo v napačno smer enosmerne ulice samotnega britanskega otoka in se niti ne zavedajo, da kršijo prometne predpise, saj ne poznajo pravil ter ne govorijo niti besedice angleškega jezika. Ostali udeleženci v prometu lahko le nemo opazujejo in jih spustijo mimo.

Mladi begunci so stari med osem in petnajst let ter prihajajo iz petnajstih družin, ki so na novo priseljene na otoku ob zahodni obali Škotske s 6500 prebivalci, poroča Dailymail.

Prejšnji teden so v Veliko Britanijo prispela še tri letala z begunci, s katerimi vlada Davida Camerona izpolnjuje zavezo o pomoči in sprejemu 20 tisoč beguncev. Vlada je do božiča po britanskem otočju razselila zadnjo skupino prišlekov, ki šteje tisoč Sircev. Škotski minister jim je ob njihovem prihodu napovedal toplo dobrodošlico ter jim zaželel vse dobro pri novem začetku njihovega življenja.

Kar dva od stotih potencialna terorista
Sirske družine so dobile v dar brezplačno nastanitev, v cerkvi pa so jim uredili tudi molilnico, kjer lahko večkrat dnevno molijo. Vse migrante so varnostno preverili, da bi preprečili varnostne grožnje morebitne infiltracije teroristov, saj sta po besedah libanonskega ministra Eliasa Bou Saaba od stotih migrantov kar dva pripadnika IS, ki želita priti v Evropo.

Pred prihodom Sircev so bili na mirnem otoku edini prišleki upokojenci, ki so se tam odločili preživeti starost. Številni mladi domačini pa so se v lovu za boljšim življenjem preselili na celino.

Za migrante luksuz, domačinom bore malo
Glede novo naseljenih Sircev so se pri domačinih pojavile napetosti; pa ne samo zaradi otrok, ki kolesarijo v napačno smer. Otočani so namreč razdeljeni med tiste, ki so sirske migrante brezpogijno sprejeli medse, in ostale, ki so vlado v Londonu ter lokalne oblasti jezno obtožili. Slednji so bili še posebej razočarani nad ponujenim luksuzom in vsem denarjem, ki je bil namenjen migrantom, medtem ko za domačine še vedno veljajo varčevalni ukrepi.

Ker so oblasti zaradi prihoda migrantov pripravile kar 25 milijonov evrov težak varčevalni ukrep, so ogrožene številne javne storitve. Pod velikim vprašajem bo še nadaljnji obstoj policistov, ki pomagajo otrokom varno v šolo, knjižnic, učiteljev asistentov ter komunale. Celo božično razsvetljavo so prestavili na drugo leto.

Za migrante tudi najnovejši telefoni in 300 evrov mesečno
Medtem ko so domačinom zategovali pasove, so Sircem ponudili brezplačne domove z novimi kuhinjami, preprogami in pralnimi stroji. Kljub temu da gre za eno najbolj revnih območij Združenega kraljestva, so vsi migranti – dokler ne dobijo državnega zavarovanja – od notranjega ministrstva prejeli skoraj 300 evrov. Poleg tega, da so sirske družine oproščene plačevanja davkov, so prejele tudi brezplačno ogrevanje in razsvetljavo ter posebno ponudbo halal mesa, ki je zaklano po islamskih predpisih.

V podporo migrantom so dobrodelne organizacije za nakup telefonov zanje zbirale denar, kljub temu da jih vsi že imajo – vključno z najnovejšimi iPhoni. Mnogo začudenih pogledov in zgražanja je pritegnila v migrantski center preurejena katoliška cerkev. Lokalni hotelir je “precej začuden zaradi tega, saj sem prepričan, da mošeje v njihovi državi ne bi nikoli nudile enakega gostoljubja za nas”.

Delo jim je španska vas
Migranti, ki so nastanjeni v cerkvi svetega Andrewa, niso poprijeli še za nobeno delo, saj le posedajo pred poslopjem in kadijo, otroci pa se vozijo z novimi kolesi in čeladami. “Tukaj je veliko lokalnih otrok, ki bi za božič radi imeli novo kolo, pa starši nimajo denarja,” je dejal zaskrbljeni domačin.

Mark Lingard, ki je nekdanji vojak in poslovnež, pozorno spremlja socialni eksperiment integracije migrantov. “Lokalni svet trdi, da bodo migranti našli delo, vendar tukaj delovnih mest ni dovolj niti za domačine. Skrbi me, da smo si z gostovanjem skupine ljudi, ki cele dneve ne počne ničesar, nakopali velik problem.

Prepoved božičnega okraševanja in nadlegovanje
Iz kraja, kjer so naselili migrante, prihaja tudi vest, da je neka ženska, ki živi poleg migrantske družine, želela krasiti hišo z božičnimi okraski, vendar jo je uradnik za migracije prosil, naj hiše ne okrašuje preveč, da ne bi užalila njihovih verskih čustev.

Prihajajo pa tudi vesti o nadlegovanju. Neka mati dveh otrok je že dan potem, ko so na otok prispeli migranti, doživela neverbalni napad sirskega najstnika, ki se je mimo peljal v avtu. “Sirski najstnik je z rokami in usti napravil znak za oralni seks.” Ko ga je gospa pogledala z začudenjem, je gestikularen prikaz oralnega seksa še enkrat ponovil. Dejanje je prijavila na urad za migracije, kjer ji niso z ničemer pomagali.

Nekaj prijav je bilo tudi v zvezi z oblačenjem. Ko je mlada dvajsetletnica hodila po središču mesta Rothesay v kratki majici, jo je tam ustavila sirska ženska, ki jo je nadrla, da “mora nositi pokrita ramena.

Kaj bo čez eno leto?
Ni presenetljivo, da napetosti med lokalnim prebivalstvom in migranti naraščajo. Revščina in nezadostno število delovnih mest še bolj poglabljata nezadovoljstvo in jezo nad prišleki, ki ničesar ne počnejo in pri tem uživajo v vseh ugodnostih, ki jih domačini ne premorejo. Kdo ve, kaj se bo zgodilo, ko jim bodo čez eno leto potekle vse zastonjkarske ugodnosti. V resnici niti niso toliko krivi migranti kot pa oblast, ki je zaradi nepremišljenega socialnega eksperimenta povzročila, da se bodo migranti sami odselili v večja mesta, kjer se bodo počutili bolj domače.

M. P.

 • Mihilus

  Res so žleht. Noben jih noče pa Evropske izdajalske vlade vseneo posiljujejo avtohtone prebivalstvo s to sodrgo.

  Vse bolj očitno postaja, da Zahodnim državam vladajo Boljševiki. Ameriški šef vojske general Pattonn je že v Juniju 1945 po zmagi nad nacizmom ugotovil, da so Američani pomagali zmagati napačni strani. Da so s porazom nacizma (nacionalizma) na široko odprli vrata komunizmu. Vedno bolj se kaže, da je imel prav. Zato so ga najbrž tudi na hitro pospravili.

 • upornik22

  za vse to je kriva komunistična partija …….dol znjimi!!

  • andreas82

   Itak. Kje so švabi ko jih rabiš?

 • upornik22

  hvala bogu da nimate policijske ure………na 24 ur ne moreš pred 8 komentirat pač rdeča banda

 • čips

  Zakaj nas politiki še kar silijo pomagat in bi strpni, če vidijo kaj se doga. Ali so res mislili, da so ti ljudje civilizirani?

  • Feriss.H

   Ma jebe se politikom za civiliziranost, ta je namenjena bazi, pri njih bolj velja CVILIZACIJA, in to takrat ko izgubijo kaj ali pa ih odplakne kot uporabljen toalet papir. Trenutno najbolj izpostavljen primerek CVILIZATORJA je oni Milanović.

   Kar pa zadeva aktualne dogodke, Slo-Cvilizatorji samo “neodvisno” izvajajo EMAILIRANE naloge iz Bruselssa. Kot že rečeno, oni ne razmišljajo o civilizaciji, njih skrbi samo lastna CVILIZACIJA

 • Peter

  Ne verjamem. To so čudoviti ljudje, ki prinašajo novo kulturo, ki bodo odpirali čudovite nove restavracije, ki nas bodo naučili novih pesmi in bodo z nami prepevali naše, ki nas bodo naučili novih ver in mi njih naše……

  Ne pa ta vaša desnakarska reklama, no.

  • fireblade

   izobraženi, polni izkušenj… gospodarstvo bo dobilo nove tehnologije in prakse…

  • macon

   Sami inženirji in znanstveniki so, no. Ne pa tale nestrpna fašistoidna propaganda.

  • Mihilus

   Ne gre se za vero ali kulturo. Njihov namen je v Evropo prinesti nebelo kri. Ampak belemu človeku so banksterski barabini tako oprali glavo, da dejansko verjamemo v enakost, anti-rasizem, strpnost. Verjamemo v vrednote, ki vodijo v naš propad. In to bo naš konec, če se ne bomo uprli tej norosti.

 • dež

  Bute na Škotskem ali Butoraj v Sloveniji, povsod se ta drhal obnaša enako primitivno. Še najbolj pa je vse skupaj podobno Butalam.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez psovk in s tem vzpostavljamo kulturni nivo komentiranja. #drhal

   • Feriss.H

    OK, Nova24TV Mod 1, vemo da MORATE tako odreagirati, sicer vam bodo “dežurne” uradne institucije težile z njihovim NESTRINJANJEM. Drhal je še najbolj mili izraz za to drhal, ker na žalost to pač so. Strinjam se z vašim ne-strinjanjem, a komentar le pustite pri življenju, odstranjevanje je predaja Homo-Liberalizmu.

    • Nova24TV Mod 1

     *Ogibanje* dotičnemu izrazu in sorodnim (v smislu psovke) je vseeno higienično (z vidika dostojnega – torej ki ustreza nekim standardom – nivoja komentiranja), četudi je njihova uporaba legalna in legitimna.

   • dež

    Se mi je zdelo, da bom dobil opomin. Po SSKJ sicer beseda drhal pomeni 1. neurejena množica ljudi in 2. neosveščeni, nekulturni ljudje.

    • Nova24TV Mod 1

     Skopirajte vsaj celo definicijo – in pri tem poglejte zadnji stavčič [kot psovka].

     drhál -i [au̯] ž (ȃ) slabš. 1. neurejena množica ljudi: drhal je od trenutka do trenutka naraščala / za tujcem se je podila drhal otrok // skupina nasilnih ljudi: tam se klatijo roparske drhali / fašističnedrhali / dan za dnem popiva s svojo drhaljo druščino, družbo 2. ed. neosveščeni, nekulturni ljudje: zanj so bili ti ljudje drhal; spopadel se je z nazori malomeščanske drhali; poulična drhal / kot psovka poznam vas, drhal

     • dež

      Drži, ampak drži pa tudi, da beseda “drhal” ne pomeni avtomatsko psovke. Bom upošteval naslednjič, vas pa tudi prosim, da ločite zrno od plev.

      Če grem jaz na mejo, oblečen v Benetton oblačila in obut v superge za 150 €, s tele. aparatom za 600 €, uničujem pakete s hrano in tiste z narisanim rdečim križem, pljuvam po policiji, mečem kamenje, gestikuliram, da bom nekomu odrezal glavo, kaj sem? Begunec, imigrant, džihadist, skrajnež ?, menim, da je za takšne beseda drhal kar prava.

     • bojan

      Beseda drhal je olepševalnica za te smrdljive nepismene neinteligentne versko zaslepljene stvore, ki iz srednjega veka prihajajo v 21. stoletje.

 • Darth Vader

  pa kaj vi v vsej tej zgodbi ne razumete? ljudje, ki so 100% odvisni od države so volilna baza levice…..vedno bili vedno bojo……desničarji se sami preživljajo z takoimenovanim delom…..levičarji pa skozi lažno socialo kradejo davkoplačevalski kapital in ga skozi razne programe kanalizirajo do svojih volilcev…..to je ves keć te veselice okol migrantov

  • TomTom

   Ne vem, če drži da te milijone neizobraženih pešakov predstavljajo volilno bazo za levake. 1. ne poznajo koncepta volitev. 2. ne znajo prebrati volilnega listka. 3. če že 1. in 2. ne drži potem bi volili samo muslimansko stranko.

 • macon

  Evo, Angleži na otoku Bute, imate izjemno priliko, da neposredno občutite, da se vaša od realnosti odklopljena elita in oblast poserjeta na vas. To je redka prilika, večinoma gre za posredno zajedanje oblastne bande skozi davke in predpise, tukaj pa vam v praksi implementirajo krasni novi red.

  Lahko jokate, lahko se pa zbudite in se malo bolj zavedate realnosti vaše družbe in razmislite, kako boste ukrepali v zvezi s pritepenci.

 • andreas82

  Migranti s kapucami so tudi naši južni, kako se veselijo prihoda beguncev. Vemo kdo jim je podelil državljanstva, z namenom teroriziranja Slovencev?

 • andreas82

  Vse z bradami in kapucami je treba zavrnit. Sprejel bi samo ženske pa otroke, pa še to samo tiste najbolj ogrožene. Stop Balkan, stop Islam!

 • andreas82

  Takile so dobili pri nas o oblast, Slovenija prodana Balkanu. Koliko podjetij v Sloveniji zaposluje v večini samo Balkance, ni jim treba toliko delat kot nam, bo že Slovenec naredil več. Tako to naša podjetja, Titko jim je zgradil bloke, ma ni da ni. Levica jih podpira, ve se zakaj.

 • Miha Roznik

  Tisti,ki bodo oz so prisli v Slovenijo pa ze niso taki.Mati mila kam to pelje.Vsa cast visjegrajskim drzavam,ki so tej norosti rekle ne.Kaj pa nas cukercek porece na to,mogoce bo malo preucil situacijo.Bogi nasi otroci ,kaj jim bomo zapustil.Drzava zapufana,vse se prodaja po 1 cent,poselili jo bodo z delomrznezi ,takimi,ki samo klanjajo.Jaz bom ze se nekako,ker sem ze cez pol poti,kaj pa nasi otroci????????Hvala vsem vladam od 91 leta dalje

  • andreas82

   Komunisti kdo pa drug. Maneken ki igra predsednika vseh Slovencev se vedno rad podruži z našimi brati. Vse v duhu bratstva in enotnosti.

   • marta

    Vsak (naj mi oprostijo izjeme), ki pride malo višje v politiki, poskrbi samo za svojo lastno rit.

 • antimur

  Kako se na takšne zgodbe odzivajo ljubitelji muslimanskih vsiljivcev, od ZL, do levaških podpornikov migracije, raznih evforičnih “dobrodelnih organizacij”, levaških medijev, raznih fakultet…Očitno so dojemljivi samo za tujce, za Slovence se jim pa kratko malo =be.

 • marta

  To imamo zato, ker nam vladajo ljudje, ki niso nikoli okusili, kaj življenje v resnici je. Ker so zrasli v najvišjih možnostih ugodja. Ker so v večini potomci teh, ki so nam vladali ves povojni čas, saj kljub volitvam, so pri nas najvišje funkcije “DEDNE”.
  Vas to na kaj spominja?

 • viktorh

  Eno takšno manjšo kolonijo bi morali napraviti pri Murglah…

 • dob

  A ni tam družina McAmbrus?

  • Rožle

   Von Strojans ..!

  • viktorh

   No, saj veš, gliha vkup štriha..

 • Rožle

  Samo še naprej jih lepo ujčkajte….oni definitivno ne bodo nas…..

 • fmg9

  Lokalci ne smejo uporabljati krščanskih simbolov za krašenje ob Božiču??
  To, da imajo v lokalni cerkvi islamsko molilnico (mošejo) pa je navadna blasfemija (Bergoglio jih pa še podpira.)

  Kako bo čez eno leto? Ja, lokalci bodo postali tujci na lastni zemlji in šeriatsko pravo bo od njih zahtevalo ali obvezen davek ali pa spreobrnitev v Islam.

  Prebivalstvo bi se moralo organizirati na svoje. Če drugega ne, pač vaške/rajonske straže.

  • dob

   Na Irskem se že organizirajo vaške straže! Vodi jih neki Dom O’branec.

   • antimur

    Zagotovo si eden izmed podpornikov ZL, homoseksualcev, kristijahobov, antiosamosvojiteljev, ali na kratko kar zajema vse našteto, “kučanistov”.

    • fmg9

     Ne, dob to vsekakor ni. Ima včasih sarkastičen humor, ampak dvomim da je to kar si naštel.

    • epson mlacni

     Sicer so bo Dob branil sam, ampak zadel si točno v sredino … megle!

     • fmg9

      Se opravičujem za predhodnji (original) prispevek, sem mislil, da si repliciral meni. (sori)

     • dob

      Niti ne bi preveč komentiral, sem kar zadovoljen.
      Včasih se mi zgodi, da me kdo napizdi, ker sem napisal kaj sarkastičnega in bi človek lahko pomislil, da branim kučanizem.
      Takrat mi je posebno toplo pri srcu in prenesem čisto vsako psovko s strani prizadetega!
      Če kdo kučana in njegovih posledic za to družbo ne prenaša prav dobro, je moje vrste človek.

     • dob

      no worry. med prjatli to sve požegnamo!
      (prosim, ne napadat Jelena tam, kjer ima prav. Samo tam, kjer nima)

     • dob

      A man goes into a porn shop and asks for an inflatable sex doll.
      “Certainly, Sir,” says the proprietor. “Would you like a Christian one or a Muslim one?”
      “What’s the difference?” asks the man.
      “Well,” replies the proprietor, “the Muslim one blows herself up.”

 • fmg9

  Nova radijska postaja na škotskem otoku Bute:
  http://tunein.com/radio/Radio-Quraan-s156690/

  (letos je še neobvezna, drugo leto bo zamenjala lokalni radio in bo obvezno poslušanje)

  • Rožle

   Vseeno boljš kot pa naš velenjski slavček…

   • fmg9

    Saj se bo naučil arabsko. in bo postal islamski slavček.

    • Rožle

     Tudi tale jezik mu ni tuj…

 • domovina mili dom

  Pripravite se, to bo Cerarjeva vlada poskrbela v Sloveniji.

 • sprehajalec

  Malo sem poguglal, dež in mraz jih bosta pregnala. Gre za integracijski eksperiment, ki pa se ne bo uspešno končal, saj živijo v getu, oziroma skupnosti sta ločeni med seboj. Družbe iz getov se nikoli ne integrirajo.
  Za morda uspešno integracijo bi bila nujna prepoved islama in njihovih navad, ter striktno izvajanje le tega, ter razselitev po različnih lokacijah. Tako kot sta naredila Isabela in Ferdinand v Španiji s judovskimi Sefardi. Tisti, ki niso hoteli tega sprejeti, so se izselili takrat v Bosno.

  • Poštenje velja

   in tam imajo raj že vso zgodovino

  • Mihilus

   Ni problem v Islamu in kulturi pač pa v biologiji. Znanstveno je dokazano, da so naše vrednote, inteligenca, lastnosti in sposobnosti v 95% dedne in samo 5% privzgojene. Rase smo si med seboj poleg barve kože različne tudi po teh lastnostih in oni nikoli ne bodo takšni kot smo mi.

   Obstaja tudi rasa Khazarjev. Oni se sicer identificirajo kot židi. Lastnost te rase je, da hočejo vladat svetu. Poleg tega so zelo inteligentni ampak nimajo nobene empatije do sočloveka. Oni se s sovražnikom ne bojujejo direktno pač pa se infiltrirajo v njihove vrste in jih uničijo od znotraj.

   In to se nam trenutno dogaja v (skoraj) celotnem belem svetu. ZDA je povsem prežeta z njimi in tudi v zahodni Evropi se čuti njihov vpliv. Ne gre se za integracijski eksperiment, gre se za mehko in počasno obliko genocida Evropskih narodov.

   • Jelen

    vrednote, inteligenca, lastnosti in sposobnosti v 95% dedne ?

    • Feriss.H

     Pri tebi 0%

   • Feriss.H

    Prav zato se jih je oprijel vzdevek Khazarian Mafia, funkcionirajo identično kot Sicilijanska Mafija, gensko-krvna naveza je tisto kar jih primarno povezuje, od tod ta fenomenalna kohezivnost, zaupnost in moč.

    Rekel sem da si bom moral vzeti čas in raziskati še dejanski odnos med njimi in ta pravimi Hebrejci ali Izraeliti, ali Sephardi. Čeprav so Sephardi iz Španije, ampak tja jih je moralo prinesti še za časa Antičnega Rima iz takratne Palestine ali Canaana, in se mi zdi da bi ti morali biti originali.

    Ko bi vsaj po Internetu bilo manj vsakojakih “virov”, a tistih nekaj da bi bilo res relevantnih. Precej je naporno filtrirati plevel od zrnja, predvsem ti odvzame dragoceni čas.

    • Mihilus

     Že pred časom je nekdo zapisal tule, da v bistvu še vedno imamo prvo svetovno vojno, ki še kar traja. In traja še vsaj od leta 1914 in to kar je vmes so samo prekinitve ene in iste vojne, Vojne Khazarjev proti belemu človeku. Tega nisem povsem razumel dokler se nisem pred kratkim ogledal dokumentarca Adolf Hitler: The greatest story never told. V temu dokumentarcu je prikazana alternativna verzija zgodovine druge svetovne vojne. Povsem nasprotne od tega kar so nas učili v šoli. Rek “zmagovalci pišejo zgodovino” pri ogledu tega dokumentasrca res dobi svoj pomen. V šoli so nas učili, da smo v WW2 zmagali proti nacizmu po ogledu tega dokumentrca pa verjamem, da smo v resnici IZGUBILI proti Khazarjem. Dokumentarec pravi, da se je Hitler v bistvu uprl Khazarjem in njihovi štali, ki so jo delal njihovi boljševiki in liberalci po Evropi. Ukinil je Rotschildovo centralno banko in zagnal Nemško gospodarstvo, ki je zacvetelo v samo 6 letih. Zaradi tega so Židi napovedali vojno Nemčiji – kar preko časopisa. Khazarji so izsili drugo svetovno vojno in ne Hitler. Hitler je želel v protinapadu Evropo in Rusijo osvoboditi Boljševikov in se postavil za našo belo raso. Ni mu uspelo.

     Vendar je ena pozitivna stran vsega skupaj. Putin je reinkarnirani Hitler. Če bi Hitler imel jedrsko orožje (kot sredstvo odvračanja pred napadom na Nemčijo) potem bi najbrž že njemu uspelo uničiti bankstersko Kharar mafijo. Putin in njegovi zavezniki (BRICS in države V4) že vzpostavljajo nov sistem mednarodnega bančništva, so izplačali dolg in izgnali IMF, prepovedali Sorosove fundacije, ne sprejemajo beguncev, etc, etc. Gotovo pa je, da Khazarji ne bodo kar odnehali. Prej bomo doživeli jedrsko vojno kot pa da bi se oni predali. Vseeno pa obstaja neko upanje, da se zadeva reši in, da kot rasa preživimo. Bomo pa videli vojno. In to kmalu.

     • Feriss.H

      Kaže da pijeva vodo iz istih vodnjakov. The Greatest Story Never Told je kot biblija dvajsetega stoletja. Če bi bilo po mojem bi v šole uvedel obvezno ta dokumentarec, Mein Kampf, Marxa in Engelsa, tudi Kardelja in njemu podobne, potem pa naj študenteraj analizira in sami ugotovijo kdo, kaj in kako.

      Experimentalno bi im dal na razpolago tudi “študijske” izkušnje v živo glede novih socialnih trendov, kot je trenutno Homosexualnost. Vsakemu (normalnemu) ki tolerira Federastijo bi dal kolokvij iz obveznega natepavanja v rit, in potem naj to primerja z normalnim sexom.

      Skratka, poanta je v tem da folk mora najprej vedeti dejstva, potem pa naj se odločajo kakor hočejo. Indoktrinacija prinaša samo kaos.

   • dob

    Mihilus, ti si fejst fant, ampak tole z rasističnimi teorijami preprosto ne drži. Večkrat si jih že omenjal in zdaj že delaš škodo, ker ti bodo nekateri nasedli.
    Te tvoje študije in raziskave so približno takšne vrste, kot tiste gejevske in lezbične, ki so nam jih omenjali pred referendumom, ki naj bi dokazovale, da je vseeno če imaš za starše dva človeka istega spola. In da ni pomembno imeti očeta in mater.
    Zelo malo je genetsko pogojenega v zvezi s tem, kako razumemo nasilje – praktično nič!
    Gre za vzgojo, pri kateri se zaradi pomanjkanja izgradnje limbičnih (čustvenih) možganov, reptilni povezujejo direktno z prednjim režnjem neokorteksa, torej z velikimi možgani. Posledica tega je, da človek sklepa obrambno in reagira na prvo žogo. Reptilni možgani sporočijo velikim možganom, da je okolje nevarno (za reptilne možgane je itak vse vedno nevarno!) in velikim možganom takoj naroči, naj izberejo največjo gorjačo ter opravijo s sovražnikom. Če ima pri roki atomsko bombo, naj jo fukne na ljudi brez razmišljanja.

    Limbični možgani se pred odločitvami posvetujejo s srcem (ki je civilizaciji, ki pretirano poveličuje velike možgane, po navadi odveč) in pomislijo prej na druge možnosti reševanja problemov.
    Druge možnosti so pa denimo nove izkušnje, ki bodo spremenile obstoječe predsodke, ki temeljijo na slabi izkušnji. Tuji ali tvoji, večinoma pa tuji, ker je predsodek skoraj vedno naučen iz knjig.
    Predsodek, ki velja, je lahko star tisoče let! Če ga življenje ni spremenilo, ga dopolnilo, ga razložilo, poiskalo druge možnosti, je ostal takšen, kot so ga uporabljali pred tisočletji. Tedaj človeško življenje ni bilo dosti vredno, življenjska doba pa okoli 25 let. Pri 25-tih so namreč umirali, ker so bili izčrpani, telesno precej manjši od današnjega človeka zaradi pomanjkanja hrane, zdelani od suženjskega dela, tlake itd. Govedo je bilo pol manjše od današnje krave.

    Skratka, limbilčni možgani pomislijo še na druge in drugačne rešitve, preden se spravijo nekoga ubiti. To je razlika med upoštevanjem limbičnih ali čustvenih možganov in pa smrtonosne direktne povezave reptilnih z velikimi. Slednja poteka kar mimo limbičnih možganov, brez upoštevanja srca. Ta je privzgojena denimo vojakom in se kaže v tem, da vojak uboga povelje in ne razmišlja (v resnici je pozvan, naj ne čuti). Uboga starejše po činu in reagira brez premisleka, ker je tako natreniran.

    Glasbe niso napisali takšni ljudje, ne zgradili Sikstinske kapele v Rimu, pa tudi Hamleta niso napisali!
    Bom še sam uporabil zanstveno raziskavo. Ugotovili so, da je limbične možgane možno zgraditi tudi če jih nikdar nisi ime, ker tvoje okolje ni upoštevalo emocionalne komponente pri človeku, nanjo niso polagali dosti pozornosti in so človeka uporabljali namensko, za vojaško vzgojo ali za izgradnjo organizma v verskega fanatika. pri nas imamo komunistične fanatike tega tipa in so enako nasilni, kot islamski, samo priložnost jim daj, pa postanejo nori v treh dneh! Pa ni važno, če so prej bili doktorji znanosti, magistri, vele-ekonomisti in kaj jaz vem kaj še vse! Adolf Eichmann je bil čisto navaden uradniček in ne nekakšen psihopat.
    Slovenija je ena posrana kučanistična zbirokratizirana prfuknjena država, polna birokratov! Zato je nevarna, ker proizvaja uradniški tip ljudi, ki so brez limbičnih možganov! Pri tem pravijo, da je useglih!
    Nočem biti predolg. Poleg tega nisem strokovnjak na tem področju. Kljub temu vedno poslušam svoje srce in ne verjamem kar vsevprek, ko mi nekdo govori, da smo brezupno pogojeni, usojeni, in da je nasilnost naša usoda, ki se ji ne moremo izogniti.
    Moj Bog pravi: Vi ste moji! Rad vas imam! Problem je v tem, da vi sebe nimate radi, zato moje Ljubezni ne čutite. Zgradili ste si zid okrog sebe in meni ne pustite zraven, da bi vam segel do srca. Hkrati me pa prosite za pomoč…. za kakšno pomoč?! Pri ubijanju????? Tega vam ne morem pomagati in vam tudi ne bom pomagal! Najdite druge možnosti, pri tem vam lahko pomagam. Iščite jih. Namen dosti pomeni.

    • Jelen

     Seveda da te “znanstveno dokazane” teorije ki jih omenja ne držijo.

    • Feriss.H

     Dob, tudi ti si fejst dečko, občasno celo preveč, in prav zdaj si malce preveč korekten. Mihilus ima prav, razlog je zelo preprost, poglej face tehle kreatur samo na tej sliki gor. Kakšne asociacije ti prikliče pogled na njih. Jaz tu ne najdem niti sledi nekih “limbičnih možganov”, VIDIM samo INSTINKTE, primitivizem, surovost, grabežljivost in NULA RAZUMA. Evropejci smo to kar smo zaradi neke genske lastnosti, Črni imajo svojo genetiko, Kitajci in Japonci svojo, skratka vsem nam je Mati Narava podarila neke lastnosti, tudi opicam in črvom.

     Pri tem sploh ni vprašanje kdo je bolj kar koli že, ampak kdo je to kar dejansko je. Prav zaradi tega naravnega dara “begunska imigracija” ostaja trajno nekompatibilna z nami, in enako mi z njimi. Narava nas je tudi s svojim razumevanjem kompatibilnosti razporedila teritorialno po planeti, in ne misliti da je to goli slučaj. Homo Sapiens že nekaj časa poskuša biti bolj pameten od narave, a nam ta vsakokrat da do znanja da naj ga ne serjemo, ker njena ostaja ta zadnja in pika.

     • dob

      Da “je kar
      je” je po navadi poglavitni dokaz, ki služi temu, da vse ostane, kot je
      bilo.

      Torej, za nadaljevanje
      vseh mogočihz diktatur, s tem je mišljeno na diktature v vseh smislih.
      Diktature so podprte z dogfmami, vseeno ali pri tem gre za versko dogmo ali za
      ideološko! Meni je to vse isto, posledice »neživega Boga« so v vseh primerih
      katastrofalne za človeka. Če ne nesposredno, pa posrednop.

      Pomislimo le na to, da
      se je homoseksualnost iz vasi preselila v mesto, ker je nezadovoljstvo spolno
      nesprejetih ljuidi iskalo sebi primerno okoljer in primerno družbo, v kateri se
      ne bo počutila izpljunjena. V ruralnem okolju tega ni moglo dobiti, je pa prav
      Cerkveno okolje s prepovedmi, krutostjo dojemanja človekove usode, ozkostjo
      pojmovanja pojma Ljubezni in s svojimi pravili, da ne rečem zapovedmi, generiralo
      in povzročalo!n Če tega nezadovoljstva
      ne bi bilo, tudi komunizma na Slovenskem ne bi bilo, ker ne bi nastal! Delavski
      razred je zbral vse nezdovoljneže, ki so imeli polne kufre ruralne kmečke
      domače patriarhalne vzgoje!

      Zato jatz ne bi
      idealiziral slovenstva, domovine, »tisočletne želje po svobodi«…. to so vse
      motorji za manipulacijo, ki jo mirno izvaja diktator. Komunist ne potrebuje
      rešenih problemov, komunist potrebuje nezadovoljneže.

      V resnici pa je človek toliko civiliziran,
      kolikor je emocionalno razvit. Prav nič več, kot samo toliko. Slovenija je emocionalno zaostala v letu 1945
      in zato je tudi gospodarsko, kjer je. Ker je v glavah ostala tam, kjer je bila
      po Drugi Svetovni vojni.

      Napredek človeštva je
      v vsem odvisen od človeških emocij in njih evolucije!

      Stvari
      niso “je kar je” in na to se zdaj zanašajmo, ker tako pač je!

      Mi namreč nismo le to,
      kar smo, smo še tudi vse tisto zraven, kar bi lahko bili, ko bi upali.

      Seveda, ko
      bi razvijali domišljijo, ki je zdaj nimamo. Domišljije nimamo, ker je nevarna, zato
      jee Slovenija ne potrebuje.

      Koliko domišljije pa
      potrebuješ za sposojanje denarja na državnem nivoju?! Pomanjkanje domišljije
      kvečjemu pomaga pri zadolževanju in Slovenija drugega ne počne, kot le to, da
      razmišlja , kako povečati bonitetne ocene. Da se bo še naprej zadolževala.

      Pravilo: Je, kar je,
      pa se nenadoma prevrne v: Kva čmo, se je zgodilo… To pomeni, da planerji
      katastrofe za naprej planirajo blagiostanje, si denar soposjajo, potem pam, ko
      ga ni mogoče vrniti, koljejo ljudi. Razmišljajo pa: Kva čmo, se je zgodilo…
      Ne pa: Joj, kaj smo naredili….

      V Sloveniji je
      pomanjkanje domišlljije kronično in stanje da “je, kar je in po tem se
      zgledujmo” je praktično zapovedano. Kdor se4 s tem ne strinja »ustvarja
      afere« in zato dejmo ga po glavi.

      Vse to se
      dogaja zaradi gojenja kulture “nekonfliktnosti”. Ta mentaliteta
      navidezne nekonfliktnosti je še precej bolj očitna kot kje drugje, kjer so ljudje
      navajeni na demokracijo in vlogo politične opozicije v njej. Pogledaš tv
      oddaje in vidiš soočenja tam, potem pa jih primerjaš z našimi in našo televizijo.
      Kot dan in noč. Naša TV poneumlja državljane inv tem prednjači pred RKC, na
      veliko!

      Torej. Sploh ne gre zato,
      da so stvari takšne kot so. Stvari naj bodo takšne, kot bi lahko bile, če bi mi
      sami imeli sposobnost zamisliti si stanje brez krvi in odsekanih glav. Če bi
      imeli nekaj domišljije, ki bi si zamislila takšen svet in bi si ga začela
      ustvarjati po srčni želji, ne pa po nekih predsodkih, ki nam jih vsiljujeta
      religija in ideologija.

      Če pa rečemo, da je,
      kar je, potem pa s tem kažemo namen, ki pravi – da naj kar bo kar bo!

      Pol pa je kar je in
      imamo, kar imamo.

     • Feriss.H

      Dobri stari dob, ko ga zanese ga tudi odnese, včasih malo predaleč, včasih pa malce previsoko. Neka anticiklona te je ta hip potegnila preveč na zgor. Ne rečem da nimaš prav in da ni sofisticirano, a vse tole na tisto preprosto tezo o chimp-facijalni prepoznavnosti?

      Kolateralno na temo, en IT nasvet – domnevam da osnutek pišeš v Wordu 2007 ali 2010 ali podobno, in potem to prilepiš sem v komentarje. Pri tem ti lepljeni text malce raztrga, (vsaj v mojem Firefoxu ga tokrat vidim takega) nasprotno od urejenega originala. Poanta je da Word aplikacija generira formatiran text, katerega Discus ne “deformatira” tako kot to počne WordPress na primer, tam lahko narediš copy-paste in dobiš pravilno oblikovan text, brez prekinitev v naslednjo vrstico.

      Trik je v temu da uporabiš notepad ali beležnico kot vmesni člen v verigi, ker notepad deformatira vse kar v njega prilepiš, potem pa iz notepada v forum krmiljen z Discusom. Poskusi z uredi funkcijo in ponovi postopek kot sem ga opisal in bo komentar OBLIKOVNO izgledal kot si ga pisal.

     • dob

      OK. Grem probat.

     • dob

      Zdaj sem napravil, kot si rekel, iz Notebook-a v okence. S pisanjem v Wordu je pa tako, da to redko uporabim. Zdaj sicer sem in včasih, ko tekst postane dolg, to naredim iz varnosti. Po navadi pišem direktno v okence, ampak se pogosto zgodi, da mi računalnik sam od sebe osvežuje, potem pa včasih še dobim tekst nazaj, včasih pa ne. Torej je pisanje negotova stvar. Še posebej, če se zapišeš, kar se meni hitro zgodi, in izgubiš precej besedil. To je neprijetno. Ampak doma lahko preklinjam in me admin ne sliši.

     • Feriss.H

      Prav zaradi tega refresha jaz vsak daljši text najprej pišem v Wordu, ker te lahko vedno kaj prekine, ali moraš skočit v kuhno ker si pozabil da ti vre voda za kavo ali te stisne na WC ali zazvoni telefon ali nekdo zvoni kar pri vratih…in t.d

     • dob

      Ah, kako te razumem. Mene ves cajt kličeta ženina mamadžahedin in atadžahedin. Jaz bi tem ljudem vzel mobilce.

     • Mihilus

      Jaz pišem in berem komentarje kar preko https://disqus.com/home/discussion/nova24tv/ ker sicer je refresh res kar precej siten. Na disqus.com ni refresha.

    • Mihilus

     Raziskave so jasne. Možgani belcev so cca. 5% večji od rumenčkov in cca 10% večji od črnčkov. Ni samo velikost možganov tudi razgibanost povrhnjice je navečja pri belcu. So pa različno tudi zgrajeni možgani med rasami ne samo velikost ampak različno velike imamo različne predele možgan.

     Vem, da z rasizmom drezam v osje gnezdo, ker so ravno Khazarji preko medijev, zakonov, šolskega sistema nas naučili, da je rasizem nekaj slabega. Vendar bodo ljudje se moral zbudit in začet zavedat, da smo si rase različne. Nisem proti nobeni rasi. Jaz sem za vse rase vendar trenutna politika, ki jo furamo vodi v propad naše rase. Sem tudi za separacijo naše rase od ostalih, ker je to za nas (predvsem naše otroke) to NAJBOLJŠE.

     • Feriss.H

      @Mihilus, lahko tudi bolj enostavno, sploh ni potrebe po volumenskih primerjavah, za mene so tiste vidne, izrazne najbolj relevantne. Poglej sam faco Črnega Afričana na primer, na kaj te asocira? – Sori PC in Admin-nova in kultura in civiliziranost in znanost, meni je njegov izraz bolj podoben chimpiju kot pa Evropejcu. Pri tem je treba biti fer in res je da tudi nekateri belci imajo bolj chimpi obraze, kar se tudi sklada z njihovim obnašanjem na splošno. Enako tudi nekateri Črni imajo manj chimpi obraze kar se podobno odraža v njihovem odstopanju od rojakov.

      Delati se finega in sintetično kulturnega nima nekega haska, z tem samo dajemo potuho tistim ki to pol na debelo izkoriščajo. A je kdo že slišal kdaj za staro modrost – “dobrota je sirota”.

     • Mihilus

      Meni je primerjava dobra, ker je empirično dokazljivo in ni neka subjektivna ocena ali pa subjektivni test.

     • Ruggedplant

      Dobro si začel, slabo nadaljeval. Volumen možganov ima res zelo malo opraviti z njihovo kvaliteto, obrazne poteze pa še precej manj – sploh ne morem verjetni, kako si lahko nekaj takega navedel kot argument, ker poznam tvoje ostale poste in vem da nisi po juhi priplaval. Ne grem senikakršnega čistuna, ampak to kar si napisal je čisti rasizem. Belci imamo tako po obraznih in telesnih potezah veliko več skupnega z neandertalcem (s katerim smo celo bivali v istme časo-prostoru), pa to še ne pomeni, da smo intelektualno inferiorni v primerjavi s črnci katerih genetika je gradila zgolj na homo sapiensu.

     • dob

      Dobro Mihilus, jaz tebe tukaj ne bom prepričal v svoj pogled. To tudi ni moja naloga.
      Prosim te le, da razumeš, da sam verjamem v to, kar pišem. Če torej verjameš, da verjamem v to, je meni čisto dovolj in za več ne vprašam! Bi ti pa težko zdaj na kratko razložil, od kod vlečem to logiko. Verjamem, da se bo ta ista logika sčasoma izkristalizirala tudi pri drugih, kot se je meni.

     • Mihilus

      Dobro je, da se argumente ven spravi. Tale forum bere veliko ljudi. Jaz za poste, ki sem jih pisal čisto na začetku še vedno dobivam upvote. Kar pomeni, da je tole forum kar dobra izmenjevlnica mnenj, da se ljudje lahko informirajo. Kako pa nekdo ovrednoti informacijo je pa na njemu.

     • Feriss.H

      Ne vem zakaj je Admin izbrisal moj komentar ki je zelo zmerno omenjal na kaj me asociirajo face teh Črnih “beguncev” iz Afrike, a bom poskusil znova še bolj zmerno.

      @Mihilus, lahko tudi bolj enostavno, sploh ni potrebe po volumenskih primerjavah, nekdo lahko ima glavo dvakrat večjo od povprečne pa je lahko dvakratni cepec. Za mene so tiste vidne, izrazne karakteristike najbolj relevantne. Poglej samo facialne izraze teh Črnih “imigrantov” iz Afrike na primer, kot nekakšni primati, in njihovo obnašanje. Mračni obrazi, pa ne zaradi črne barve kože, ter primitivizem in sovraštvo do Belcev, čeprav ih ti futrajo in zdravstveno oskrbijo že pri njih tam doli.

      Zahvaljujoč YouTubu vsi lahko vidimo s kom imamo opravka. Divjajo po ulicah že zdaj, ni potrebno veliko domišljije kaj bodo počeli ko ih bo bistveno več. Njihovi Arabski kolegi pa so podoben problem z svojo specifiko, in oboji so uničujoči za Evropo. Prihajajoče generacije Evropejcev nas bodo preklinjale in bodo celo upravičeni, ko/če bodo prevzeli Evropo nazaj, da preorjejo vsa grobišča svojih imbecilnih prednikov in s tem zabrišejo največjo neumnost nekoč napredne civilizacije

 • jankoslav

  Nič, spopad civilizacij je očitno edina realna opcija. Drugače pa, Angleži niso hlapci, temveč so gospodovalen narod in za njih me ne skrbi.

  Težave pa bodo imeli hlapčevski narodi (npr. mi), brez resne “državne” zgodovine. Brez zgodovine vladanja…

  • fmg9

   Jah… Saj niso Angleži ampak Škoti. Ampak imaš prav, Škoti sicer niso tako gospodovalni kot Angleži, se pa znajo trdo upreti.

   Pri nas bo bolj spopad med nami Slovenci. Med aktivisti, ki bodo branili priseljence in preostalimi, ki bomo branili našo lastno zemljo.

   • pajot

    ne samo aktivisti,kompletna levica bo izkoristila najugodnejši trenutek,tako kot 1941.

 • TomTom

  Bravo. To mi deli…. Čim več posilstev, čim več umorov, nadlegovanja in teptanja evropske demokracije. EU je uradno šla preko točke brez povratka. Zdaj si želim samo še to, da bo čimveč terorističnih napadov in posilstev, da kolektivna zavest evropejcev preklopi na “defensive mode”. Očitno nam je bilo predolgo preveč dobro in je iz našega nagona izginil boj za obstanek. Samo kri in sila lahko ta nagon spet zbudi. Zato pravim: WELCOME REFUGEES

  • domovina mili dom

   Dobro bi bilo, da jih selektivno fašejo samo političarke in politiki, ki imajo odprt mavrično – slovenofobni diskurz.

   • TomTom

    Tudi jaz si želim, da bi selektivno fasale vse multikulti budale… Ampak je žal tako, da se moramo sprijaznit s kolateralno škodo.

 • Poštenje velja

  Kmalu bomo tudi mi cmerarja in izdajalce slovenskega naroda odnesli iz parlamenta!

  • fmg9

   Zakaj jih še nismo?

   • razerznak

    jas nevem kaj za vraga čakamo, policiste mamo na naši strani, watafak ljudje, zbermo se pa , akcija

 • Mitra Purusha

  V Sloveniji migrant dobi 800 EUR na mesec, upokojenec ki je pa delal 40 let in več pa 400 EUR. Kakšna Škotska neki, tu je raj!

  • Feriss.H

   Prav zanima me kje si dubu teh 800€, kolikor vem pripada im standardna sociala,. Če je pa res, potem bo pa treba narediti kraval.

   • janez

    Ni potrebno delati kravala – folk napihuje že tako prenapihnjene stvari.

    • Ruggedplant

     Na primer?

     • janez

      Dr. Vinko Gorenak in Mitra Purusha…

     • Ruggedplant

      Zanima me o kakšnih prenapihnjenih stvareh govoriš, ne o avtorjih izjav. Če kaj spremljaš necenzurirane medije zunaj otoka naše moganopralske režimske Javne hiše, ti je jasno, da ne gre za nikakršna napihovanja, ampak je nevarnost realno še precej večja kot se nam zdi. Tudi tuji novinarji so namreč pod pritiskom liberalističnih medijskih hiš in puritanskim zakonom “čistega govora” in stvari olepšujejo, če pa se pozanimaš ljudi, ki so imeli z njimi NEPOSREDNO stik (okoliški prebivalci, policija, vojska, humanitarci), boš ugotovovil, da Gorenak prav nič ne pretirava.

   • Mitra Purusha
 • TomTom

  Kako pravimo muslimanu, ki ima šest koz?

  Zvodnik:)

  • Rožle

   Kozorog….!

  • dob

   kozmonavt?

 • epson mlacni

  Tempirane bombe!
  Asmilirali se bodo na nikolovo nedeljo. “Naše švedinje” rojevajo med 11-13 letom, vsi lapeži, ki jim je mar za človekove pravice že desetletja gledajo stran češ, takšni pač romi so.
  Sirci niso cigani. Oni prihajajo iz povsem drugačnega sveta in vse, kar je nam “sveto” je zanje brezvredno, podobno velja v kontra smeri. Smo si pač različni in s tem ni nič narobe. Narobe je to, kar z naseljevanjem sedaj počne degenerirana evropska skupnost.Slej ko prej bo prišlo do resnih problemov, ki znajo eskalirati v nekaj zelo hudega.

  • fmg9

   Ja, poudarek na: “…v nekaj ZELO HUDEGA.”

   • Peter

    To govorim že kar nekaj let. Pa so se mi smejali.

    Zdaj se smejijo ne več, še vedno pa ne verjamejo.

    • fmg9

     Welcome to the club ;)

 • TomTom

  Terorist se razstreli in pride pred nebeška vrata. Tam je sv. Peter. Terorist ga vpraša: “Si ti Mohamed?” Peter odgovori: “Ne. Gor višje je.” Gre terorist naprej in pride do Jezusa. “Si ti Mohamed?” ga vpraša. Jezus: “Ne, jaz sem Jezus. Mohamed je višje”.
  Pride pred Boga: “Ti si zagotovo Mohamed” reče terorist.
  Bog: “Ne nisem. Usedi se. Bi spil čaj? ga vpraša Bog.
  “Z veseljem bi skodelico čaja” odvrne terorist in se usede.
  Bog se obrne proti vratom in zakliče: “Mohamed, prinesi dva čaja in pohiti!!!”

  • janez

   Takšnih vicev pa se spomnim iz osnovne šole…tam drugi ali tretji razred

 • Jelen

  Nova24 kopira članke? ne…

  Berem ta bizaren članek, podpisan z M. P., in mi pade v oči klasični reportažni stil, ki ga slovenski novinarji niso sposobni:

  “Trije sirski dečki na popolnoma novih kolesih, ki so jih dobili v dar
  od države, kolesarijo v napačno smer enosmerne ulice samotnega
  britanskega otoka in se niti ne zavedajo, da kršijo prometne predpise,
  saj ne poznajo pravil ter ne govorijo niti besedice angleškega jezika.
  Ostali udeleženci v prometu lahko le nemo opazujejo in jih spustijo
  mimo.”

  No, res ga niso. Ta odstavek in naprej celoten članek je dobesedni, malo okrajšani prevod članka v Daily Mail:

  “Wobbling on new red bicycles, three excited Syrian boys pedal the
  wrong direction along a one-way street in this very wet outpost of the
  British Isles. They are unaware they’re breaking the law because they
  can’t speak a word of English and certainly don’t know of the existence
  of the Highway Code. Local motorists, shaking their heads in surprise,
  are forced to swerve to let them pass safely by.”

  http://www.dailymail.co.uk/…/Senseless-Syrian-refugees-fois…

  • Rožle

   Ti pa delaš u Velenju koncerte s tragičnimi zaključki….

  • Feriss.H

   In kaj te pri temu moti, enako deluje Hravaški Jutarnji in tisoči drgih web-blogov in web-News portalov ki enostavno zbirajo vroče novice, podajo kratek izvleček in te z linkom usmerijo na vir.

   Prednost tega je da imaš novico servirano Franko-Gobec, in potem to še lahko komentiraš v domačem okolju. Lahko pa tudi v Dailymailu, a tam ti ne pustijo enake slobode izražanja kot tu, najprej te skenslajo, potem pa še zablokirajo če slučajno gojiš še neke iluzije o Free Expression v rajnki Britaniji

   • Jelen

    Kot avtor članka je podpisan M.P., ki pa ni avtor članka, članek je iz tujega medija.

    • Feriss.H

     Ne bodi pikolovski, AVTOR članka tu je M.P. tudi brez da bi dodajal neki link je meni takoj jasno da samo prenaša iz originalnega vira. Bilo bi pa korektno in smiselno da vsi “avtorji” ali avtorji navedejo vir od koder jemljejo vsebino.

     • Jelen

      Če je avtor članka M.P. potem so v DailyMail kopirali članek od Nova24?
      Niso.

      Ta članek je model preprosto vzel od tam, in se podpisal kot avtor.

     • Feriss.H

      Kaže da se ne razumeva, vsak je nekakšen avtor tistega kar sklanfa v kup, tudi plagijator je AVTOR plagijata. M.P. je torej samo avtor tega prenosa iz originalnega vira, in zato je tudi “podpisan” z M.P. Če bi bil izvirni reporter bi se podpisal z polnim imenom, kar bi naredil tudi ko bi KOMENTIRAL izvirni članek.

      Zdaj pa res nehaj tečnariti z nesmiselno “principijelnostjo”, še posebej če napačno interpretiraš problem ki ga sploh ni

     • Jelen

      Tebi se ne zdi sporno, da se članki kopirajo od drugod, se ne navede vira, oseba pa se podpiše kot avtor, drugim se pa zdi. To ni sprejemljiva praksa v novinarstvu.
      Postavi se še drugo vprašanje, je Nova24TV vedela za to?, če ni, so modelu plačali za članek ki ni njegov? Jih je ogoljufal?
      To niso majhne zadeve.

     • Feriss.H

      Ja jebat ga, če do sedaj nisi skapiral kar sem ti obrazložil, potem z tem ping-pongom ne prideva nikamor.
      Še zadnjič –
      PRAVI AVTOR SE PODPIŠE Z POLNIM IMENOM, INICIJALI SO PA GOLA FORMALNOST KI TI DA DO ZNANJA DA “AVTOR” NI PRAVI AVTOR, je samo nekakšen messenger!

     • pajot

      Ma pusti ga u penis,fdvjevca.

     • Feriss.H

      Ja trd je kot tole rogovlje z njegovega avatarja. Kako že Angleži rečejo takim – Plonker?

     • Rožle

      Ni ta je Šeytan—ex Joker….Band…tudi te so ga zapustili

     • Jelen

      Zato so vsi članki na Nova24TV podpisani z inicijalkami? heh, narobe razmišljaš

     • Bloški Tonček
 • Feriss.H

  Šokantno? Le zakaj neki, to so pač Arabci, druga Rasa, druga “kultura”, druge navade, počnejo to kar imajo v genih.

  Sicer je pa tako, če pred pragom svoje hiše nekega “lepega” dne najdeš kup dreka, ne moreš se jeziti na drek ampak na tistega ki se je tu usral. Še bolj se pa lahko jeziš na tistega ki je sralca eventualno usmeril k tvoji hiši.

  Opaziti je občasno na tem forumu nekaj naravno neuravnovešenih “komentatorjev” (mogoče tudi namerno) ki trdijo kako je ta “begunska-imigracija” povsem naraven pojav, pogojen zaradi povsem “razumljivih” razlogov. Njim nobena razlaga da je tole organizirano ne pride do “živega”.

  Na otoku Korzika so prebivalci že odreagirali tako kot je treba, in prav zanima me ali bodo enako odreagirali staroselci na otoku Bute. Otok je za razliko od kopna kot neka zaprta posoda, ob vrenju pritisk hitro naraste.

 • pacek

  Prihajajo pa tudi vesti o nadlegovanju. Neka mati dveh otrok je že dan potem, ko so na otok prispeli migranti, doživela neverbalni napad sirskega najstnika, ki se je mimo peljal v avtu. “Sirski najstnik je z rokami in usti napravil znak za oralni seks.” Ko ga je gospa pogledala z začudenjem, je gestikularen prikaz oralnega seksa še enkrat ponovil.
  Jebem mu mater! Pride v državo kjer dobi vse kar želi a na koncu domačinkam ne pokaže spoštovanja. Če bi moji punci ali pa prijateljici to kazu bi mu mojo trdo pest nalimu v usta in bo pol vidu svojga Alaha.

  • Nova24TV Mod 1

   Bi šlo brez prostaškosti?

 • fmg9

  Pred kratkim sem si ogledal film The Green Inferno (Zeleni pekel), režiserja Eli Rotha.
  Prikazuje skupino levičarskih aktivistov, ki so šli pomagat ščititi poganska plemena v Amazoniji (J Amerika) pred “terorjem” privatnih varnostnih služb, ki so skrbela za nemoteno delo zahodnih podjetij.
  Po spletu okoliščin so pristali sredi džungle. Seveda so jih domorodci (ki so bili ljudožerci) takoj zajeli in pri živem telesu pojedli enega za drugim.
  Zadnjo preživelo aktivistko so na srečo rešili prav pripadniki varnostne službe, ki je počistila ljudožerce.
  Film je sicer hud, krut. Ampak resničen. Priporočam ogled vsem levim aktivistom, ki razmišlajjo o pomoči tem… ehm… kako naj jim rečemo? Neimenovani?

 • razerznak

  pahor naj pošje vojsko na mejo z hrvaško, pošlje tudi v parlament , da aretirajo celotno stranko smc , kar celotno koalicijo zaradi izdaje države

  • Ruggedplant

   Pahor :)

   • fmg9

    Jah… V predvolilnih kampanijah igra fantazijske vloge kot človek, ki se loti vsakega dela.
    Pozablja pa, da je njegova funkcija vrhovni poveljnik Vojske RS. (Tega se pa še ni (in se tudi ne bo) lotil).

    • Jelen

     Pahor je vrhovni poveljnik vojske samo v primeru vojne.

     • fmg9

      Saj smo v vojni.

     • razerznak

      če je francija ( članica nato) v vojni z daesh, potem smo kot člani nata v vojni tudi mi, potem pahor “aktivira” vojsko za aretacijo vseh ki so vpleteni v izdajo države oz državljanov slovenije, to pa je koalicija vlade ker dela direkt vse proti slovenskemu narodu in ne proti “beguncem” ala EKONOMSKIM MIGRANTOM ,

     • Jelen

      Če tako gledaš, smo ves čas v vojni, ZDA kot članica org. Nato je v vojni ves čas.

     • fmg9

      Ja in? Zlo je pač treba zatirati na vseh frontah.

     • Jelen

      Uničevanje nič krivih držav ni zatiranje zla.

     • fmg9

      Drži.
      Zato pa naj prebivalci nič krivih držav poskrbijo za demokracijo kot jo poznamo v EU.

     • Jelen

      Kdo smo mi da bomo drugim vsiljevali kako morajo živeti v svojih državah?

     • fmg9

      Ljudje.

     • Jelen

      Normalni ljudje ne vsiljujemo drugim kako naj živijo.

     • fmg9

      Ljudje ja, od jelena je pa ta izjava… uhm? … pomilovanja vredna.

     • Jelen

      Kje vidiš težavo? Med najpogostejšimi priimki v Sloveniji je priimek Jelen na 74. mestu. Priimek Jelen je nastal iz imena oziroma vzdevka Jelen, ta pa iz živalskega poimenovanja jelen. Ime in vzdevek temeljita na nekaterih izjemnih lastnostih in simboliki jelena. Jelen spada med naša najstarejša imena slovanskega izvora, saj je v listinah zapisan že od leta 1030 naprej, Znan nosilec imena je slovenski šahist Igor Jelen.

     • fmg9

      Zamenjaj avatar. ;)

     • Jelen

      Ker me je model vprašal, kdaj je sezona na jelene. Avatar bo kot se bom jaz odločil.

     • fmg9

      Svetujem, da čim prej, ker te bo večina zamenjala za divjad. (Govoreči jelenčki, ki po zraku vlečejo božičkove sani so sanje vsakega lovca na jelene in “jelene”. ;)

     • Jelen

      Mogoče kak otrok, to bi še razumel.

     • fmg9

      Nah. To razlikujemo samo lovci. Otroci ne poznajo razlike med “jelenom” in jelenom.

     • Jelen

      Samo otroci, pa še to majni, bi verjeli, da jelen tipka po računalniku, vsem ostalim je jasno, da tega jeleni ne počnejo.

     • fmg9

      Otroci vsekakor.
      Lovci pa pač verjamemo v take zadeve (svoboda religije), zato so nam izjemno interesantni živalski jeleni, ki tipkajo po touch-screen in tipkovnicah.

     • Jelen

      …zeeh

     • fmg9

      Tako zehajo vsi jeleni pred lovsko sezono. Potem pa so lep okras na steni in tleh.

     • fmg9

      Ja… Potrebeno je narediti spisek vseh, ki so sodelovali pri izdaji domovine.

 • TomTom

  Fantje, oborožit se bo treba, povezat v srednje velike skupine in delat čistko kjerkoli se bodo pojavljale skupinice prepotentnih mladih musličev. To so rakave celice, ki jih je potrebno sproti razbijati. Če jih bomo pustili na miru bo rak preplavil organizem (družbo) In preden me moderatorji obtožite javnega podpihovanja k vojni, naj samo razložim: Pozivam k samoobrambi. V vojni smo že. In najboljša samoobramba je napad.

  • Feriss.H

   To vsekakor, a dokler ne bomo najprej razsuli domače Homo-Libretarde, ne bo iz te mokce nič. Zaradi teh kretenov nam oni tam gori lahko delajo to kar nam počnejo. Futrajo nas z “begunci” kot pitane gosi, mi pa samo gagamo. Probaj volku ali tigru tlačiti tisti traktur v gobec, ostel boš brez trakturja in brez rokice.

   Torej najprej prebuditi v sebi ostanke ali pa zametke zverine in potem ugrizniti, še bolje odgrizniti in izpljuniti.

   • razerznak

    edina stranka ki je kaj objavila z tistim banov ki ga pripravlja eu je sds, edina razen plemenitega mislim da nihče drug , tak da sds je skoraj edina rešitev

  • fmg9

   Problem v RS (in večini po EU) je nakup orožja. Ne moreš ga kupiti kar tako. V kolikor si vpisan v kakšen strelski klub, še gre (pa še to samo polavtomatsko).
   Za dobro obrambo bi potrebovali nekaj v rangu M-4, M-16, HK-416/417 (made in Germany – Heckler & Koch).

  • Mihilus

   Kot so ti že odgovorili: Priseljenci so samo orožje, ki ga elite uporabljajo proti nam. Potrebno je opravit z libertardi potem bodo begunci/priseljenci mirno šli sami domov.

   • fmg9

    Prepozno.
    (Ne bodo odšli nikamor, sploh pa ne domov.)

    • Mihilus

     Evropa je nastavljena za genocid po kakršnemkoli scenariju (pa tudi S. Amerika, Avstralija, Južna Afrika). Vprašanje je samo, če bo to genocid avtohtonih Evropejcev ali pa priseljencev in njihovih potomcev. Vmesne variante NI.

     • fmg9

      Hja… Jaz glasujem za nas. Je morda kdo vzdržan? Kdo proti?

 • Jelen
  • Jelen

   Nova24TV, ste plačali M.P. za članek, ki ni njegov?

   • Feriss.H

    Ti bom jaz namesto nove odgovoril in postavil diagnozo – Ti si izgleda en mutirani Feder z menstruacijo

    • Nova24TV Mod 1

     Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme, ne pa žaljenju, poniževanju, norčevanju, zaničevanju, medicinskim diagnozam ipd.

   • Rožle

    As ti nam že plaču …za raiting na Tubi, ki smo ti ga zrihtal….

   • Thaddeus

    Kdo si pa ti, da te to tako skrbi?

   • hibernacija

    Itak, tako kot niso bili prispevki brezplačnikov!?

  • Ruggedplant

   In kaj ima to zveze s ČIMERKOLI? Imaš dokaze, da se vse to ni zgodilo ali pa da se je to v teh 10 dneh naenkrat nehalo dogajati ali kakšno zvezo ima zdaj datum, ne razumem?

   • Rožle

    Pust tega….njegov psihijater je zarad njega na štrik splezu….

   • Jelen

    Članek do besede prekopiran iz tujega medija, vir ni naveden, M.P. podpisan kot avtor.

    • Ruggedplant

     In tebi je to (glede na komentarje) precej bolj pomembno od same vsebine? Zaradi mene je lahko podpisan tudi Ata Smrk, ne vem zakaj bi se kdorkoli spotikal ob take birokratizme ob tako pereči vsebini…

     • Jelen

      Očitno te ne motijo ukradeni članki, ok

     • Rožle

      A sm ti eku, da s temle ne boš delč pršu…..1

     • Jelen

      Rožle daj napiši kaj v zvezi s člankom no…

     • fmg9

      Saj je. Kot tudi smo drugi.
      Tebi gre pa v nos medij, ne pa vsebina. (Kakšen kliše.)

     • Jelen

      To “A sm ti reku, da s temle ne boš deleč pršu” nima nobene veze s člankom

     • Rožle

      Če nisi ti celo un …Bibaleze ?!

     • Ruggedplant

      Sem odnehal.

    • Nova24TV Mod 1

     Vir naveden. [V drugem odstavku piše, da je povzeto po Dailymail.]

 • Capodistriano

  Klobase in hruške pač niso za skupaj.

 • zuje

  Precej na kratko: tole je SABOTAŽA britanskih oblasti.
  Lahko pričakujemo, da se bodo tudi mesečniki ravnali po zgledu Britancev.

 • hibernacija

  Šokantno!? Pod takim naslovom bi pričakovali vsaj kaj takega kot se je zgodilo v Velenju, v Portoroškem hotelu, al pa molotovka v Novem mestu!? Od vsega je še najbolj šokanten poskus ščuvanja ljudi in ustvarjanja podlage za fobijo!?

  • Feriss.H

   Ma ti si ena hibernirana fobija. Šokantno je da je nekdo lahko tako defobirano teslo. Zanime me če bi videla da ti prihaja vlak nasproti, ti pa na tirih, in se ne bi hotela umaknit samo zato da ne bi vlakovodja bil užaljen zaradi tvoje eventualne “vlakofobije”

   • Nova24TV Mod 1

    Izogibajte se žaljenju. #teslo

 • hibernacija

  Šokantno!? Pa več šokantnosti bi našli pri nekaterih komentarjih spodaj!?

  • Rožle

   Ne razumeš ti paradije na Kure….

  • Jelen
   • hibernacija

    Šokantno je pobijanje kitov ne pa hoja po nasprotni strani pločnika!?

   • Feriss.H

    A se je tebi tisto rogovje zažrlo v bučo da kar naprej lapaš eno te isto. A ne moreš več ven iz skreta ali kaj…

    • Jelen

     O, ne gre še nižje? Daj poskusi. Tvoj nivo kulture me fascinira. Pa, tudi tebi lep dan!

   • hibernacija

    Šokantno neetično. Poznam enga tacga k je celo knjigo napisal na tak način. Člankov v cajtngih ma pa kukr čš. Je pa čist slučajno bivši partijec in sedaj SDSovc!?

  • viktorh

   Ja, gospoda, vama so všeč. Meni je prav vseeno kje je posneta ta fotografija. Fotografija kaže na to, da gre za ljudi, ki niso navajeni na civilizacijo in od okolice, v katero so se priselili, zahtevajo SVOJE.
   Ob takšnem obnašanju se zamislim, razmišljam in vsili se mi čas izpred 75 let….le zakaj so Nemci zasovražili takšne ljudi in zakaj so se jih hoteli rešiti.

 • hibernacija

  Najprej jambrajo, da mladi zapuščajo otok. Zdaj, ko so jim pripeljali mlade družine pa cel halo!?

 • Jelen

  Na fotografiji so migranti na meji v bližini grškega mesta Idomeni.
  Nič Škotskega.

 • hibernacija

  Pozabil so še eno šokantno dejstvo. Nekateri niso šli čez označen prehod za pešce!?

 • Terminator

  Sedaj pa smo domačine evakuirat,pa eno konkretno bombo in zradirat otok.

  • fmg9

   V tej fazi vojne, še ni potrebno uničevati domovine (implozijska bomba).
   Ampak pač najbolje vsiljive tujce postaviti pred vrata (morje).

 • BATMAN

  Postavit treba 4 metre visoko ograjo in zapreti celo južno mejo konec hecov.

  • Rožle

   Pa iz NEK….štrom not spustit…

  • dob

   Ne morš, ker pol Janković ne bo mogu ven.

 • pokvarjeniSvet

  Nič nebi imel tolko proti migrantom če to nebi bilo načrtovano in vsiljeno za dosego belega genocida in destabilizacijo Evrope.

  Prokleti naj bodo izdajalci ki prodajo svojo domovino za to da dobijo denar.

  Novi svetovni red ni nič dobre in pametnega nevem kaj so tem politikom obljubili in kako so jih vzeli pod strah da ne upajo povedat resnice ven.

  Vsak na visoki funkciji se ustraši in ukloni zionistom, kot da bi se uprl in obvestil javnost.

  • Evil_shadow

   dodaj k temu obvezno brezgotovinsko poslovanje pa imaš popolen recept za katastrofo epskih razsežnosti…

 • pokvarjeniSvet

  žalostno je, da veliko ljudi predvsem mladih ljudi misli, da jim bo prineslo napredek in prosperiteto, če bodo ubogali in sledili zionizmu. Ne zavedajo pa se, da ves tehnološki napredek in razvoj so prinesli posamezni genijalci iz Evrope. Mi bi se tehnološko in po standardu razvili brez zionistov in brez vsiljenih migrantov. Ampak dokler ne boste spregledali tega zla je propad zagotovoljen.

  Njabolj smešno mi je bilo ki mi je en komentator/komentatorka rekel/a češ on/ona bo seldil/a ZDA ker so oni gonilo napredka…..a ne zavedajo se pa kdo vlada ZDA, kakšno politiko vodi do sveta, kaj nam počnejo in kakšen je cilj. Nič v visoki politiki se ne zgodi naključno.

  Beli človek (Evropejci) že po naravi kreativen, tehnično podpkovani in polni samoinciative po raziskovanju, redu in disciplini. Mi Evropejci bi se komot vsa stoletja lahko razvili brez teh ciganov zionistov ki znajo samo goljufat, škodovat, spletkarit, teoretizirat, imajo neomejeno željo po vladanju za vsako ceno in bi nam danes dobro šlo brez njih bili bi še vedno vodilni v razvoju in bi se normalno razvili – sedaj smo pač hlapci oz sužnji do našega bridkega konca.

  • Mihilus

   Kar nas ne ubije nas naredi močnejše. Zionisti so naš evolucijski pritisk, da postanemo še boljši. Če nas tole ne bo ubilo seveda :)

 • hibernacija

  Če smo pa Že pri vsebini. Eno samo ščuvanje. Kot če ibi psu iz sklede jemali en lep biftek!?

  • Nova24TV Mod 1

   Biftek je do jutri v akciji v Hoferju, če Vas slučajno zanima (če imate psa).

   • janez

    Vau, kakšen kul portal. Moderator na čase kar malo podebatira s komentatorji.

    • Mitra Purusha

     Tudi na RT komentirajo, pa kaj zdaj. Vsaj so v stiku z realnostjo, z razliko od večine “medijev”, politike, kova Merkel in anarhistov, oz. kvazi “levičarjev”.

 • hibernacija

  Je pa hecno vsake toliko napisano opozorilo, da komentarji ne smejo biti žaljivi, sovražni,..medtem ko je zgleda ščuvanje dovoljeno!? Celo več, zgleda zaželjeno!?

  • Rožle

   Jelen ,…že sebe kliče…

  • Rožle

   Upraš si ti unga Admina na Kurah zakaj pobriše vse komentarje na enkrat…..pošten brez, da bi jih sploh pogledal….

  • hibernacija

   Eni zmoremo, da nismo brisani ne na Kurah ne na Novi!?

 • hibernacija

  Ko bi nekateri vedeli, da sovraštvo do drugih najbolj zažugal v lastno meso in dušo!? Bogi!?

  • Peter

   Bogi si ti, plačanec.

   • hibernacija

    Lepo prosim oven še kak mi nakazujejo!?

    • Peter

     Podnapisi?

    • marta

     kar “na roko” :)

  • Peter

   Sovraštvo? Kje ga vidiš? Ker ga hočeš videti, ga vidiš tudi v tem, da ljudje hočejo še naprej živeti, kot so navajeni, kot je običaj.
   Je sovraštvo, če ne sprejemaš nečesa, kar nikoli ni rastlo v tvoji dolini?

   • hibernacija

    Sej, žalostno, da tega ne vidijo, da se tega niti ne zavedajo!?

  • marta

   Spet “solo parole”, kajne? Podpri tvoje besede z dejanji, da ti bo kdo verjel, sicer se sprijazni, s tem, da si lažnivec

 • Peter

  Oh, jeleni pa hibernacije pa ostala golazen so spet kle.
  A dons pa nima nobenga koncerta tale naš šlager pjevač?
  Ja vem, pol ljudje morijo svoje žene po tem, kar so doživel, no….a jim kej druzga ostane, no.

  • fmg9

   Ja, saj na jelene je sedaj dovoljena lovska sezona.
   Ampak dajmo počakati še malo (sentimentalen postajam), vsaj do sezone v naslednjem letu…

   • Peter

    Ja, ampak v salamco paše mal jelenčka, doda k okusu.

    • fmg9

     Tako je…. Še boljši (lovski) recept je divjačino namakati nekaj dni v kulinarični paci in šele potem speči… ;)

     • marta

      pa še mal mora migat, ko jo pečeš :)

     • Jelen

      marta, to pa je kruto do živali.

     • fmg9

      A si vegi?

     • Jelen

      Ne, a ne pečem živali ki so še žive.

     • fmg9

      Amater. Živčevje organizma deluje še dolgo po smrti (od tod miganje).

     • Jelen

      Temu ne oporekam, a ne pečem živali ki so še žive.

  • hibernacija

   Sam prispevamo resnici na katero prisegajo na Novi!?

   • Peter

    Mislim, da bojo mirno zmogli brez tvojih “prispevkov”. Kaj praviš?

   • marta

    In, kaj je bilo pri tebi doslej resnica ?

   • novaknovak

    teoretik se je sem preselil…hehehehehe, tam na tvojih kurah pač ne moreš ničesar komentirat..vse zaklenjeno..hehehehehehe

  • marta

   Jelena je treba s hibernacijo zvezat pa bo z obema mir!

   • Jelen

    Marta, kaj pa tebe danes jezi?

    • marta

     Nič me ne jezi, samo ideja je bila. Če boš priden se nimaš česa bati.

     • Jelen

      Potem pa me ne vezat ! : )

     • marta

      Si res nikoli ne zaželiš, da bi bil zvezan?

     • Jelen

      Ne s hibernacijo!

     • marta

      S kom pa ? Povej ! Mogoče pa bo uslišana tvoja želja ?

     • Jelen

      No, tak boma, nimam nobene želje da se me zveže, ko jo bom imel, te obvestim.

     • marta

      Saj jaz te ne bi vezala, sem “prešvoh” za Jelena. Moja je bila samo ideja, ko je bil izražen strah pred Jelenom..

     • Jelen

      Strah je popolnoma nepotreben.

     • marta

      Te pa vredi. :)

     • fmg9

      Marta, isto je rekla kača v Genezi in dosegla padec človeštva.
      (Za divjad se ne boj. Nas je kar nekaj (izkušenih) na tem področju.)

   • Peter

    Miru ne bo, dokler bo kdo pripravljen plačevati nekomu, ki naj bi kao povzročal zmedo na desnakarskem portalu. Ko zmanjka keša zmanjka tudi volje.
    Stari dobri špageti vesterni For a Few Dollars More.

    • Jelen

     Nestrankarski, uravnotežen medij, tako so nam opisali Nova24TV.

     • Peter

      Ja in?
      Tudi Persil ti opisujejo kot prašek, ki opere vse madeže, de?

     • Jelen

      Verjamem Nova24TV, da so uravnotežen medij, ne neko strankarsko trobilo.

     • Peter

      Zakaj bi bili pa oni boljši v tej zblojeni Dolini?

     • Jelen

      Ker so?

     • Peter

      Kar se mene tiče niso. Objavljajo pa stvari, ki jih v “osrednjih” medijih ne boš zasledil. in zato jih je dobro brati.

  • Jelen

   Golazen?

   • fmg9

    Divjad, ki je v lovski sezoni, pa take fore ;)

    • Nova24TV Mod 1

     Dlakasta, pernata?

     [SSKJ: divjád -i ž (ȃ) divje lovne živali, navadno z užitnim mesom: divjad je letos povzročila veliko škodo; v teh gozdovih je dosti divjadi; loviti divjad ♦ lov. dlakasta, pernata divjad; prehodna divjad ki ne živi stalno v istem lovišču; zaščitena divjad ki se sme loviti samo v določenem času ali se sploh ne sme loviti; vsakoletni odstrel divjadi // ena taka žival: večkrat je prinesel kako divjad iz gozda; ujeti divjad v past]

     • fmg9

      In?
      Ne razumem v čem je problem?
      Jelene lovim že leta (ok, zadnjih par let sem se malo zanemaril, ampak se bom naslednjo sezono pač bolj potrudil).

     • Nova24TV Mod 1

      Ni problema!
      Uspešno lovsko sezono želim. :-)

     • fmg9

      Hvala!

      Ulov vedno delim (večerni žur), tako, da če ste za okusno divjačino na Nova24tv – no problemo. Dostavimo tudi na delovno mesto (pozabite pizzo, pa ostali crap). ;)

   • Peter

    Ja, glej, jaz nisem kriv. Včasih pomaga vprašati sebe zakaj imajo drugi čudno mnenje o tebi.
    In lahko mi do jutri razlagaš, da je dejstvo, da sta se oba pojavila koordinirano samo stvar zvezdne konstelacije, ki je vplivala na vajino sedanje za računalnik in pisanje. Kaj si bom pa jaz mislil o tem je pa moja stvar.

    • Jelen

     Takšnim, ki druge imenujejo golazen, ti pa njim niso napisali nič grdega pred tem, ne razlagam ničesar.

     • Peter

      Si pač žrtev velejskega plačanca. On se zaradi tega ne sekira.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez psovk in s tem vzpostavljamo kulturni nivo komentiranja.

   SSKJ:
   golázen -zni ž (ȃ)
   manjše, odpor, gnus vzbujajoče živali: vsa golazen je prilezla na sonce; stenice in druga golazen / pohodi to gnusno golazen
   // nizko, navadno s prilastkom ničvredni, škodljivi ljudje:hoteli so iztrebiti tatinsko golazen; tuja golazen je gospodarila po naši zemlji
   / kot psovka ti prekleta golazen

   V civiliziranem svetu se beseda golazen ne uporablja za človeška bitja. Golazen lahko pohodiš, potacaš, uničiš, ker je škodljiva, ničvredna – ker ni vredna, da živi. Človeško življenje pa ima vrednost in smisel, ker je dar.

   • Peter

    Plačanci spadajo pod isto kategorijo.
    Lepo pozdravljen.

    • Nova24TV Mod 1

     bit.ly/1PvJjFI

 • Jelen

  Ker je članek star 11 dni, bi bilo dobro vedeti kakšna je situacija danes.

  • marta

   To pa ni res. Pokaži link !

   • Jelen
   • fmg9

    Problematika na tem škotskem otoku je že dolgo prisotna.
    Vsi EU mediji so povzeli problem na tem otoku (eksperiment, ki je šel strahotno narobe).

    Zato Jelenu ne verjemi kar se tiče kradenja informacij tujim medijem. (Tudi ti so tako levi kot desni.)

    • Jelen

     Novinarska etika ti nalaga, da če tekst ni tvoj, da napišeš vir teksta, ne pa da do besede natančno prevedeš in se podpišeš.

     • fmg9

      Mediji (vsi) to povzemajo po info agencijah, kjer kupujejo članke.
      Pri tem pa vsak doda lastna razmišljanja (glede na nacijo).
      S tem ni nič narobe.

     • Jelen

      Takrat navedeš vir, recimo STA ali kaj pač, ta članek, je do besede preveden in podpisan, brez navedbe vira.

     • fmg9

      Nah, dobesedno pa res ni preveden no. Se pa avtor članka strinja z virom (ki mu zaupa).

     • Jelen

      Avtor bi moral navest vir. Glede prevoda pa oceni sam:

      “Trije sirski dečki na popolnoma novih kolesih, ki so jih dobili v
      dar od države, kolesarijo v napačno smer enosmerne ulice samotnega
      britanskega otoka in se niti ne zavedajo, da kršijo prometne predpise,
      saj ne poznajo pravil ter ne govorijo niti besedice angleškega jezika.
      Ostali udeleženci v prometu lahko le nemo opazujejo in jih spustijo
      mimo.”

      Ta odstavek in naprej celoten članek je dobesedni, malo okrajšani prevod članka v Daily Mail:

      “Wobbling on new red bicycles, three excited Syrian boys pedal the
      wrong direction along a one-way street in this very wet outpost of the
      British Isles. They are unaware they’re breaking the law because they
      can’t speak a word of English and certainly don’t know of the existence
      of the Highway Code. Local motorists, shaking their heads in surprise,
      are forced to swerve to let them pass safely by.”

     • fmg9

      Zadeva je (kot si omenil) skrajšana. Ni pa potrebno navesti vira v kolikor imaš dovoljenje za objavo.

     • Nova24TV Mod 1

      V drugem odstavku piše, da je povzeto po Dailymail.

    • marta

     Imaš prav. Tule je ena čist frišna novica za Jelena http://nova24tv.si/sprosceno/karikatura-slovenskega-novinarstva/
     – ma sej on je drugače fant od fare

     • Jelen

      Za 24ur.com me ne čudi, čudi me, da si Nova24TV privošči takšne spodrslajčke.

      drugače marta, drži, da je članek star 11 dni?

     • marta

      Ja, si me prepričal. Drugače pa se POP-ovci ne držite tega, kar tule trdiš o novinarski etiki.
      Pa ni nič narobe, sej se je tudi Cerar ne drži, tak da ga komot tudi vi mal mimo usekate. :)

     • Jelen

      Nisem novinar.

     • fmg9

      Kos se je izdajal za agenta SOVE (so ga našli na laži), pa že pod direktorjem Selanom jih je zaradi tega slišal.
      Po hodnikih v Stegnah se glede tega še vedno hihitajo… ;) (vsaj operativci, ki so na terenu)

  • Evil_shadow

   verjetno dosti hujša kot pred 11 dnevi..pa to j kolk ljudi? 50? 60?100? če je recimo 100 ljudi sposobnih takega kravala , sploh nočem vedeti kaj se dogaja po grčiji, nemčiji in danski…

   • Jelen

    Ne vem, nekdo bi se moral malo potrudit in preverit.

  • Peter

   Oh, zagotovo skupaj zdravijo mačka po božičnem žuranju in se pripravljajo na novoletno zabavo.

 • xtc

  Nič blema.
  Počakajte da Highlanderjem zavre pa boste videli.

 • Peter

  No ja, saj lahko berete tudi kaj takega, se boste počutili kot na Hanzi TV, Poop Tv in podobnih medijih:

  http://www.heraldscotland.com/news/13931591.Syrian_refugees_to_be_given_sanctuary_on_picturesque_Scots_island/

 • dob

  glavno mesto Stroyanburgh

  • Peter

   Stroyanistan?

   • dob

    Vzorec iz Ambrusa se ponavlja! Bistvo napačnega razmišljanja je, da je neumnost človekova pravica in da je dolžnost demokracije omogočiti vsakomur, da je po svoje neumen. Paralelni zakoni so neumnost!
    Nečlovečnost in brezsrčnost, kot posledica neumnosti, ni nobena pravica. Niti v imenu Boga in religije ne, pa ne glede na to, katera religija nasilje zagovarja.
    pri nas imamo ideologijo, ki je nasilna in poleg tega še misli, da ima do tega vso pravico. Ni nam treba iskati norce po svetu, ker jih imamo doma dovolj in preveč. Država jih pa podpira, namesto da bi jih omejevala.

  • xtc

   Poglej Brave heart.Sicer ni bilo dobro za glavnega junaka ampak narod je pa le uspel.

   • dob

    Seveda sem ga gledal, krasen film.

 • Nova24TV Mod 1

  Najbližji Izraz za vse tole, kar ste našteli, bi morda bil barbar – nekulturen človek, surovež, neomikan, primitiven človek, in vendar – človek!

 • Novakec

  Mediji članke kupujejo kot solato pri brajnovki na plac, veliko so skorivi za hsanje v €U

 • Vrhovni sodnik

  To so sami izvrški, takojšnje zaprtje meje, še miš ne sme čez.

 • Jelen

  Gledam, da pa begunci/migranti v Rochdale-u sodelujejo, in pomagajo lokalnim prebivalcem, skupaj polnijo vreče s peskom, sedaj ko imajo te, neugodne vremenske razmere.
  https://twitter.com/helenpidd/status/681876312840093696

  • Rožle

   Bejš še ti tja…kaj še čakaš …!

   • Jelen

    Kar odidi.

 • Jelen

  Iz posnetka zgoraj, Tariq Iqbal, predstavnik iniciative Škotskih skupnosti, razlaga da ne ve kako se naj obnašajo, kaj lahko vprašajo, kaj ne.

  Tariq Iqbal, je član organizacije “Scottish Police Muslim Association (SPMA)”

  http://www.spma.uk.com/executive/

  to je na njihovi spletni strani:

  http://www.spma.uk.com/what-is-islam/

  http://www.spma.uk.com/events-news/

  Čudno, da član takšne organizacije ne ve kako se naj obnaša, kaj lahko in kaj ne?

 • dob

  Človek z videa izjavlja eno, izraz na njegovem izrazu pa izraža vse nekaj drugega. Mimika obraza pravi: Ne veste, kaj vas čaka.

  • Jelen

   zvok slika se ne ujemata

   • dob

    Tega človeka je strah, ker ve, kaj lahko zgubi. Vseh nas je strah, ker vemo, kaj bomo izgubili.
    Ljudje radi strah racionaliziramo, morali bi ga pa čutiti! Šele, ko nekaj čutimo, razumemo od kod kaj prihaja, kaj smo, kako delujemo, kaj nam strah vzame. In po tem vemo kaj narediti. Razumevanje je torej z one strani čutenja; brez čutenja ni razumevanja, ker brez čustvenega odnosa ni učenja. Prestrašen otrok se ne more učiti in ima probleme v šoli, to je menda vsakemu jasno.

    Čutiti svoj strah pomeni, da tedaj lahko stopimo v območje sočustvovanja. Tako lahko razumemo sebe in druge. Razumemo celo razloge sovražnika in vemo, da bi sami na njegovem mestu, v enakih razmerah, delovali enako kot on. To daje prostora drugačnemu komuniciranju in obnašanju.
    Le vprašanje časa je, kdaj bomo naš svet razumevali z emocijami in tedaj bomo raje razmislili o tem, kaj počnemo, preden koga udarimo.

    • Jelen

     Ta človek deluje v organizaciji “Scottish Police Muslim Association (SPMA)”, preberi moj post nižje.

     • dob

      Si lahko mislim, da je temu možakarju življenje do zdaj bilo znosno, po jeziku sodeč ni na Škotskem šele od včeraj. Življenje mu poteka ugodno, da ne rečem dobro in ga zagotovo ne želi izgubiti. Nalezel se je evropskega ugodja, klar je dobro (drugo ime za to je naturalizacija) le v glavi je ostal konflikt med dolžnostjo, ki jo od njega zahteva religija in bolj smiselnim življenjem, ki ga je zagotovo zavidal Zahodu, saj je zaradi tega prišel sem. Najbrž je mislil, da lahko tako preživi družino, kar spet pomeni, da jo ima rad. Če ima rad svoje otroke, to hkrati pomeni, da ne želi, da se razstrelijo za višje cilje. To zna biti vzpodbudno. Malo je zmeden, ker je mislil, da strah obvladuje samo njegovo kulturo; zdaj se pa srečuje s tem, da strah povsem obvladuje našo.
      Rekel bi: Surprise, surprise!!!

 • Feriss.H

  Spoštovani Ruggedplant, za facialni segment komentarja, ki ga je naš vrli Admin na žalost vrgel v koš, praviš da je to – “čisti rasizem”. OK, predlagam ti eno ping-pong debato na temo Rasizma in Ras, seveda če si pripravljen sprejeti izziv. Predlagam ti resen dialog brez spakedranja, sprenevedanja in eventualnega žaljenja kogar koli ali česar koli. Torej resna izmenjava mnenj, predvsem lastnih mnenj, pri čemer znanost in ostali viri naj bodo sekundarni pripomoček.

  Če si za, bi ti najprej zastavil vprašanje – Kaj so po TVOJE Rase in Rasizem

 • Novakec

  Demokracija ni nič manjši totalitarizem kot fašizem, nacizem, komunizem. Socializem je pa nekaj drugega četudi je na izem, pa se mečte u nezavest.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!