fbpx

Somalijski migrant želel na božični večer posiliti 23-letno in oropati 22-letno Avstrijko

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Somalijskega migranta in prosilca za azil so v Avstriji zadržali v bolnišnici, ker je na božični večer prišlo do poskusa posilstva neke ženske, ker pa mu to ni uspelo, je želel drugo oropati. 

Avstrijski lokalni mediji poročajo, da je migrant želel posiliti 23-letno Avstrijko, ki se je napadalcu uspešno uprla. Po tem napadu se je odpravil v žensko toaleto, kjer je želel 22-letnici ukrasti denarnico, poroča britanski Express.

Žensko, ki jo je želel oropati, je stiskal za grlo
Glede na policijska poročila je moški zgrabil drugo žrtev za grlo, saj ga zalotila pri kraji, ko ji je hotel ukrasti denarnico. Po neuspeli kraji je na podlagi izjav prič zapustil bar v Celovcu, ki predstavlja šesto največje mesto v državi. Pri aretaciji se je onesvestil in bil dan v inducirano komo, zaradi česar ga policija ni mogla zaslišati vse do jutra, ko so bile proti njemu podane ovadbe.

Na podlagi lokalnih poročil naj bi migrant policiji povedal, da se incidenta ne spominja. Obe žrtvi sta bili zaslišani s strani policije, danes pa bo policija proti njemu podala ovadbe.

Stopnja nasilja je drastično narasla
Marca letos je neki migrant štiriletnega otroka zvabil v prostor za preoblačenje na bazenu, potem pa seksualno napadel otrokovo mater, ko ga je ta ujela pri dejanju. Podatki avstrijskega notranjega ministrstva razkrivajo, da je bil leta 2015 približno vsak tretji prosilec za azil na Dunaju obtožen storitve kaznivih dejanj.

Severnoafriške tolpe, ki se borijo za nadzor nad trgovino z drogami, so povzročile polovico izmed vseh 15.828 kaznivih dejanj (od ropov do nasilnih napadov in posilstev), ki so se pripetila v letu 2015. Avstrija je leta 2015 prejela kar 90.000 prošenj za azil.

N. Ž.