fbpx

Soros financira aplikacijo, ki naj bi ilegalnim migrantom pomagala pri izogibanju državnim organom

Milijarder George Soros (Foto: Twitter)

George Soros financira telefonsko aplikacijo, ki je eksplicitno namenjena pomoči ilegalnim migrantom pri izogibanju oblastem. Aplikacijo razvija United We Dream, skupina, ki se financira s pomočjo ameriškega davkoplačevalskega denarja. Sredstva za razvoj aplikacije pa je v tem primeru priskrbel nihče drug kot milijarder George Soros. 

Aplikacija “pošlje sporočilo prijateljem in družini ter opozori njihovega odvetnika,” je delovanje aplikacije, namenjene ilegalnim migrantom, opisal direktor fundacije Judicial Watch Chris Farrel.

Aplikacija pomaga migrantom pred deportacijo
Glede na podatke, dostopne na spletni strani aplikacije Notifica, ta zagotavlja gumb “na pomoč”, s katerim lahko v hipu obvestite ključne osebe, če je nekdo tik pred deportacijo. Uporabniki morajo po poročanju Breitbarta “preprosto ustvariti svoje sporočilo”, ki bo poslano v primeru, da jih pridržijo policisti oziroma cariniki.

Foto: epa

Aplikacijo razvija United We Dream, skupina, ki se financira s pomočjo ameriškega davkoplačevalskega denarja. Sredstva za razvoj aplikacije pa je v tem primeru priskrbel nihče drug kot milijarder George Soros. Kot je v pogovoru za Fox News poudaril Farrel, je to “očiten primer, ko nekdo zlorablja sistem in jemlje davkoplačevalski denar”.

Ivan Šokić