Španska kapitulacija: Sevilla bo prvič po rekonkvisti dobila mošejo

Sevilla (foto: družbena omrežja)

Gradnje novih mošej so vedno pogostejše tudi v zibelki krščanstva, Španiji. Omenjeno je predvsem posledica tamkajšnje socialistične vlade, ki želi v duhu multikulturalizma uničiti tradicionalno špansko kulturo. Nova mošeja je predvidena tudi za Sevillo, špansko mesto, ki velja za eno izmed zibelk katoliške kulture. Na omenjeno dejstvo zagotovo ne bi bil ponosen Ferdinand III. Kastiljski, ki je v času rekonkviste s krščansko vojsko osvojil Sevillo ter jo osvobodil muslimanskega jarma .

Po poročanju spletnega portala Voice of Europe bo glavno mesto španske Andaluzije, Sevilla, dobilo svojo prvo mošejo v 700 letih. Gre za presenetljivo odločitev, saj ravno Sevilla velja za eno izmed zibelk katoliške kulture.

Preberite tudi: Inženirji svarijo: Katedrala Notre-Dame se lahko zruši v primeru, če bi veter dosegel 88 km/h!

Seviljski mediji v duhu multikulturalizma teme ne izpostavljajo. Še bolj preseneča dejstvo, da tudi okoliško prebivalstvo gradnji mošeje ne posveča posebne pozornosti, sploh, ker so pred devetimi leti s protesti odločno nastopili proti postavitvi podobne mošeje v seviljski soseski San Jerónimo. Takratni protesti španskih domoljubov so bili s strani nestrpnih levičarjev označeni za islamofobne in ksenofobne.

Sredstva za mošejo zbira nekdanji nogometaš
Za gradnjo mošeje stoji nihče drug, kot nekdanji igralec nogometnega kluba Sevilla FC, Fredi Kanoute, ki namerava za izgradnjo džamije v Sevilli zbrati kar 300 tisoč evrov. Nekdanji nogometaš svojo odločitev za zbiranje sredstev utemeljuje s tem, da želi “rešiti islamsko bogoslužje v mestu.”

Fredi Kanoute ob mošeji v Ankari (foto: BBC)

Napad na špansko kulturo
Gradnje džamij v Sevilli in drugih španskih mestih, kot je na primer Barcelona, bodo imele zagotovo večje posledice, kot se zdi na prvi pogled. V Španiji, ki jo vodi multikulturalizmu naklonjena socialistična vlada, je namreč muslimansko prebivalstvo že doseglo 4 odstotke, pri čemer se napadi na tradicionalno špansko kulturo in tradicijo vrstijo iz dneva v dan. Odprtja na videz nepomembnih džamij bodo tako med muslimani zagotovo povečala apetite po gradnji še več drugih mošej. Na omenjeno dejstvo zagotovo ne bi bil ponosen Ferdinand III. Kastiljski, ki je v času rekonkviste s krščansko vojsko osvojil Sevillo ter jo osvobodil muslimanskega jarma. Je duh rekonkviste med Španci danes še živ?

M. D.

 • RATATA

  Bemti rakete!
  Mi pa še vedno nismo Generacija identitete!

 • if

  V soboto 25.5.2019 bo 23:30 je RTV SLO1 predvajala danski dokumentarec “Za tančico mošej”.
  Vsebina dokazuje, da islam z vsemi sredstvi napada evropsko kulturo.
  Gre za naklep zoper narode Evrope.
  Vsebina tega dokumentarca bi morala biti iztočnica za okrogle mize, soočenja o migracijah.

 • Šobar Davorin

  Ali sem nemara islamosionofob, ker se mi kalamari gravžajo? Je to potemtakem politično, versko ali gurmansko vprašanje?

 • samotoje

  Če bi Španci vsaj malo poznali svojo zgodovino pred 400 leti, v Španiji ne bi bilo nobene mošeje, kaj šele džamije. Nevednost je večje zlo kot pokvarjenost ritolizniških politikov.

 • Van Der Waals

  V ČASU OSMANSKEGA CESARSTVA JE BILO V BEOGRADU 5 ĐAMIJ… Z PRIHODOM AVSTROOGRSKE SO DEMOLERALI USE MUŠEJE. AVSTROOGRSKA NAS LAHKO REŠI TE GNILE ĐAMIJE V LJUBLJANI KI JO JE ZGRADIL MUSLIMAN JANKOVIČ!!!

 • xtc

  No in spet bo rekonqviata,le da tokrat bo problem dvojni.

 • šmentanamuha

  Socialisti so hujši od aidsa.

 • Valter BraniSlav

  FUCK ISLAM

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!