fbpx

Špansko socialistično vlado skrbi za ilegalce, ki se lahko poškodujejo pri prečkanju bodeče žice na meji med Evropo in Afriko

Ilegalni migranti napadajo policista na meji med Španijo in Marokom v Ceuti (vir: twitter)

Novoimenovani španski notranji minister se je zavezal, da bo naredil vse, da zmanjša število poškodb med ilegalnimi migranti, ki plezajo preko bodeče žice na meji med Evropo in Afriko. Njegov načrt je narediti ograjo bolj migrantom prijazno z umikom bodeče žice.

Čeprav je je sedem metrov visoka ograja, ki deli dva kontinenta, za ilegalne migrante lahek zalogaj, novi španski minister za notranje zadeve Fernando Grande-Marlaska meni, da jo je potrebno odpraviti.

“Naredil bom vse, kar je možno, da se bodeča žica na meji Ceute in Melile z Marokom odstrani (…), to je prioriteta,” je po poročanju Voice of Europe povedal novi minister za radio COPE.

Meja med Španijo in Marokom v Ceuti. (Vir: Twitter)

Naravnost preseneča, da notranjega ministra bolj skrbi za zdravje kriminalcev kot pa dejstvo, da kršijo zakon. Bodeča žica na meji ni tam, da bi se ilegalci zapletali vanjo med plezanjem, temveč, da bi jih odvrnila od plezanja. Izgleda, da “Španija želi Nemčiji prevzeti naslov ‘migrantom najprijaznejša država'”, so zapisali pri Voice of Europe.

Socialistom bolj kot do lastnih državljanov mar za migrante
Naravnost presenetljivo je, kako hitro je nova manjšinska vlada socialistov v Španiji takoj po prevzemu oblasti začela na vso moč vabiti migrante. To je vlada, ki se podobno kot švedska ponaša s svojo feministično naravnanostjo. Tako so potem, ko je Italija zavrnila migrante z Aquariusa, sami sprejeli ilegalce ter jim ponudili 495 evrov socialne pomoči na mesec skupaj z brezplačnim zdravstvenim zavarovanjem.

Ivan Šokić