fbpx

Spolne zlorabe po Evropi se nadaljujejo: Afganistanca napadla 14- in 18-letni dekleti

Foto: Pixabay

Migranta iz Afganistana, stara 18 in 34 let sta v nemškem mestu Norderstedt napadla dve dekleti, stari 14 in 18 let. Oba sta bila na kraju dogodka aretirana zaradi poskusa posilstva in spolnega napada. Gre že za drug spolni napad migrantov v tem kopališču v zadnjih 18 mesecih.

Dekleti sta bili spolno napadeni na sicer zelo priljubljenem kopališču Arriba v nemškem kraju Nordestedt. Napad se je zgodil v bližini osrednjega stolpa z vodnimi tobogani. O napadu sta takoj obvestili varnostnike kopališča, ki so moška pridržali do prihoda policije.

Oba sta bila zaradi poskusa posilstva in spolnega napada aretirana na kraju dogodka. Kot poroča Daily Mail, sta Afganistanca še vedno v priporu, saj naj bi predstavljala nevarnost, da bi ponovno poskušala s podobnimi dejanji.

Že drugi primer na istem delu kopališča
Gre sicer že za drugi tak primer na istem kopališču Arriba v zadnjih 18 mesecih. Junija je skupina sedmih mladih migrantov napadla pet šolark, starih od 15 do 17 let. Grabili so jih za zadnjice in prsi ter jim želeli sleči kopalke. Oba napada sta se zgodila na istem mestu kopališča.

Plakati z navodili za obnašanje očitno ne pomagajo
Nemčija se je sicer problema lotila na tak način, da je razdelila več tisoč posterjev, s katerimi prosilcem za azil v več jezikih, tudi v arabščini, razlaga, kako se morajo vesti do žensk. Te so delili tudi na kopališčih, saj je v Avstriji in Nemčiji v zadnjih mesecih prišlo do več podobnih napadov.

M. G.