Spopad med narkodilerji: Policija razkrila identiteto morilca v Zrćah, prav tako njegove žrtve

Osumljenec umora Douglas C (vir: twitter)

Hrvaška policija še vedno preiskuje umor 26-letnega Uga Wilsona, bolj znanega kot Kraze, ki se je zgodil v sredo okoli pol šeste ure zjutraj pred nočnim klubom Kalypso na plaži Zrće v Novalji na Pagu. Osumljenca umora je policija prijela na splitskem letališču. Neuradno naj bi šlo za obračun med dilerji.

Do spopada med dvema skupinama naj bi prišlo ob pol šestih zjutraj. Pred tem, poroča Jutarnji, ni bilo videti nobenih problemov med umorjenim in njegovim 25-letnim morilcem Douglasom C., ravno tako iz Velike Britanije. Policija zaenkrat ne more potrditi, da je šlo za spopad med preprodajalci mamil, ki pridejo na Pag vsako leto skupaj s svojimi strankami iz Velike Britanije.

Osumljenega umora so prijeli na splitskem letališču, ko je želel zapustiti državo. Prepoznali so ga na podlagi posnetkov kamer v lokalu, pred katerim je prišlo do spopada. Umorjeni Wilson je bil najmanj petkrat zaboden z nožem ter je umrl na kraju dogodka. Še dva Wilsonova prijatelja sta bila ranjena, a sta trenutno izven življenjske nevarnosti.

Umorjeni stari znanec policje
Umorjeni Wilson naj bi bil stari znanec londonske policije, ki je v preteklosti že sedel v zaporu zaradi serije ropov trgovin v Londonu, v katerih je s svojo tolpo povzročil za okoli pol milijona funtov škode. “Gre za skupino dilerjev, ki vsako leto prihajajo v Novaljo zaradi preprodaje drog in ne zaradi glasbe ali festivala. Njihov edini cilj je prodaja droge. To je bil spopad dveh tolp,” pa je umor komentiral župan Novalje Ante Dabo.

Ivan Šokić