To so prestižne restavracije in hoteli v Sloveniji, kjer ciljajo na muslimane: V ponudbi celo prostori za molitev in izračun, kdaj se morajo pokloniti Alahu!

Datum:

Če smo nedavno na našem portalu Nova24TV pisali o tem, kako se v Evropi v luči povečanja števila muslimanskega prebivalstva, ki si tudi na potovanju ne želi več prilagajati drugim standardom kot izključno svojim, povečuje število hotelov, ki so prijazni muslimanom, pa je potrebno omeniti, da Slovenija ne predstavlja nikakršne izjeme. To je namreč razvidno iz portala Tripfez, ki se opisuje kot inovativen in tehnološki portal, namenjen vedno večjemu številu muslimanskih turistov.

Omenjeni portal je resnično muslimanom prijazen, saj se ta muslimanskemu turistu povsem prilagodi, poleg hotela, ki je prijazen muslimanom, so navedene tudi restavracije in molitveni objekti v bližini. Ne manjkajo pa niti natančne ure, ko morajo muslimani opraviti molitev k Alahu.

Muslimanom so najbolj prijazni hoteli s 4 in 5 zvezdicami
V vodniku, ki je muslimanom prijazen, je mogoče prebrati, da so med slovenskimi hoteli muslimanom prijazni naslednji hoteli: Hotel Livada Prestige v Moravskih Toplicah, Remisens Premium Hotel Metropol v Portorožu, Hotel Kompas v Kranjski Gori, Hotel Radin v Radencih, Hotel Mind v Portorožu, Hotel Aleksander v Rogaški Slatini, Kempinski Palace Portorož v Portorožu, Vander Urbani Resort v Ljubljani, Hotel Vitarium Superior v Šmarjeških Toplicah in Grand Hotel Primus na Ptuju.

Hotel Livada Prestige (Foto: Booking)
Remisens Premium Hotel Metropol (Foto: Booking)

Spletna stran vsebuje tudi podatek, kdaj je v Ljubljani čas za molitev k Alahu, in sicer za vsak dan posebej:

Foto: Printscreen
Hotel Aleksander (Foto: Booking)
Vander Urbani Resort (Foto: Booking)

Ne manjkajo niti prostori za molitev in seznami halal restavracij v bližini
Glede na seznam hotelov, ki so v Sloveniji muslimanom prijazni, je mogoče videti, da gre za hotele s 4 in 5 zvezdicami. To zgovorno priča o tem, da imajo muslimanski gosti posebne zahteve in želje, ki jih lahko nudijo le hoteli na zadostnem nivoju. Seveda pa se snovalci portala Tripfez očitno zelo dobro zavedajo, da muslimanski gostje pri potovanju radi raziskujejo okolico in obedujejo v bližnjih restavracijah, zato ti skrbijo tudi za to, da je ob vsakem izbranem hotelu tudi na voljo seznam halal restavracij, ki so v bližini.

Hotel Livada Prestige (Foto: Printscreen)
Remisens Premium Hotel Metropol (Foto: Printscreen)
Hotel Kompas (Foto: Printscreen)
Hotel Radin (Foto: Printscreen)

Beseda halal, ki izhaja iz arabskega jezika, pomeni dovoljeno oziroma čisto, nanaša pa se na živila, vedenje, komunikacijo in oblačila, ki so v skladu z islamskim pravom dovoljeni ali dopuščeni. Hrano, ki predstavlja njeno nasprotje, pa imenujejo haram. Muslimanom sicer vera narekuje, da če v okolju, kjer  živijo in so, ni mogoče najti halal hrane, lahko jedo drugo hrano, da bi preprečili smrt kot posledico stradanja.

Hotel Mind (Foto: Printscreen)
Hotel Aleksander (Foto: Printscreen)
Kempinski Palace Portorož (Foto: Printscreen)
Vander Urbani Resort (Foto: Booking)
Hotel Vitarium Superior (Foto: Printscreen)
Grand Hotel Primus (Foto: Printscreen)

Vsi, ki se imajo za dobre muslimane, morajo tudi petkrat na dan opraviti molitev proti Meki,  zato ne čudi, da na strani portala Tripfez niso pozabili niti na to. Za vsak dan posebej si je tako mogoče pogledati natančno uro, kdaj naj se molitev opravlja – celo po minutaži za Slovenijo! Ni kaj, sodeč po tem portalu je Slovenija očitno res muslimanom prijazna država, zato niti ne čudi, da lahko na ulicah opazujemo vedno več žensk v burkah. Poraja se vprašanje, do kolikšne mere se bodo evropski hoteli prilagajali gostom? Bomo šli tako daleč, da bodo v določenih hotelih prostori namenjeni ločeno samo za ženske in samo za moške?

H. M.

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Potočnik: Nastop ministrice je pokazal, da je Ministrstvo za zdravje čoln brez krmarja

Slovenija je po besedah zdravnika dr. Federica V. Potočnika...

Korupcija je tam doma, kjer ne bi smela biti. Na preveč naslovih!?

Korupcija v pravnem smislu pomeni zlorabo zaupanega položaja v...

[Video] Kje konča “humanitarna pomoč” UNRWA, ki jo podpira tudi Lenarčič

Aktualna leva oblast še vedno vztraja pri financiranju agencije...