fbpx

Srbski predsednik Vučić zaradi množičnih okužb napovedal zaprtje Beograda

Srbski predsednik Aleksandar Vučić. (Foto: epa)

Srbski predsednik Aleksandar Vučić bo na predlog kriznega štaba zvečer lahko razglasil nove ostre ukrepe v glavnem mestu Srbije zaradi vse večjega porasta okužb z novim koronavirusom. V Srbiji so v zadnjih 24 urah potrdili še 359 novih okužb z novim koronavirusom, umrlo je še šest bolnikov s covidom-19, kažejo podatki srbskega ministrstva za zdravje.

Po poročanju Jutranjega lista je informacijo potrdil tudi srbski portal B92. Srbski medij poroča, da naj bi srbski predsednik Aleksandar Vučić novico objavil med gostovanjem na nacionalni televiziji RTS, in sicer zaradi zelo neugodnih epidemioloških razmer v prestolnici Beograd.

Po zadnjih podatkih je od skupnega testiranja v Srbiji v zadnjih 24 urah več kot 80 odstotkov okuženih iz Beograda. Po poročanju B92 razmišljajo o ponovni uvedbi policijske ure zvečer ali celo o popolnem zaprtju Beograda, kar bo pomenilo prepoved vstopa in izstopa iz mesta. Kot smo poročali na našem portalu v mesecu marcu, so srbske oblasti v času najhujše epidemije koronavirusa poslali na beograjske ulice tudi vojsko. Srbski obrambni minister Aleksandar Vulin je takrat povedal, da bo vojska stražila bolnišnice, kjer se nahajajo okuženi pacienti, mejne prehode, letališča in železniške postaje – vsa mesta, kjer je pričakovati večje število ljudi.

Srbski vojaki pred infekcijsko kliniko v Beogradu (foto: EPA)

Luka Perš