To je nevarnost, ki je za EU večja grožnja od brexita

Virginia Raggi iz Gibanja petih zvezdic je bila junija izvoljena za rimsko županjo. Gibanje petih zvezdic zagovarja izstop Italije iz EU (foto: epa).

Ne brexit, največja nevarnost za EU in evroobmočje je Italija. Ta država je že nekaj let v recesiji, zaradi česar je italijanski bančni sistem v veliki krizi.

Zadnje tedne je politično-ekonomska pozornost Evrope usmerjena na Otok, v senci brexita pa preži nevarnost, ki je veliko večja grožnja za nadaljnji obstoj evroobmočja in EU kot britanski izstop. To je Italija ter njena bančna in gospodarska kriza.

Italijanska bančna kriza
Italijanske banke so že nekaj let v hudih težavah, medijsko odmeven je bil primer najstarejše banke na svetu Monte Paschi di Siena. Po podatkih italijanske centralne banke Banca d’Italia je kar 14 odstotkov italijanskih bančnih kreditov slabih. To znaša okoli 209 milijard evrov oziroma po najbolj pesimistični oceni kar 348 milijard evrov, piše Manager Magazin.

Matteo Renzi (foto: epa)

Italijanski premier Matteo Renzi je v vse večjih težavah (foto: epa).

Velik del kreditov je že odpisanih, toda bančna luknja še vedno znaša 40 milijard evrov. Italijanski premier Matteo Renzi skuša doseči izjemo od evropskih pravil, da bi lahko z državno pomočjo pokril to luknjo. Za zdaj so njegovi pozivi neuspešni.

Italijanske banke je v težave pahnila recesija
V Italiji sicer obstaja investicijski sklad Atlante, ki ima na voljo 4,3 milijarde evrov za sanacijo bank, toda polovico tega je že porabil za dokapitalizacijo dveh srednje velikih bank – Popolare di Vicenza in Veneto Banca. Tudi velike italijanske banke, kot sta Unicredit in Intesa Sanpaolo, ne morejo rešiti bančnega sistema, saj sta sami, med drugim tudi zaradi nasedlih naložb v Vzhodni Evropi, še na precej majavih nogah.

Za razliko od Irske ali Španije, kjer so banke prišle v težavo zaradi poka nepremičniskega mehurčka  (in so jih države reševale z ustanovitvijo tako imenovane slabe banke), so težave italijanskih bank posledica stagnacije italijanskega gospodarstva, ki je že nekaj let v recesiji. Bančna posojila, ki so pred krizo veljala za solidna, so zaradi recesije postala slaba. Pada tudi vrednost nepremičnin.

Največji poraženci uvedbe evra
Italijani se imajo – v veliki meri upravičeno – za največje poražence uvedbe evra. Realni bruto domači proizvod (BDP) na prebivalca je na Apeninskem polotoku manjši, kot je bil pred uvedbo skupne evropske valute. To se ni zgodilo niti v Grčiji. Italija je tudi država, ki ima tradicionalno visok javni dolg, ta znaša kar 133 odstotkov BDP – večina javnega dolga je sicer “podedovanega” iz osemdesetih letih prejšnjega stoletja.

Beppe Grillo (foto: epa)

Beppe Grillo je vse močnejši (foto: epa).

Ne preseneča, da je zaradi vse večjega nezadovoljstva Italijanov,  v Italiji vse bolj priljubljeno Gibanje petih zvezdic, ki ga vodi nekdanji televizijski komik Beppe Grillo. Gibanje petih zvezdic, ki glasove nabira tudi z zahtevo po razpisu referenduma o izstopu Italije iz EU, je doseglo pred tedni velik uspeh na lokalnih volitvah. Med drugim je njihova kandidatka Virginia Raggi postala županja italijanske prestolnice.

Če bi prišlo do uresničitve zahtev Gibanja petih zvezdic in bi Italija izstopila iz EU in evroobmočja (tako imenovani Uscitalia), potem bi to veliko bolj ogrozilo obstoj EU kot brexit.

A. Ž.

 • janez zorman

  Pet zvezdic se očitno navezuje na “našo” peterokrako !

  • Novakec1

   Kam pametnjakovič.

   • janez zorman

    Bomo videli. Mogoče v še tesnejši (mafijski) objem z Amiji ali v močnejše povezovanje z poševnookci.

    • Ruggedplant

     Dvomim, da imajo tako eni kakor drugi kakšen plan B – podobno kot pri mafijskih komunajzlih vsega sveta, bodo kakor zgoraj navedeno “scuzalI” vse kar se bo dalo scuzati iz tujine, potem bo seveda tujina kriva, ker njihovo gospodarstvo ne funkcionira, da bi dolg odplačali. Kaj se bo zgodilo z državo po izstopu iz EU jih niti najmanj ne zanima – sami so si v tem času nakradli zadosti milijard, da se lahko kadarkoli umaknejo v svoje rezidence po svetu. Američanom in Kitajcem niti na kraj pameti ne pade, da bi sodelovali s takimi nezanesljivimi balkanci, pri njih je že beseda, kaj šele pogodba sveta in ko jih nekdo prekrši, je to tudi zadnje kar naredi.

 • centurion

  Posledice levih skorumpiranih vlad so tudi v Italiji vedno
  vidnejše.
  Italijanska komunistična partija je bila vodilna rdeča kamarila v
  zahodni Evropi po letu 1945.
  Italijanska država je kar se tiče političnega ustroja, korupcije in mafije na las podobna
  kučanistanu na sončni strani Alp.

 • dare326

  Zaradi italijanske bančne krize se je odpeljalo tudi Draghiju, ko je napadel policijsko preiskavo v BS. Italijani na veliko kupujejo obveznice in njihov izbris bi rešil italijanske banke. Zato ECB ni v interesu da bi rešili sranje s podrejenimi obveznicami, ki nam ga je podtaknila Bratuškina trojka. Dejansko ni bilo nobene potrebe po tem in je bil rezultat samo pokrivanje hrbta ljudem, ki so dali slabe kredite osebkom iz kroga F21.

 • Nata

  Kaj za vraga pa so – odpisani krediti ??
  Aja , to je podobno , kot je naša država že nekaj let nazaj odplačala dolg Jankovićeve Elekte ??

  A nameravajo izstopiti , da ne bo potrebno plačati silnih pufov !!

  Pa Nova – napišite no kaj o silnih ……pridnih ……….strokovnih migrantih v naši sosedi Italiji !

  • Anton

   odpisani krediti, to ej alrifari, enmu odpišeš dolg in drugmu oz drugim pač moraš to obveznost naložit, torej gre zgolj za transakcijo obveznosti od enega naslova na drugega oz druge. Pač odpis dolgov je larifari, tu en gre za noben odpis, en pač mora namest tiste barabe, oz nesposbneža njegovo rit brisat, po domače rečen

   • Nata

    Pa rit mora biti ta prava !!
    Transakcija je pa dobra , a ne ?

 • Unikatna

  Ali bomo tudi Italijanom pomagali tako kot Grkom? Sranje vse skupaj!!!

 • črnaovca

  Italjani so se vedno izvlekli in se bodo tudi sedaj. Poraženci uvedbe evra smo vsi. Malo poglejte današnje cene v evrih in primerjajte s takratnim menjalnim tečajem. Ravno uvedba evrain tiha rast cen je po krizi sredi 90. dala zagon ki pa n trajl dolgo tuid zaradi pohlepa in finančnih špekulacij

  • Darth Vader

   kaj pa plače v evrih…..kolk so zrasle?

   • črnaovca

    Mnogo premalo,

 • Caetano

  To jaz vem že kar nekaj časa. Tudi Berlusconi se zavzema za izstop iz evra.

 • Ciro

  Italija je problem, a še vedno obvladljiv – ECB ga lahko bail-outa, kot je Grčijo. Večja grožnja je Deutsche Bank. To je problem velikosti Lehman Brothers krat 6. DB je pokupila 13% vseh izvedenih papirjev na trgu in zdaj je insolventna, teh papirjev pa ne more prodati, ker ni povpraševanja. Ameriške banke jih ne smejo kuipovati, ker jih omejuje nova zakonodaja, kitajskih ne zanima, evropske pa so tako ali tako do grla v zosu. Če pade DB, bo za sabo potegnila še 10-15 drugih velikih bank (zaradi medsebojne prepletenosti), kar bo povzročilo padec evra in najhujšo globalno finančno krizo v zgodovini.

  • Caetano

   Ni problem jih bodo Arabci kupili, imajo dosti zaloge. Merklova pa bo še par milijonov muslimanov pripeljala v zahvalo. ;)

  • Igor Kavalar

   Odpisi in bailouti v škodo drugih ne rešijo ničesar.

   Neuspešna podjetja, banke itd morajo propasti, odgovorni pa odgovarjati.
   To je edini recept za zdravo podjetništvo vse ostalo je nateg.

   • Ciro

    Se strinjam. Prav tako je potrebna ponovna uvedba nacionalnih valut. Evro je škodljiv za večino držav.

   • Olga

    +++++++++++++++++++

   • MGTOW Didactics

    Da. Temelj take mehanike pa je seveda urejena plačilna politika ki jo vzpodbujajo banke in vlada! V kokošjem bolestnem eksperimentu pa so sociopatski marksisti NAJPREJ ukinili SDK, da so lahko privatizirali državo… Golazen!

    Ni večjega kapitalista od komunista!

  • sodnikisozločinci

   Mogoče pa v zakulisju načrtujejo ukinitev evra in je cilj postopne odprave 500
   evrskih bankovcev zmanjšanje količine gotovine v obtoku, da ne bi vsi menjali evre za nemške marke.

 • Ciro

  In glede na to, da je George Soros stavil 100 mio €, da Deutsche Bank padla, nas lahko zuačne skrbeti: http://www.express.co.uk/news/world/684259/George-Soros-100-million-euro-bet-Deutsche-bank-collapse-shares-EU-referendum-Brexit

 • dr Janez Sveti

  Vse več komedijantov in ljudi polnih sovraštva vstopa v politiko. Politiki so ogledalo družbe.
  DR Janez SVeti psihoanalitik

 • hle

  V preteklosti so se Italjani reševali iz recesije tako da so devalvirali liro in z tem avtomatsko spet postali konkurenčni danes pa tega vzvoda nimajo več ta zgodba se lahko konča samo na en način in ta nam ne bo všeč

 • Rosenrot

  Sanirano bo, ko se bodo znebili požrešnega, delomrznega juga oz. Rima in tamkajšnjih levih parazitov, ter glavno mesto postavili v Milano.

  • Rosenrot

   Mimogrede, denar za zahtevano varnostno modernizacijo proge na mestu včerajšnje železniške nesreče na jugu Italije je bil že zdavnaj odobren s strani EU, projekt pa baje označen kot realiziran. Tako deluje EU od Bologne (levo) navzdol.

 • Olga

  Za Italijo slišimo zadnje čase itak samo v zvezi z uvažanjem nezakonitih migrantov v EU!

 • Mihilus

  Ljudje so povečini že prokužili, kaj uničuje naše blagostanje. To je uzurpacija bankirjev in pa multikulti liberalizem, ki je dejansko samo veja komunizma. Ljudje morajo zdaj samo še odpreti oči, da vidijo kdo so glavni promotorji te agende.

  • MGTOW Didactics

   Popolnoma res. Družbeni marksizem je trenutno največji postreformacijsko sekularno zahodno družbo ogrožajoč mehanizem manipulacije ljudi. Feminizem, islamizem in pseudo socializem so le načini postopanj. Ljudje, ki se med te ideologije štejejo in jih navkljub razumnim dejstvom zagovarjajo tudi z nasiljem in diskriminacijo (feminizem, marksizem) so le ˝uporabni idioti˝ za katere pa tistim, ki vlečejo niti ni niti malo mar. Stvar je že davno prerasla bazične okvirje za slovenca splošno definirajočih terminov ˝levičar˝ in ˝desničar˝… Vse se začne in konča pri denarju oziroma točneje pri redistribuciji razpoložljivih surovin med katere spada seveda mnogokrat spregledana ˝človeška masa˝ Vse težnje moderne družbe kažejo na to, da se bo v povodu ˝zavrnitve korporativnega kapitalizma˝ (kar bo tudi le še en false flag operation) prešlo v družbeno znanstveno teokracijsko diktaturo z mehanikami komunizma, kateri bo po vzoru srednjeveških nasledstvenih monarhij vladala določena enklava posameznikov. Orwellov 1984; Mravljišče; če hočeš…

   • Mihilus

    Elite želijo obdržati svoje privilegije za vedno. Za dosego tega bi bilo potrebno vzpostaviti sistem, ki bo dolgoročno vzdržen kar pa je z elementi komunizma nemogoče. Za uspeh morajo ljudje imeti resnično radi svojega voditelja in danes je takšen voditelj Orban ali pa Putin.
    Glede na to, da smo Evropejci trenutno eksistenčno ogroženi – še sploh je pod napadom Evropski moški pa postaja vedno bolj verjetni scenarij velike rasne vojne v kateri bo prišlo do masovnega genocida ene ali druge strani.

    • MGTOW Didactics

     V obrobnem pregledu in podzavestnemu reakcionarnemu vzgibu se res zdi tako, da bo naravna reakcija belega katoliškega heteroseksualnega moškega poziv k rasni vojni. Vendar do tega ne bo prišlo. Deloma ker temeljni problem ni rasa temveč kultura. Kultura pa je taka dinamična izmuzljiva amorfna entiteta, ki je ni mogoče točno opredeliti. Rasa je iluzoren kriterij, ki se ga ljudje poslužujemo z tako lahkoto, ker predstavlja jasno viden parameter diferenciacije kateremu potem pripisujemo karakterne lastnosti. Tu leži zmota. Problem leži v kulturološki indoktrinaciji. Do genocida ne bo prišlo saj je to slabo za biznis. In biznis je vse kar je pomembno. Vse ostalo je le posredna mehanika kako vzdrževati biznis, ga voditi v njegovem fluksu. Dramatično padajoča nataliteta, ki je v Evropi padla pod mejo povrnitve in nasprotno visoka nataliteta islamskih priseljencev, ki niso pripravljeni na kulturološko adaptacijo kaj šele sekularizem, bo vodila v spočetka tiho a vedno intenzivnejšo uzurpacijo islamske kulture v Evropi, nakar bo ta lepega dne enostavno vse prevzela in furala po svoje. Še se spomniš kdaj in kako so prenosni telefoni postali samoumneven del naših življenj? Najverjetneje ne. Enostavno zgodilo se je. Zlezlo not. Zaspal si in se zbudil v moderno multiaplikacijsko vrvenje. Tako bo s tem. Za detajle in točne postopke prosim preuči ˝Coudenhove-Kallergi Plan˝

     Nobene odkrite vojne ne bo. Nismo več v lokalnih relativno samooskrbnih sistemih po načinu grških polis, kar so države Evrope še vse do in z 2.SV bile in se tako zlahka odločale za vojne tekom 2000 letne zgodovine. Zdaj smo preveč intenzivno povezani z bančnim sistemom monetarnega dolga in združbe, ki stojijo za tem bodo ustvarjale prisilo miru skozi omenjene mehanizme. Beli katoliški heteroseksualen moški bo tiho, saj se boji za službo in odplačuje avto in hišo, ki ju ima na kredit…

     Potem pa so nas izdale še lastne ženske, ki imajo na račun suficitne storilnosti moških najbolj varno in delovno fizično razbremenjeno življenje v zgodovini človeštva, a bi rade vse bile bele masajke skozi posvajanje otrok exotičnega porekla in sledenja trendom MTV-ja, medtem ko otroci v sosednjem stanovanju bloka stradajo, vendar slikice njih ne doprinesejo lajkov na FB tako kot mali črnčki in cigančki. Pa je mera polna. Se zavedaš da v šolah po sloveniji že vpeljujejo pouk popolnoma enak Ameriškim ˝gender studies˝ ? In to osnovnih?! Vse je del velikega plana pacifikacije moških in prepotenciranja inherentne narave žensk, saj elita ve da se moškim vlada skozi ženske in da ženske vedno volijo za še VEČ državnega aparata. Neumen šibek Evropejec si bo izvolil komunistično diktaturo in se obenem počutil še ponosen ob tem, ter samozadosten v svoji družbeno konstruktivni moči, ki mu daje privilegij, da v šparu izbira med Pepsijem in Coca Colo…

     • Mihilus

      Deloma se strinjam kar si zapisal ampak že če se omejiš s tem kar se vidi na površju so jasno vidne nekonsistentnosti. Samo slepec ne vidi, da elite namenoma poskušajo zanetiti rasne vojne v Ameriki in verske vojne v Evropi. V “alternativnih medijih” se spodbuja nestrpnost proti Islamu/nebelcem. Zdaj se še na MSM medijih dovoljujejo vedno bolj sovražni komentarji. Seveda pa nikjer ni dovoljeno pokazati na prave krive za situacijo. Poleg tega je tukaj še Putin, ki se je odločno postavil na stran krščanstva pa tudi na smrt bolan bančni & ekonomski sistem, ki je že od leta 2008 na umetni podpori. Ampak danes je očitno, da se življenje sistemu izteka. In ko bodo ljudje lačni bo to prineslo nov veter tudi v politiko.

      Ampak, da bi imel pravo predstavo je potrebno pogledat stvari pod pokrov. To pa pomeni poznati skrivno zgodovino elitnih družin in medsebojno prepletenih skrivnih družb in pa seveda njihovega načrta za NWO. Do tega pa želijo priti preko serije kriz in vojn, katere nikoli niso bile planirane, da bodo zmagane. Prva in druga svetovna vojna sta bili del serije teh vojn (bančni kartel s sedežem v Londonu je financiral obe strani), prav tako tudi vojna v Vietnamu in pa tudi trenutno potekajoča “vojna proti terorizmu” in pa seveda prihajajoča vojna civilizacij (Islam vs krščanstvo v Evropi in rasna vojna v Ameriki), ki bo podprta z ekonomskim kolapsom in najbrž še z izbruhom smrtonosnih bolezni. Tako bodo elite dosegle tako željeno depopulacijo in pa tudi oslabili vse strani do te mere, da bodo lahko vzpostavili NWO.

      Za Coundehove-Kalergi težko zagotovim, da ga ne mislijo izpeljat. Mislim pa, da je samo del taktike strašenja Evropskega prebivalstva. En enostaven način za ustavitev tega plana je genetsko bio-orožje. Prepričan sem, da takšna orožja že obstajajo in da so jih tudi že preizkušali, saj se je za aids in ebolo izkazalo, da imata zelo visoko smrtnost med črnci in skoraj nično smrtnost med svetlolasimi belci, SARS je bil izrazito smrtonosen za latinote, pričja gripa pa za Azijce.

      Dejstvo je, da POJMA NIMAMO kaj nas čaka je pa pred nami zagotovo eno zelo turbolentno obdobje. Obdobje, ki ga najbrž večina ne bo preživela.

     • MGTOW Didactics

      Potem pa je v tej družbi res mnogo slepih. Bom pa trdil da je mnogo mnogo več ljudi sposobnih da uvidijo kaj se dogaja in kam to vodi a so v primežu suženjstva služb in kreditov in so samo tiho. Ljudje v splošnem niso neumni, so le masovno zavajani oziroma v svojem eskapizmu podležejo vzgibom ki nudijo gratifikacijo ega in uma. V tej točki verjamem da ne bo prišlo do direktnih konfliktov, niti lokalnih ne kaj šele pravih vojn. To ne služi ničemur. Prišlo pa bo vsekakor na nasilen način ali pa indoktrinacijo do enega posebnega obsednega stanja, skozi katerega se bo upravičilo NWO, tehnokratično diktaturo digitalnega nadzora in militarizacije policije. Vse to pa bo nam prodano z parolo; ˝to je za vaše dobro˝ Masovne depopulacije pa tudi ne bo v takem apokaliptičnem smislu, saj ekonomski mašin rikne, če ni konzumentov. Vpeljano bo mravljišče. Razumem tvoje predsodke in ozire, kot tudi stvari na katere si pozoren. Mene osebno pa recimo dosti bolj skrbi tehnološka singularnost. Se pa v razumskem delu zavedam da ne bo prišla do efekta tekom mojega življenja…

 • samsara

  A zdaj je ponovno na dnevnem redu Italija? Grčija je res že nekoliko izpeta ja. Pa na Portugalsko ne gre pozabiti, ko bodo novice iz Italije postale preveč monotone. Za sproti bodo kaj dodali odhajajoči zarotniški Britanci in dnevnih porcij serviranih plebsu, bo vedno dovolj. Največji in najboljši globalni bančniki skrbijo za vas in vaše blagostanje.

 • avtohtoni neandartalec

  Še en dober razlog zakaj so Britanci pobegnili ven in zakaj bo Italija ostala v uniji, kdo drug jim pa lahko pomagal oziroma so verjetno zato nehali plačevati dolgove, da jih bomo lahko zdaj reševali.

  Morda si bo Pahor omislil nov Vershace in bi ga lahko prosili za kakšen dober brutalni nasvet, če se bo kaj mudil v Milanu, vsi največji dolžniki in lenuhi so si nabili plače ter prihodke, samo pri nas plačujejo dolgove fašističnih oligarhije izključno naši domači delavci in civilni državljani, javna uprava, ki je največji generator dolgov, pa so si jih povečali.

 • ŠĆČĐŽŠČĆŠ

  Prej, ko razpade tale rakasta tvorba po imenu EU prej bo boljše.

 • plamen100

  Italijani brez skrbi, vam bo naša vlada dala pol miliarde keša in miliardo in pol poroštev enako kot je nesposoben Pahor Grčiji, bom,o pač malo mi pasove za 2-3 luknjice zategnili pa bo, mi itak že nimamo kaj zgubiti pa naj nam levifašizem pobere še to kar je ostalo. Cerar prodaj luko Koper Hrvatom nato pa denar podari, kot naše darilo, italijanom, da bodo malce lažje zadihali, za nas male ljudi te itak boli k…., saj to hočete tako ali tako narediti!!!

 • plamen100

  Treba se bo pripraviti na nacionalno valuto, ker ko zaradi DB crkne evro bomo čez noč ostali brez vsega medtem ko se bodo ostale valute ostale, funti, franki, kune in celo dinarji. Mi se vedno ženemo, rinemo z glavo v riti Bruslju, hočemo skoz biti bolj papeški od papeža (ta nam je dano zaradi hlapčevskih genov-ugajati gospodarju). Torej začeti razmišljati o lipi, ki je enkrat že bila v igri.

 • xtc

  Hudo se godi narodom ;ki nasedajo idiotom;komediantom;populistom inproruskokomunističnim izdajalcem;ki so že sejali gorje in mrliče po Evropi:
  sMEŠNO JE ;KO BEDNI KOMEDIANTI IN POPULISTI OBLJUBLJAJO ČUDEŽNE REŠITVE;KI NE OBSTAJAJO;DEJANSKO SO KOMENTATORJI KI TROLJO TULE O NUJNEM RAZPADU EU na umskem nivoju komediantov tipa Grilo;ki je ne popukist v bistvu b:::::::
  Seveda leni in od socializna pijani narodi vidijo uteho v nekki lažni novi domoljubni smeri ;ki jo zanimivo najbolj ponujjo ravno levaki in proruski hlapci:
  Nihče pa noče priznati ;da ti narodi(lenuhi) niso storili nič za prestrukturiranje in reforme ter slovesa od socializma ampak ga hočejo še več in seveda manipuliranje z lastno valuto:
  Ti narodi morajo najprej opustiti socializem in lenobo ter palamudenje in življenje na kredo nato pa se bodo zadeve uredile;populisti_socialisti in lažni nacionalisti so pot v vojno:

  • pokvarjeniSvet

   spet mešaš pojme od kdaj je EU kontra populistična….ravno EU je sama populistična tvorba kjer ljudje v vseh državah EU živijo slabše kot prej razen barabe, lopovi, neokomunisti in ex komunisti živijo dobro, vsi ostali slabše, pa naj si bo to katerakoli država v Zahodni Evropi.

 • xtc

  Tule velja še omeniti komentatorje;ki vam obljubljajo nebesa samo iz Eu moramo pa bo:
  Kdor naseda tem ljudem je bedak;malodane idiot;kajti ti ljudje nimajo pojma o gospodarstvu in drugih rečeh;je pa definitivno nekaj;če Slovenija odide iz Nata IN eu lahko rečete samo doberdan Venezuela:To vam ponujajo tile portalski navijači oz; Putinovi podrepniki:

  • pokvarjeniSvet

   torej tvoja rešitev je ničesar storiti komuniste pustiti na oblasti in pridno jemati kredite ??

   kakšno gospodarsko alternativo ti ponujaš ??

   če te ljudje dobro berejo vidijo da si blefer, za vsako ceno hočeš da smo del te dekadentne EU ki po ničesar več ne spominja po kapitalizmu in svobodu ampak po tem kar imamo sedaj v Sloveniji komunistične tajkune, prevzem velikih korporacij čigar lastniki so ravno ti ljudomrzneži in komunistični tajkuni….oja v takšnem sistemu nas čaka prihodnost ja…ziher ja…samo prihodnost v propad.

   Tako da ljudje ne nasedat takim kot je xtc ne pozabite da so nam točno taki leta 2004 obljubljali marsikaj kar ni niti 1% od tega res….nemasto v svobodni demokratično kapitalistično razvijalsko EU smo prišli v resnično EU ki je pokazala svoj pravi obraz….povprašajte malo ljudi v Avstriji, Italiji, in vseh ostalih Zahodnih državah in naj vam iz prve roke povedo kdaj je bilo boljše pred vstopom v EU ali po ? kdaj so dobili največ neasimiliranih migratov, višje davke, 300% ali več podražitev stroškov in položnic in ostalega sranja…če še niste odprli oči si točno poglejte kakšni ljudje so to ki bogatijo v EU sami delomrzneži lenuhi, ex komunisti in neokomunist Barosso, Juncker….ipd sami socialisti in bleferji.

   Če si res želite takšno EU kot je v resnici kot sem jo predstavil pol je prav, ampak odločajmo vsaj to na Referendumu tako kot Britanci če bo rezulatat več kot 50% za EU ok pol ostanimo saj si želite takšno EU, ampak ne nasedat takim zgubam kot je xtc ki v življenju niso nič napravili sedaj pa tukaj nekaj na pamet streljajo isto kot da bi poslušal Slovenski parlament ali CNN čisto do besede natančno – se vidi da je propagandni stroj.

   Vsaj naj odpre oči in raziskuje in sam pogledat kakšno je resnično stanje v EU, kdo jo vodi in kam nas pelje.

   Hvala ljudje za pozorno branje. Upam, da vam da misliti.

   • xtc

    Ljudje ;ki nasedajo propagand trajberjem tipa POKVARJENI SVET ;SO NAVADNI PROPAGAND TRAJBERJI IN HLAPCI mOSKVE;NJIM PODOBNI SO ŽE NAREDILI MNBOŽIČNA GROBIŠČA PO sLOVENIJI IN LAŽEJO ZOPET O NEKEM ČUDOVITEM RAJU;KI BO V BISTVU vENEZUELA:
    nE NASEDAJTE PROVOKATORJEM TE SORRTE SAJ SO višegrajci trdni zavezniki NATA in ZDA ne Rusov ;ki so jih pbili na miljone in okupirali ter zasužnjili_ Viošegrajci ne narajo Rusov ne levakov oboje jih je teptalo šesdeset let;so zagovorniki EU VENDAR eVROPE;KI BO MORALA BITI REFORMIRANA:;DRUGAČE NIMA PRIHODNOSTI:
    rAZNI KLOVNI;KI LJUDI Z PUHLICAMI IN POLRESNICAMI PO PORTALIH FUTRAJO Z ZGODBAMI O NEKEM “RAJU V KATEREM BOMO SAMOSTOJNI”in bomo cveteli so navadni provokatorji;nateg
    uni in lažnivciter pos******;kot so Farage;Johnson in Garilo;ko pa zadeva zategne in zaškripa pa stisnejo p******* narod pa pustijo v d****:Razpad EU BI TAKOJ POVEČAL IN OGROZIL evropske države saj bi se Putin takoj lotil posameznih držav z okupacijo:pUTIN NI ZA evrodržave nič manj nevaren kot islamisti:

    • pokvarjeniSvet

     Jaz nisem nikjer nobene Moskve omenil ali venezuele…spet imaš svoje blodnje. Jaz sem napisal Višegrajske države brez ZDA ali Rusije pod komando, ampak kot samostojne tvorbe, katera bi sodelovala za vsemi ki niso pripravljeni ničesar vsiljevat.

     Tako da ljudje sedaj vidite kod ima tukaj propagando prek in kdo si nekaj izmišljuje in ima bodnje Zahoda.

     Višegrajska države izven EU bi potencialno lahko bile rešitev, brez nikogar nad seboj -nobene velesile. Samo gospodarsko sodelovat z vsemi, kateri bi nas imeli za enakovredne gospodarske partnerje.

     Tale obsedenost in metanja na roko na Putina je spet neki obsedeni kompleks teh amerofilov, ki nima ne repa ne glave. Večjih bedarij še nisem slišal.

  • Ludvik Poljanec

   Izhod iz EU pomeni,da bodo domači lopovi dobili še večja krila. dajte biti resni in razumni in uporabite ZKP(ZDRAVO KMEčKO PAMET).

  • Mihilus

   Vsaka država, ki bo izstopila iz EU se mora vrniti k belem nacionalizmu pa bo čisto vredu. Ker globalisti bodo izstop kaznovali z osamitvijo in sankcijamo, kjer bodo poskušali z ekonomskimi in drugimi pritiski doseči, da se ljudje premislijo.
   Izstop iz EU in ohraniti komuniste na oblasti, ki bodo še naprej furali multikulturni liberalizem pa res pomeni pot po sledeh Venezuele.

 • pokvarjeniSvet

  Rešitev bi lahko eventuelno bila Višegrajska skupina, ki bi bila popolnoma neodvisna od ZDA in Rusije ter bi samo neodvisno sodelovala samo s tistimi ki ji ničesar ne vsiljujejo

  EU in ZDA sta že glavni dve opciji ki vsiljujeta bodisi ene stvari ali duge….medtem ko ostale države se še pa morajo razjasniti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!