fbpx

Sredi Teksasa našli posmrtne ostanke migrantov – preberite, kaj se je zgodilo!

Lobanja, slika je simbolična (Foto: Twitter)

Teksas je ponovno pretresla najdba posmrtnih ostankov nelegalnih migrantov. Namestniki šerifa so tokrat kar 130 kilometrov od ameriško-mehiške meje našli ostanke dveh migrantov, ki sta po vsej verjetnosti umrla, ko sta skušala zaobiti zasedo mejne patrulje v kraju Falfurrias. Število migrantov, ki so umrli po nelegalnem prečkanju meje ali pa so jih pretihotapili tihotapci v ZDA v letošnjem letu, znaša že 373, kar je 9 odstotkov več kot lani.

Šerifova pisarna v teksaškem okrožju Brooks je v ponedeljek prejela klic o najdbi posmrtnih ostankov, ki po vsej verjetnosti pripadajo umrlim nelegalnim migrantom. Prvi na prizorišču je bil po poročanju portala Breitbart šerifov namestnik Ben Gomez, ki so mu kmalu sledili ostali kolegi in agenti obmejne patrulje. Ranč, v bližini katerega so tokrat našli posmrtne ostanke migrantov, se nahaja zahodno od zvezne avtoceste št. 281 in 80 milj od ameriško-mehiške meje. Kraj tihotapci pogosto uporabljajo kot odlagališče za svoj “tovor”, kot pogosto poimenujejo ljudi, ki jih prevažajo. Preiskovalci so na kraju dogodka našli dva honduraška potna lista, na obeh pa je bilo navedeno ime Felix Antonio Godoy Ramos, ki naj bi bil star 43 let. Ni še znano, ali je to prava identiteta katerega izmed dveh migrantov, ostanke pa so z namenom identifikacije in obdukcije že prepeljali v Laredo.

Slika je simbolična. (Foto: Twitter)

V Teksasu samo letos umrlo najmanj 226 nelegalnih migrantov
Okrožje Brooks je eno izmed najbolj obremenjenih, samo v tem okrožju so letos vključno s torkovo najdbo že odkrili 48 posmrtnih ostankov. V letošnjem letu je po podatkih mednarodne organizacije za izginule migrante v Teksasu sicer že umrlo vsaj 226 migrantov, ki so pred tem nelegalno prečkali mejo ali pa so jih v ZDA pretihotapili tihotapci ljudi. Na ravni celotnih ZDA številka umrlih migrantov za letošnje leto znaša že 373. Točnega števila sicer ni mogoče določiti, saj posmrtni ostanki mnogih migrantov nikoli niso najdeni. Kot še poroča Breitbart, je število prijavljenih smrti letos naraslo za 9 odstotkov v primerjavi z letom 2017.

J. Ž.