fbpx

Srhljivo odkritje: V tej hiši groze našli vedra glav, rok, nog in hladilnik, poln penisov

Fotografija je simbolična (Foto: Facebook)

Več let po tem, ko je svoja vrata zaprla ustanova za darovanje organov, so agenti FBI razkrili grozljive podrobnosti o tem, kaj so našli v zapuščenih prostorih. Vdrli so namreč v biološki center za raziskovanje v Phoenixu, v ameriški zvezni državi Arizona, potem ko so na plano prišle informacije o tem, da naj bi ustanova namesto izvajanja raziskav na organih te naprej prodajala za dobiček. Nekdanji specialni agent FBI Mark Cwynar je povedal, da je v stavbi zagledal dele telesa, ki so bili naloženi drug na drugega. Pri tem pa ni bilo nikakršnih vidnih oznak, ki bi povedale, komu so ti deli telesa sploh pripadali, poroča ABC15Arizona. V stavbi so našli tudi moški torzo z nepripadajočo glavo, na torzo je bila namreč prišita ženska glava. Prizor kot iz filma Frankenstein.

Foto: Printscreen

V vrečke napolnili kar 10 ton človeških ostankov
Preiskovalci so vsega skupaj odkrili 10 ton zamrznjenih človeških ostankov, med katerimi je bilo kar 1.755 delov človeškega telesa, vključno z 281 glavami, 241 rameni, 337 nogami in 97 hrbtenicami. Oblasti so po poročanju britanskega Unilada z ostanki teles napolnile kar 142 vrečk za posmrtne ostanke. V eno izmed vrečk so natrpali dele teles od vsaj 36 različnih oseb. Ker je bil zaseg izveden v tako velikem obsegu, ne čudi, da so morali uradniki previdno bdeti nad ravnanjem z najdenimi deli teles.

Foto: Twitter

Veliko družin vložilo tožbo
Vsaj osem družin je javno zatrdilo, da so razkrinkani ustanovi podarile organe svojih bližnjih, saj so menile, da bodo ti pomagali pri medicinskih raziskavah. Zaradi odkritja je bila vložena tožba zoper podjetje in njenega lastnika Stephena Gora. Kot poroča časopis Arizona Republic, je do sedaj 33 posameznikov tožilo kontroverzni center za biološke raziskave, saj je ta pod lažno pretvezo pridobil dele telesa, ki so bili nato prodani za profit. Ti deli telesa niso bili primerno shranjeni, obravnavani in shranjeni s spoštovanjem.

Ob odkritju agentov FBI se je preko družabnega omrežja Twitter oglasila tudi Laura Hobson, ki je povedala, da je naravnost razočarana, ker je omenjenemu centru zaupala dele telesa pokojne matere.

V ameriški zvezni državi Arizona trenutno delujejo vsaj štiri podjetja, ki v obliki donacij sprejemajo dele človeških teles, pa tudi neprofitno podjetje, ki se ukvarja z zamrzovanjem trupel z namenom, da te nekega dne obudijo nazaj v življenje. Kot odgovor na odkritje iz leta 2014 so v državi leta 2017 sprejeli zakon, s katerim je predpisano, da podjetja za darovanje delov telesa ne smejo delovati brez državne licence. Kakorkoli, zakonodaja v praksi še ni bila implementirana.

Nekdanji lastnik centra Gore je priznal krivdo za goljufanje strank, in sicer tako, da jim je dostavljal kontaminirane vzorce. Obsojen je bil na leto dni zaporne kazni. Če v roku štirih let ne bo storil novega kaznivega dejanja, mu ne bo potrebno prestati dosojene zaporne kazni. Oktobra se bo moral zglasiti na sodišču, kjer se bo moral soočiti s tožbami posameznih družin, ki so se odločile za vložitev civilne tožbe proti njemu.

Hana Murn