fbpx

[Video] Britanec po spustu po vodnem toboganu pristal na glavo, zdrobil si je vrat in po dogodku ostal paraliziran!

David Briffaut in Penny Bristow na fotografiji, ki je bila posneta le dan pred tragičnim dogodkom (Foto: Facebook)

23-letni Britanec si ni mogel predstavljati, da mu bo nekajsekunden spust po toboganu za vedno spremenil življenje. Pristal je v z glavo naprej, pri čemer si je zlomil vrat in poškodoval hrbtenjačo, po dogodku pa bo najverjetneje za vse življenje ostal paraliziran in odvisen od pomoči. Zdaj so se starši s pozivom za finančno pomoč obrnili na javnost.

Za 23-letnega Britanca Davida Briffauta so se počitnice v španskem Benidormu, kjer je dopustoval z dekletom Penny Bristow, končale tragično. V tamkajšnjem vodnem parku Aqualandia si je 8. julija privoščil spust po vodnem toboganu, v zabavnih sekundah pa si niti predstavljal ni, da se mu bo življenje obrnilo dobesedno na glavo. V vodi je pristal z glavo naprej, pri čemer si je zlomil dve vratni vretenci, poškodoval pa si je tudi hrbtenjačo. Kot poroča Daily Mail, so ga iz vode potegnili polzavestnega, še zdaj pa ostaja na intenzivni negi v bolnišnici v Alicanteju. Izkazalo se je, da bo po nesreči ostal paraliziran vse življenje.

Vodni park vztraja, da so njihove naprave varne
Starša nesrečneža sta že obiskala omenjeni vodni park, katerega tiskovni predstavnik je za medije povedal, da bi bilo zavajajoče trditi, da naprave niso varne. Po njihovih pojasnilih namreč vsako leto pred odprtjem sezone skrben pregled naprav opravi zunanje podjetje, prav tako pa vsako jutro naprave pregledajo tudi zaposleni: “Aqualandia ima 34-letno zgodovino in varnost je naša prioriteta. Naša pravila in priporočila so jasno objavljena na tablah in morajo biti upoštevana s strani vseh naših obiskovalcev.” Njihova tobogana Bang Bang in Verti-Go omogočata hitrosti do 100 km/h, po njuni dolžini, približno 100 metrov, pa se kopalci spustijo v treh sekundah.

David bo po vsej verjetnosti potreboval doživljenjsko oskrbo
Družina je po dogodku pretresena, mati obetavnega mladega golfista Lorraine je povedala, da si videoposnetka dogodka ni mogla ogledati, sina pa si želi prepeljati v domovino takoj, ko bo možno: “Vse je v rokah zdravnikov, tako da lahko le čakamo. Deležen je najboljše oskrbe, a radi bi ga prepeljali domov takoj, ko bo možno. Vse, kar lahko storimo je, da molimo in upamo, da si opomore. Povedali so nam, da David ne čuti ničesar pod oprsjem. Včasih lahko človek po takšnih poškodbah okreva in na to lahko upamo.” V vrat mu bodo morali zdravniki vstaviti dva vijaka, prav tako pa bodo morali izvesti traheotomijo, da bo lahko dihal brez pomoči ventilatorja.

Družina se je po finančno pomoč obrnila na javnost
Po dogodku je čustveno popolnoma razsuto tudi njegovo dekle Penny, stric Mark Pooley pa je o dogodku povedal: “David je čudovit mlad moški, ki je užival v nedolžnem dnevu s svojim dekletom. Molimo za čudež, a povedali so nam, da so poškodbe zelo resne.” Družina je zdaj pozvala javnost k zbiranju 75 tisoč britanskih funtov, ki jih bodo med drugim potrebovali za prilagoditev hiše, da bo ta dostopna z invalidskim vozičkom, prav tako pa bodo denar potrebovali za zdravljenje, Davidovo doživljenjsko oskrbo in druge nepredvidene stroške.

Rok Krajnc