fbpx

Starši so šokirani: Nemški otroški program uči migrante, kako naj odprejo moderc?!

Foto: iStock

Nemški otroški program KIKA je že drugič močno razjezil starše otrok, ki gledajo ta program. Prvič se je to zgodilo nedolgo nazaj, ko so spodbujali otroške poroke, in sicer so prikazali, kako je lepo, če sta parček odrasel migrant in naivna nemška najstnica, tokrat pa so pripravili še prispevek o tem, kako naj fantje odprejo moderc. Milo rečeno: čudna tema za otroški kanal, ki je namenjen najmlajšim od 3. do 13. leta starosti.

Vendar pa postane še bolj nenavadno, ko so trije fantje, ki v televizijskem prispevku odpirajo moderc, migranti. Tuji mediji predvidejavo, da ima ta prispevek “izobraževalno poslanstvo” KIKA. Vsekakor bi bilo bolj preudarno, da bi se takim temam izogibali, sploh ko Nemčijo tako rekoč dnevno pretresajo spolni napadi migrantov in tudi grozen umor, ki se je zgodil skupaj s posilstvom, piše Voice of Europe.

Foto: printscreen

Oglasili pa so se tudi levičarji, ki so prepričani, da je posnetek rasističen, saj se v posnetku pojavijo le fantje z migranstkim poreklom, kar pa bi lahko pomenilo, da “migranti potrebujejo posebne učne ure v odpiranju nederčka.” Vendar, ali je to pravi problem? Kajti, vsi v Kölnu vedo, da migranti nimajo težav s tem. Ne bi levičarji raje poudarili, da je nedopustno, da se takšen posnetek pojavi v otroškem programu, namenjen najmlajšim od 3. do 13. leta starosti?

M. S.