fbpx

Pred zloglasno kliniko za splave v streljanju ubiti trije ljudje

Foto: epa

Pred zloglasno ameriško kliniko za splave Planned Parenthood je prišlo do streljanja, v katerem sta bila ubita 2 civilista in 1 policist. Več ljudi je bilo ranjenih, policija pa je storilca že prijela. Klinika je bila v zadnjem času povezana z različnimi aferami o trgovini s splavljenimi otroki. 

V strelskem obračunu pred kliniko za splave Planned Parenthood v Colorado Springsu sta umrla dva civilista in policist. Osumljeni storilec je 59-letni Robert Lewis Dear. Obračun je trajal kar šest ur, poleg treh žrtev pa je bilo ranjenih še okoli 9 ljudi, od tega je večina policistov.

Preberite tudi: 
-Splav ni človekova pravica, življenje je
-Carly Fiorina v boju zoper trgovino z organi splavljenih otrok

Motiv za napad še ni znan
Kot poroča CNN, motiv za napad še ni znan. Še vedno potekajo preiskovalne akcije, policisti pa preverjajo, če je v okolici stavbe morda nastavljeno eksplozivno sredstvo. Vicki Cowart, predsednica klinike Planned Parenthood iz Rocky Mountainsa, se je na napade odzvala: ”Še vedno ne poznamo celotnih okoliščin in motivov napada, prav tako še ni jasno, ali je bila tarča napada res klinika.” Opozorila je tudi, da med Američani vlada velika zaskrbljenost, da ekstremisti ustvarjajo strupeno ozračje, ki v državi spodbuja terorizem.

Klinika v pogosto tarča kritik in afer
Klinika, specializirana za odkrivanje spolno prenosljivih bolezni in izvajanje splava, je v zadnjem času pogosta tarča kritik in afer. Po celotni Ameriki imajo okoli 700 zdravstvenih centrov. Najbolj odmevna je bila prav gotovo nedavna afera, ko so v javnost prišli posnetki, ki dokazujejo, da naj bi organizacija preprodajala človeške dele splavljenih otrok in s tem ustvarjala velik dobiček.

M. G.