fbpx

Strelski napad v Nemčiji, ranjenih vsaj 25 ljudi

Foto:EPA

V Nemčiji je zamaskirani napadalec v kinematografskem centru Kinopolis v mestu Viernheim blizu Mannheima začel streljati na mimoidoče. Motiv za napad zaenkrat še ni znan. Po poročanju medijev so pripadniki nemške specialne policije strelca ustrelili. Nihče od ranjenih talcev ni podlegel poškodbam. 

“Policisti so bili prepričani, da ima strelec talce, zaradi česar so ga ustrelili,” je zatrdil lokalni politik Peter Beuth in dodal, da je klicatelj policiji zatrdil, da je slišal štiri strele in da je bil napadalec videti psihično nestabilen.

Prva poročila s kraja dogajanja poročajo o najmanj 25 ranjenih, lokalni časniki poročajo tudi o 50. Večina naj bi bila ranjenih zaradi solzivca, ki ga je policija uporabila pri obvladovanju situacije. Osumljenec je vsaj štirikrat streljal (čeprav še vedno ni znano, ali je imel pravo puško), zajel pa naj bi 25 ljudi, ki jih je nato imel za talce. Tamkajšnja policija o morebitnem motivu napadalca zaenkrat še ni posredovala nobenih podrobnih informacij, poročajo nemški mediji.

Kot poroča frankfurtski časnik FAZ, so v bližnji bolnišnici pripravljeni na obravnavo večjega števila ranjenih.

Policija je obkolila stavbo in zapečatila širše območje ter na pomoč poklicala tudi pripadnike specialne enote in helikopter, poroča BBC.

Ž. K.