fbpx

Novozelandci so se na neracionalno omejevanje polavtomatskega orožja s strani vlade odzvali z lažnimi prijavami – tudi atomske bombe!

DDM4 puška (Foto you tube)

Novozelandska vlada se je na nedavni strelski pohod skrajneža odzvala z ostrimi ukrepi, prepovedali so med drugim tudi polavtomstsko orožje. Policija je ob tem preplavljena s prošnjami za predajo orožja, med katerimi so tudi mnoge šaljive. Tako so nekateri policiji želeli predati bojno letalo in celo jedrsko bombo.

Po tem, ko je Nova Zelandija po nedavnem strelskem pohodu skrajneža sprejela ostre ukrepe, med drugim so prepovedali polavtomatsko orožje in jurišne puške, je policija preplavljena s klici in prošnjami prek spleta, s katerimi želijo državljani predati na novo prepovedano orožje. Policisti so tako v petek v manj kot dnevu prejeli kar 474 klicev, poroča RT.

A mnogi takšnemu omejevanju osebne svobode s strani novozelandske vlade nasprotujejo, nekateri so tako takšen način predaje orožja izkoristili za protest s šaljivimi prošnjami za predajo orožja. Tako so nekateri policiji prijavili, da želijo predati sovjetsko bojno letalo MiG15, ameriško jedrsko bombo B61 ali pa kar različna neobstoječa futuristična orožja.

Mnogi menijo, da želi vlada z ukrepi ljudem ukrasti zasebno lastnino
Nekateri so pri svojem protestu bolj eksplicitni, v prostor za komentar na spletnem obrazcu tako direktno napišejo, da nova pravila pomenijo, da vlada “želi ukrasti zasebno lastnino ljudi.” Ker je policija prejela tisoč spletnih obrazcev, zaenkrat še ne morejo oceniti koliko izmed teh nima podlage v resnem namenu. Tusha Penny s policije je za medije tako povedala: “Žal so se nekateri odločili, da bodo svoj čas uporabili za zlorabo obrazca in oddajo lažnih obvestil o predaji orožja.”

https://twitter.com/sdpaaus/status/1108901897329467397

Kazni za kršitelje bodo ostre
Vse to sledi strelskemu pohodu samooklicanega socialista v Christchurchu, ki je v dveh mošejah ubil 50 ljudi, ukrepi za kršitelje novih prepovedi orožja, ki vstopijo v veljavo z 11. aprilom, pa so ostri. Tistim, ki bodo posedovali nedovoljeno orožje, bo namreč grozila zaporna kazen do treh let in denarna kazen v višini približno 2 tisoč evrov.

J. Ž.