fbpx

Študentske organizacije v Kölnu financirajo teroristično antifo

Pripadniki Antife v Nemčiji (foto: EPA)

Po podatkih iz proračuna naj bi od leta 2010 glavni kölnski študentski odbor (AStA) Antifi nakazal nekaj tisoč evrov. Po razkritju so se oglasili tudi “Zeleni” (študentska skupina, ki naj bi se borila za okolje) in izrazili popolno podporo Antifi s svojim zapisom na Facebooku.

Študentske organizacije v Kölnu so skrajno levi teroristični skupini Antifa nakazali vsaj 8.500 evrov. Kölnsko študentsko telo je po poročanju Breitbarta sestavljeno iz omenjenih “Zelenih”, “Socialnih demokratov” (njihov podmladek, Jusos), “Krščanskih demokratov” (njihov podmladek, RCDS) in “Liberalcev”, vendar so prvi in drugi v številčni premoči in vedno glasujejo za subvencioniranje Antife s študentskim denarjem.

Kölnsko študentsko telo je sestavljeno iz omenjenih “Zelenih”, “Socialnih demokratov” (njihov podmladek, Jusos), “Krščanskih demokratov” (njihov podmladek, RCDS) in “Liberalcev”, vendar so prvi in drugi v številčni premoči in vedno glasujejo za subvencioniranje Antife s študentskim denarjem.

Antifa AK ist Studierendenschaft und Studierendenschaft ist Antifa!Am 07.08.20 veröffentlichte der EXPRESS einen…

Gepostet von campus:grün köln am Dienstag, 11. August 2020

Po poročanju nemškega Die Welt je Antifa na seznamu ekstremističnih skupin nemške obveščevalne službe (BfV), ki Antifo opisuje kot skupino, ki zasleduje “protiustavne cilje in je zato “ekstremistična skupina”.

Nemške obveščevalne službe trenutno preiskujejo 47 domnevnih ekstremističnih skupin leve provenience, ki se jih v uradnih poročilih sploh ne omenja. V začetku meseca sta nemška kriminalistična policija in BfV poročali, da naj bi AntiFa načrtovala napade na nemške populistične politike, policiste in druge politične nasprotnike. Nekaj naj bi se jih urilo v Siriji s kurdsko milico.

BfV opozarja, da bi kmalu lahko pričelo prihajati tudi do atentatov, saj ekstremizem omenjenih levičarskih skupin narašča.

Aleš Ernecl