fbpx

Švedinje zbrale pogum in spregovorile, kako je njihovo mesto zaradi multikulturnosti postalo pekel na Zemlji!

Foto: YouTube

Staffanstorp je majhno mesto na Švedskem, kjer se je zgodilo več nasilnih incidentov. Med žrtvami so večinoma ženske, ki se po navedbah medija Fria Tider počutijo vedno bolj negotove, so pa končno zbrale pogum in o tem spregovorile na ves glas. 

Zgodbe ljudi iz Staffanstorpa so šle v javnost potem, ko je raziskovalni novinar Joakim Lamotte obiskal mesto. Sicer pa je mesto v preteklosti že postalo znano po grozljivem napadu z nožem, v katerega je bil vpleten afganistanski migrant.

Mesto nevarno in polno nasilja
Prebivalci omenjenega mesta, ki so spregovorili pred kamero Lamotta, so mesto opisali kot nevarno in polno nasilja, kjer tolpe obvladujejo javno sfero. Ena deklica je povedala, da je bila v svoji nekdanji šoli vsak dan žrtev spolnega nadlegovanja in fizičnega nasilja. “Zaklenili so me v toaleto in me udarjali ter se ob tem norčevali iz mene. To se mi je dogajalo vsak dan,” je povedala. “Kar nenadoma so prišli in me zgrabili za prsi. Ko sem fanta udarila, se je nadme spravila cela družina in mi očitala, da sem potrebna, ter zabičala, da moram utihniti. Medtem ko sprehajam pse, mečejo kamenje vanje,” je nadaljevala in po navedbah Voice of Europe poudarila, da jo skrbi za prihodnost njenih bratov, sester in nečakov.

https://twitter.com/PeterSweden7/status/999681962850881536

Ženska pojasnjuje, da otroci, ki so tarča trpinčenja, svoje starše prosijo, naj ne naredijo ničesar, saj se bo drugače nad njimi znesla cela tolpa. Druga izmed sogovornic pa je z novinarjem delila svojo pretresljivo zgodbo o tem, kako jo je brutalno napadla tolpa 15 ljudi. Med javljanjem v živo pa je po drugi strani eden izmed odvetnikov zanikal grozljivo podobo mesta Staffanstorp in dejal, da je mesto tekom pomladi zelo mirno. Po prepričanju odvetnika je povsem napačno prispevati k sovraštvu v družbi. Ob tem trdi, da je spletno stran Lamotta težko brati. Ena od deklet, ki so jo besede odvetnika razjezile, pa je jasno in glasno dejala: “Ljudje morajo vedeti, kaj se dogaja.”

N. Ž.