fbpx

Tako pa “woke” Facebook brani ženske pravice: Cenzuriral je kampanjo za obrambo kristjank pred islamskimi spolnimi predatorji

Islamistični spolni predatorji se izživljajo nad kristjankami. (Foto: Facebook)

Facebook je s cenzuro grobo posegel v kampanjo britanske podružnice papeške ustanove Pomoč cerkvi v stiski. Cilj akcije je bil okrepitev varnosti kristjank, ki so v muslimanskih državah izpostavljene nasilju, zlasti spolnemu. 

Ameriško podjetje Facebook je namreč radikalno omejilo možnost objavljanja objav s strani že omenjene institucije ter blokiral dostop do Instagrama in WhatsApp messengerja. Ameriško spletno podjetje je preprečilo tudi širjenje informacij o tej kampanji, poroča Polonia Christiana.

Cenzura združenja Pomoč Cerkvi v stiski je bila sicer poziv OZN in britanski vladi. Akcija je opozorila na nujnost krepitve prizadevanj za boj proti spolnemu nasilju nad kristjankami v državah, kjer prevladuje islam. Facebook je med drugim onemogočil možnost objavljanja objav, ki promovirajo kampanjo.

Islamisti ugrabljajo in posiljujejo kristjanke. (Foto: Facebook)

Akcija se je pričela novembra leta 2021. Eden glavnih elementov te kampanje je bila peticija in poročilo z naslovom “Uslišite njen jok” in je bila naslovljena na Organizacijo Združenih narodov in vlado Velike Britanije. Dokument podrobno opisuje močno razširjena in vsesplošno prezrta dejanja spolnega nasilja islamistov v Nigeriji, Mozambiku, Iraku, Siriji, Egiptu in Pakistanu. Pri Facebooku se ob tem izgovarjajo na domnevne pritožbe uporabnikov družbenih omrežij.

Facebook napadel tudi kampanjo proti spolnemu zasužnjevanju otrok v ZDA
A gre zgolj za kampanjo, ki skuša pomagati ženskam v stiski, Facebook pa tehtnega opravičila za svoje, skrajno pristransko ravnanje, še vedno ni podal. V obličju dogodka postaja vse bolj jasno, da Facebook postaja največji spletni cenzor. Leta 2020 je denimo oviral kampanjo #SavetheChildren kot del gibanja za končanje trgovine z otroki za namene spolnega suženjstva v ZDA.

Domen Mezeg