Tako vodstvo Hamasa zapravlja milijone pomoči: V luksuznem hotelu!

Foto: epa

Italijanski mediji razkrivajo, kam se resnično steka denar, ki bi moral biti namenjen revnim palestinskim družinam. Nedavno naj bi nekdanji vodja Hamasa in njegova delegacija v Dohi, glavnem mestu Katarja, za hotel in storitve zapravili milijon dolarjev. V nadaljevanju razkrivajo, kako Hamas prejema sredstva za obrambo in pomoč družinam, a kot kaže, se ta denar izteka na račun zabave, potovanj in novačenja novih napadalcev.

Ljudje v Gazi jočejo zaradi žrtev, na drugi strani pa voditelji Hamasa žalujejo prav na poseben način. S pomočjo arabskih zaveznikov uživajo v luksuznem hotelu v Dohi, kjer so zapravili za običajne smrtnike neverjetno vsoto denarja – milijon dolarjev. Neodvisni analitik za geopolitiko in varnost Lion Udler naj bi dobil kopijo računa za stroške, ki jih je v hotelu Mandarin Oriental v Dohi nabrala delegacija Hamasa pod vodstvom Ismaila Hanyeha, je poročal ofcs.report.

V skladu z dokumentom naj bi v enajstih dneh bivanja delegacija teroristične skupine v Katarju porabila preko milijon dolarjev za stroške bivanja, masaže, spa in druge storitve. Mnogi se sprašujejo, kaj se zgodi z vsemi velikodušnimi donacijami v korist državljanov Gaze, ki jih obremenjuje “neumorno obleganje” in sili v propadajoče življenjske razmere, ta račun pa lahko delno vsebuje nekaj odgovorov.

hamas račun hotel

Vir: ofcs.report

Upoštevajoč, da Katar s 30 milijoni dolarjev mesečno financira pomoči potrebne družine iz Stripa, za obnovo pa so prevzeli še dodatnih 500 milijonov dolarjev, so delegacije Hamasa nenehno na poti. Denar naj bi tudi tako prejeli iz diplomatskih razlogov, da bi se Hamas izognil lovu na vse pooblaščene brezpilotne letalce, ki bi jih nevtralizirali. Ta dvom temelji tudi na korespondenci iz Izraela, o kateri v posebnih poročilih poročajo o dejanskem stanju na Zahodnem bregu, ki se ne razlikuje preveč od tistega, v katerem je Gaza.

S pomočjo Palestine se financira tudi teror
Neposredna pričevanja nekaterih prebivalcev tega območja so zasledila mračno panoramo razmer pod upravo palestinskih oblasti, pa tudi nenehnih nasilnih dejanj s strani terorističnih skupin, Hamasa, Islamskega džihada, do pozabljenih policistov Narodne fronte za osvoboditev Palestine, ki so postavljene od Ramale do Betlehema, od Jerihona do Hebrona, naj bi končale v Nablusu in v samem izraelskem glavnem mestu Jeruzalemu. Dogajajo se tudi prisilni vpoklici, opravljeni z zavajanjem plačila za vsakega “prostovoljca” in v tistih, ki jih dobijo družine “mučenikov”. Vse to sponzorira pomoč za Palestino, ki so jo velikodušno prispevale države, ki sodelujejo v tem mehanizmu. Pa tudi obogatitev vodstva resničnih terorističnih skupin na škodo prebivalstva, ki je bilo podvrženo “veliki prevari”.

Foto: epa

Sredstva za izvajanje komercialnih dejavnosti ali pa na področju razvoja turizma in infrastrukture ne bi manjkalo, toda sorodniki sovraštva raje sledijo strategiji “zatiranih za vsako ceno”, da bi nadaljevali z donosnostjo dejavnosti upravitelja terorja. Vodja egiptovskih obveščevalnih služb Abas Kamel je ob robu obiska v Gazi po srečanju z vodstvom Hamasa dejal: “Ne pričakujte veliko, tu je okrutna in lažna teroristična organizacija, ki je pijana zmage. Pogajanja z njimi bodo težka in uspeh sploh ni zagotovljen.” Pri vsem tem, čeprav lahko pretok financiranja iz katarskih akterjev štejemo za “neodgovornega, a razumljivega”, pa je veliko manj jasno, da se iz blagajn ameriških davkoplačevalcev, katerih uprava je “namenjena izvozu nenaročene demokracije”, izkaže za ponovno popolnoma škodljivo za stabilizacijo Bližnjega vzhoda.

Močno antisemitsko gibanje tudi v ZDA
V Severni Ameriki se je razvnelo antisemitsko sovraštvo z neštetimi nasilnimi akti nad judovskimi skupnostmi, ki so se naselile na tem ozemlju. Gibanja skrajne levice in črna življenja štejejo aktivno sodelujejo v novem protiizraelskem valu in v resnici se ne ve, kaj imajo oni s tem. Denimo ugledni New York Times je prejšnji petek na prvi strani objavil fotografije mladoletnikov, očitno le Palestincev, pobitih v bojih med Hamasom in Izraelom, ki so trajali enajst dolgih dni. Zdi se, da ameriške založniške hiše podpirajo priznane teroristične organizacije in ne upoštevajo zgodovinskega zavezništva z Izraelom in pravice do obrambe Jeruzalema.

Foto: epa

Poleg tega je Antony Blinken, ameriški odposlanec na Bližnjem vzhodu, pred dnevi napovedal dodelitev 75 milijonov dolarjev za razvoj in gospodarsko pomoč Palestincem, ponovno odprtje konzulata ZDA v Jeruzalemu, dobavo 5,5 milijona dolarjev za takojšnjo pomoč v primeru nesreče v Gazi in 32 milijonov dolarjev za agencijo Združenih narodov Unrwa. V Ramali so začeli praznovati, pa tudi v Gazi, kjer je prebivalstvo zavzeto žalovalo za mrtvimi, začeli so obnavljati uničene stavbe, drugi pa radostno polniti plaže obale Stripa pod budnim očesom svojih “branilcev” Hamasa.

Sara Rančigaj