fbpx

Terorist ISIS v Avstriji porabil za 12.400 evrov socialnih transferjev in celo zdravil bojne rane na državne stroške!

Foto: Voice of Europe

Avstrijski državljan turškega porekla, ki se je boril za Islamsko državo, je od avstrijske države prejel za 12.400 evrov socialnih transferjev, medtem ko je okreval zaradi strelne rane.

Mediji razkrivajo, da je avstrijski državljan turškega porekla Azad G., ki se je boril za skrajno teroristično skupino Islamska država, v Avstriji leta 2014 prejel za 12.400 evrov socialnih transferjev, medtem ko se je na Dunaju zdravil zaradi strelne rane.

Politik Peter Hacker iz vrst socialistične SPÖ razkrito situacijo pojasnjuje sledeče: “V skladu z zakonom nismo mogli ukrepati, saj nas obveščevalna služba o tem ni obvestila.” Voice of Europe ob tem poroča, da se je v tem času udeleževal vajeniških izobraževanj in je bil večkrat zdravljen, kar je samo po sebi prineslo še dodatne stroške avstrijskim davkoplačevalcem.

Nedavno so ga v Siriji aretirale kurdske sile
A po ozdravitvi se je, kot kaže, vrnil na bojišče, nedavno so ga namreč v Siriji aretirale kurdske sile. Terorist je zdaj izrazil željo, da se vrne v Avstrijo, kjer bi bil deležen humane obravnave s strani sodstva, kot razlog za svojo priključitev ISIS pa navaja, da je bil zaveden. Župan Dunaja Michael Ludwig je zdaj pojasnil, da je v postopku odvzem državljanstva, njegovi vrnitvi pa ni naklonjen niti notranji minister iz vrst FPÖ Herbert Kickl.

J. Ž.