fbpx

Thompson preko odvetnika sporoča Sloveniji o njegovi razglasitvi za fašista: “To je standardni stavek tistih, ki sami ljubijo in podpirajo komunistične poboje, posilstva in ugrabitve.”

Foto: Facebook

Na dogodke izpred treh let, ko je prišlo do prepovedi njegovega koncerta in odločitve sodišča, da prepoved ni bila upravičena, se je te dni na svojem Facebook profilu v odprtem pismu odzval pevec Thompson. Še vedno ne more razumeti, kako ga lahko nekdo označi za fašista, medtem ko se ta isti udeležuje proslav, ki častijo komunistične poboje.

Medtem ko smo že pisali  o prepovedi koncerta v Mariboru hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona, je včeraj na svojem uradnem Facebook profilu objavil izjavo, ki jo je podpisalo njegovo poslovodstvo in odvetnik Davorin Karačić. Hrvaški pevec je še vedno prepričan, da za odpovedjo stoji politična odločitev, kar po mnenju organizatorjev spada pod kršenje človekovih pravic.

Mnogi so izrazili mnenje v bran hrvaškemu pevcu, saj menijo, da je bil njegov koncert prepovedan zgolj zaradi njegovih domoljubnih stališč. Glede na ostale prireditve, ki smo jim priča v Sloveniji, njegov nastop ne bi smel biti noben problem. Upravno sodišče je po dveh letih v zvezi s prepovedjo koncerta priljubljenega hrvaškega glasbenika ugodilo tožbi organizatorja Milana Trola, in sicer v vseh točkah. Jasno je, da je bil razprodani koncert prepovedan nezakonito. “Organizator koncerta bo, kot mu je doslej uspelo, znova razveljavil to čudno odločitev, a grenak okus ostaja, da so tisti, ki so bili nekoč zelo vljudni, dejansko prikrili svoje resnične namene in resnični odnos,” še dodaja pevec.

Zajedničko priopćenje menadžmenta i odvjetnika Marka Perkovića Thompsona u vezi sumanutih odluka Mariborskih…

Gepostet von Marko Perković Thompson am Donnerstag, 21. Mai 2020

Po njegovem mnenju so obtožbe o ustaštvu in kaznivih dejanjih spodbujanje sovraštva, ki posamezniku onemogočajo delo in to vidi kot žalitev mariborskih oblasti. “Jasno in vidno je, da gre v tem primeru predvsem za domače politično vprašanje v Sloveniji,” še dodaja. Janez Janša je njegov koncert podprl, zato ga je levičarska oblast označila za fašista. Thompson ne more razumeti, kako lahko to reče nekdo, ki sam podpira komunistične poboje, posilstva in ugrabitve.

“Levičarska vlada, ki je v vojni z domoljubnimi silami na čelu z Janezom Janšo, želi poslati sporočilo Janezu Janši, ki je med prvo prepovedjo podprl izvedbo koncerta Marka Perkovića Thompsona, s takšnimi ocenami Marka Perkovića Thompsona in nastopi , ki ga je pristojno sodišče tudi razglasilo za nezakonitega in je bil očitno razglašen za fašista, kar je standardni stavek tistih, ki sami ljubijo in podpirajo komunistične poboje, posilstva in ugrabitve.”

Prepoved koncerta vidi kot oslabitev odnosov s Hrvaško
Najbolj žalostno je, da so oblasti nekoč Hrvaško spoštovale, sedaj pa uničujejo odnos z njo in s tem kratijo pravice slovenskega naroda, meni Thompson. “Najmanj, kar lahko Republika Hrvaška stori za zaščito dostojanstva sebe in svojih državljanov, da prepove vstop v Republiko Hrvaško vsem tistim, ki so sprejeli to žaljivo odločitev.” Odločitev o prepovedi vidi kot grožnjo pravicam Slovencev, saj se boji, da bosta nekoč tako lahko prepovedani polka ali jodlanje.

Sara Kovač