Tihotapljenje migrantov v Veliko Britanijo se kljub poostrenemu nadzoru ne konča – v državo vdirajo skozi ”zadnja vrata”

Foto: Youtube

Migranti zdaj nezakonito vdirajo v države že skozi ”zadnja vrata”. Uradniki v Veliki Britaniji so opozorili na val prosilcev za azil, potem ko je skupina iranskih priseljencev prišla na britansko obalo v gumijastem čolnu. 

V torek v zgodnjih jutranjih urah so bili v gumijastem čolnu ob britanski obali Shakespeare opaženi štirje iranski moški, poroča Daily Mail. Policija iz območja Kent jih je aretirala in predala mejnim uradnikom, ki so jih dodali v sistem priseljevanja v Združenem kraljestvu. Po navedbah britanskega časopisa je bilo v zadnjih 16 mesecih prijavljenih vsaj 20 ”vsiljivcev” na čolnih ter njihovih poskusov prečkanja meje. Večinoma je šlo za priseljence iz Irana, Ukrajine in Albanije.

Ob obalah so sicer poostrili nadzor, a migranti še vedno iščejo luknje
Po ugotovitvah konzervativnega poslanca v mestu Dover, kjer je veliko pristanišče za trajekte, deluje ”iranska mreža trgovanja” ob progi iz Francije. ”Bistveno je, da imamo učinkovite patrulje, da izsledimo to mrežo trgovanja in ljudi odvedemo v zapor,” je komentiral. Že teden prej je neodvisni glavni inšpektor za meje in priseljevanje, David Bolt, opozoril na nezakonite prihode in kritiziral šibke mejne obalne patrulje Združenega kraljestva ter varnost pristanišč. ”Dejstvo, da smo poostrili nadzor tako v Evrotunelu kot v pristanišču, pomeni, da bodo migranti iskali nove luknje in možnosti tihotapljenja v državo. Želijo najti nove načine, da bi ostali neopazni. Toda vse to postaja težje.”

Foto: Youtube

Skrb za vdore migrantov na morju se je zelo povečala. Kaj pa na kopnem? Število tovornjakov in vlakov, v katerih skušajo pretihotapiti osebe, je zelo visoko. V začetku tega tedna je francosko ministrstvo za notranje zadeve poročalo, da je bilo doslej več kot 17.000 migrantov, ki so iz Calaisa, mesta na severu Francije, želeli nezakonito vstopiti v Veliko Britanijo.

Število nezakonitih priseljencev še vedno narašča
Podobna opozorila so bila izdana tudi maja 2016, ko je tedanji premier David Cameron obljubil, da bodo vlagali v dodatne patruljne čolne in nadzor z namenom preprečevanja ilegalnega prečkanja predora. Kasneje lanskega leta je bilo za tihotapljenje ilegalnih migrantov iz Albanije obtoženih pet moških. Poročila kažejo, da se je število nezakonitih priseljencev, odkritih okoli pristanišč na vzhodni obali, med letoma 2014 in 2015 skoraj podvojilo število se je povzpelo na 423.

A. L.

 • AlojzZ

  Zadeva je enostavna: patrulje in kdor ne more dokazati legalne identiteta, ven iz države! Kam? Na Antarktiko, če ga nihče noče vzeti.

  Aja! Zaradi človekoljubja ne sme umreti. Ja! Potem ga pač moramo imeti, kajne? Potem moramo vzeti tudi njegovega prijatelja iz Afrike, tudi on tam potrebuje človekoljubje. In tako dalje …

 • Lisjak

  Info-Direkt piše,da je v prvi polovici letošnjega leta prišlo po balkanski poti v Avstrijo 16.000 migrantov v Nemčijo pa kar 90.000.To pomeni,da balkanska migracijska pot deluje s polno paro,ki gre tudi preko Slovenije.

 • Razocarana

  Za vse te vdore obstaja zelo lahka rešitev: ukinitev vseh socialnih transferjev za vse prišleke, ter deportacija vseh ki se v državi znajdejo ilegalno brez kakršnega koli procesa, kar bi moralo veljati za vso Evropo.

 • xtc

  Vedno se ljudje sprašujejo zakaj ljudje nihajo od ene do duge skrajnosti in zakaj so vojne.Tole je lep primer sedaj smo v eni skrajnosti,masovne selitve(vsiljene) no ob določeni točki pa se bo zadeva obrnila ,v drugo skejnost igon in drastčno zmanjšanje priseljencev,svet se vedno uravnoteži,le metode niso vedno prijetne.

 • Najplemenitejši

  Sloveniji bolj koristi 10 beguncev, kot pa en janšist!

  • Adolf Hitler

   Pol si jih pa dam uzam ti smdliv komunaserski buzerantski gobec

  • šmentanamuha

   Ti gotovo nisi taprava Olga, sramuj se nesnaga, kradeš nike in rovariš proti svoji državi. Vsekakor bi tebe z lahkoto pogrešali. Zbogom.

 • Adolf Hitler

  Kai folk ne pričaka z molotofom pa jih mal zapal ta kurčeve govnarske negerske buzerante zdai pa vem kai si bom nabavu Flammenwerfer das werd gute braten sein nur schade dass es sehr stinkt

 • Adolf Hitler

  Kai bi Mel užitek par ročnih granat Not fukent! Golasen zafukana!

 • FeriSS.H

  Ma kakšno tihotapljenje … Če bi Britanske oblasti RES hotele ustaviti Tretje Svetovne humanoidne “prilive” bi ih lahko brez problema. Saj ih spuščajo kot da bi šlo za Dunkirk 2 …

  Zahodna Evropa bo Islamizirana in tu ni kaj za debatirati. Kot je nedavno izjavil, mislim da predstavnik nekega Mestnega Sveta jeznim domačinom v Nemčiji – “Če ne marate Muslimanov za sosede, ste svobodni da zapustite Nemčijo in greste kam drugam”

  Ko in če bodo to začeli nakladati tudi v Slovenistanu, bo signal da je treba prijeti za orožje in začeti urejati zadeve v lastnih režijah … seveda skupinsko … vaške skupnosti, mestne skupnosti in t.d. Predvsem pa ne bo za pozabiti na Levičarske Janičarje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!