fbpx

To je lepa blondinka, ki bo izzvala samega Putina

Foto: YouTube/epa

Se bo na vrh ruske države zavihtela ženska? Znana ruska televizijska voditeljica Ksenija Sobčak je namreč napovedala, da bo kandidirala na prihajajočih predsedniških volitvah, ki bodo potekale marca. Petintridesetletna voditeljica je svojo namero delila prek videoposnetka na strani YouTube. 

Sobčakova je hči reformističnega župana Sankt Peterburga v zgodnjih devetdesetih letih prejšnjega stoletja. V letih 2011 in 2012 se je v Moskvi pridružila protestom proti Kremlju, a se je izogibala kritiziranju predsednika Vladimirja Putina, ki je bil včasih namestnik njenega očeta.

Foto: epa

Putin kandidature še ni potrdil
Putin sicer še ni potrdil svoje kandidature na prihodnjih volitvah, a pričakovati je, da se bo vnovič potegoval za novi predsedniški mandat. Ko so se pojavile govorice o tem, da Sobčakova namerava kandidirati, je opozicijski prvak Aleksej Navalni opozoril, da bi to lahko šlo na roke Kremlja, saj bi prišlo do razdelitve opozicije. Navalni želi kandidirati za predsednika Rusije na volitvah marca 2018, a je njegova udeležba onemogočena zaradi krivične sodne odločitve, za katero opozarja, da je politično motivirana.

N. Ž.