fbpx

To je nova podoba Nemčije: Moškega napadli, ker je nosil križ okoli vratu!

Slika je simbolična. (Foto: epa)

23-letni moški iz Afganistana je bil napaden blizu železniške postaje v nemškem predmestju Neukölln, po tem, ko so njegovi napadalci videli, da nosi križ ob vratu. Očitno jih močno zmotilo, da se je ta iz islama spreobrnil v krščansko vero. Res noro, kam smo prišli. 

Lokalna policija je povedala, da se je incident zgodil v ponedeljek zvečer v bližini postaje, nemški Die Welt pa poroča, da je napadeni policiji sporočil, da se je napad zgodil po 22. uri zvečer, ker je nosil križ.

Foto: iStock

Napadenega so porezali z rezilom
Tiskovna predstavnica berlinske policije Valeska Jakubowski je povedala, da so napadenega vprašali, čemu se je spreobrnil iz islama. Eden izmed napadalcev mu je raztrgal verižico, na kateri je imel obesek, in jo vrgel na tla ter Afganistanca večkrat zaporedoma udaril v obraz. Drugi napadalec je napadenega držal za roke, medtem ko ga je prvi napadalec dvakrat porezal z rezilom po zgornjem delu telesa.

Napadalcev še niso identificirali
Do zdaj je imela policija težave pri identifikaciji dveh napadalcev na Afganistanca, saj napadeni ne govori nemškega jezika, zato se morajo policisti popolnoma zanesti na prevajalca. Tiskovna predstavnica je izpostavila, da policija pregleduje posnetke varnostno-nadzornih kamer, kjer je prišlo do napada, da bi napadalca lažje identificirala.

Foto: iStock

Ne gre za osamljeni primer
Do podobnih napadov je že prišlo, in sicer avgusta, ko so 39-letnega moškega v berlinskem predelu mesta Prenzlauer Berg napadli trije moški afriškega videza, ki so nasprotovali križu, ki ga je ta nosil. V istem predelu mesta, kjer se je zgodil nedavni napad, pa se je to zgodilo tudi maja. V obeh prejšnjih primerih policija še naprej preiskuje identiteto napadalcev.

Nasilje muslimanov nad kristjani, predvsem nad tistimi, ki so se iz islama spreobrnili, je v Nemčiji sprožilo mnoge debate in nekateri predlagajo, da bi bilo nujno, da bi se spreobrnjene prosilce za azil namestilo ločeno od tistih, ki so muslimani. Krščanska dobrodelna organizacija Open Doors namreč po navedbah Breitbarta trdi, da so zabeležili na tisoče primerov nasilja in zlorab, ki so usmerjeni proti kristjanom v Nemčiji.

Eden izmed prevajalcev arabščine je na začetku tega leta povedal, da večina muslimanskih prosilcev za azil goji sovraštvo do kristjanov. “Pridigajo jim sovraštvo do nevernikom,” je povedal prevajalec in dodal, da se muslimanski fantki v azilnem domu ne želijo igrati s kristjani, kar kaže na to, da jim že zelo zgodaj operejo možgane.

N. Ž.