fbpx

To je Orbanov zgodovinski nagovor na kongresu Fidesza, kjer je zagotovil, da ga levica, Bruselj in Soroseva armada ne bodo ustavili

Madžarski predsednik vlade Viktor Orban. (Foto: epa)

“Madžarske se EU ne bo tako zlahka znebila. Ostajamo in zahtevamo spremembo. In ne bomo se odpovedali pravici do zaščite naših meja. Ne bomo se odpovedali pravici, da zaustavimo migrante. In vztrajamo, da mora biti poroka na Madžarskem med moškim in žensko, očetom moškim in materjo žensko, naše otroke pa je treba pustiti pri miru,” je bil na kongresu stranke Fidesz jasen madžarski premier Viktor Orban. 

“V zadnjih 33 letih so Madžari glasovali za nas v večjem številu kot za katero koli drugo stranko v parlamentarni zgodovini Madžarske. To je moja dolžnost. In kolikor dolgo bom lahko ter kolikor dolgo časa boste lahko, moram to početi in bom to počel,” je nadaljeval predsednik vlade Viktor Orban.

Kot je Orban še pojasnil, so v svoje roke prevzeli od socialistov bankrotirano državo, jo postavili nazaj na noge in na pot k ponovnemu okrevanju. In prav zato od volivcev lahko pokončno vnovič pričakujejo zaupanje. Z veliko verjetnostjo lahko računajo na to, da si bodo njihovo zaupanje znova pridobili.

Kot je videti, je Evropska unija v razsulu, zato je njihov cilj sprememba. Ob tem je bil jasen, da cilj Madžarske ni zapustiti evropske povezave in da se Madžarske ne bodo tako zlahka znebili. “Ostajamo in zahtevamo spremembo. In ne bomo se odpovedali pravici do zaščite naših meja. Ne bomo se odpovedali pravici, da zaustavimo migrante. In vztrajamo, da mora biti poroka na Madžarskem med moškim in žensko, očetom moškim in materjo žensko, naše otroke pa je treba pustiti pri miru.”

Orban: celotna levica, Bruselj in Soroševa armada, nas ne bodo zaustavili!
Kot je še prepričan Orban, se bodo v prihajajočih mesecih dogajale stvari, kakršnih še nihče poprej ni videl. Ob tem je navedel velike finančne ugodnosti za upokojence, konec plačevanja davkov od prihodkov za mlade z januarjem. Pozitivne premike pa je napovedal tudi za področje minimalne plače in zagotovljene plače za strokovnjake. Kljub celotni levici, Bruslju in armadi Georgea Sorosa bodo s skupnimi močmi prebili najmočnejši zid in znova zmagali. 

Madžarski premier Viktor Orban (Foto: epa)

Domen Mezeg