fbpx

To so slovenski evroposlanci, ki so glasovali proti Madžarski, ki je z zakonom prepovedala širitev pedofilije in LGBT ideologije po vrtcih in šolah

Evropski parlament je danes sprejel eno najbolj sramotnih resolucij proti kateri izmed držav članic EU. Madžarski so zagrozili, da bodo proti njej pravno ukrepali, če v vrtce in šole ne spusti pedofilov in LGBT aktivistov oziroma če ne umakne zakona, ki pedofilom in LGBT aktivistom omogoča indoktrinacijo z njihovo ideologijo.

Poslanci so v resoluciji, ki so jo sprejeli s 459 glasovi za, 147 proti in 58 vzdržanimi glasovi, madžarski zakon označili za očitno kršitev temeljnih pravic. V resnici gre za zakon, ki otroke ščiti pred kršitvijo njihovih pravic, saj zakon prepoveduje širjenje vsebin, katerih namen bi bil propagiranje skupnosti LGBT in s katerimi bi spodbujali homoseksualnost in spremembo spola.

Največ glasov za sprejem resolucije so prispevali evroposlanci iz skupin Ljudske stranke (EPP) in socialistov (S&D). Slovenski evroposlanci, ki so zakon podprli, so: Irena Joveva, Tanja Fajon, Klemen Grošelj, Milan Brglez in Ljudmila Novak.

Spodaj si lahko ogledate rezultate današnjega glasovanja (navedeni so samo priimki):

 

Janja Strah