fbpx

Tolpa migrantov hudo pretepla vrtnarja in nadlegovala kopalce

Foto: epa

Na znani plaži v Melbournu v Avstraliji se je tolpa migrantov spravila na nič hudega sluteča vrtnarja in z njima prav brutalno obračunala.

Obiskovalci tamkajšnje plaže so prizor opisali kot “divje živali so se spravile nad nas,” saj je napad po njihovih besedah spominjal na grozljivko. Avstralski mediji namreč poročajo, da je na najbolj znani plaži v Melbournu 30 afriških migrantov izvedlo grozljiv napad in se spravilo nad dva uslužbenca tamkajšnje slavne plaže. Napad se je začel, ko je tolpa mladoletnih migrantov začela uničevati ograjo kluba St. Kilda Life Saving Club na tej znameniti plaži, dva krajinska vrtnarja, ki sta v tistem času tam delala, pa sta začela vpiti, naj ne uničujejo tuje lastnine.

Migranti so se v tistem trenutku obrnili proti njima. Ena izmed žrtev, Andrew, je povedal: “Bilo jih je približno 30, vsi so se obrnili in me naenkrat napadli.” 21-letnik je še dodal, da migranti pred napadom niso rekli ničesar, samo nenadoma je dobil udarec v glavo, nato pa so ga zbrcali in pretepli s pasovi. Utrpel je več poškodb glave, nos pa so zlomili tudi njegovemu sodelavcu Nathanu. “Na Nathana so se spravili, ker mi je skušal pomagati.” Reševalno vozilo je nato odpeljalo oba huje poškodovana v bolnišnico.

A migranti se niso ustavili. Express poroča, da se je v zadnjem času v Avstraliji pojavilo več novic, kako afriški najstniki terorizirajo ljudi na plažah, jih spolno nadlegujejo in celo kradejo osebno lastnino, kot so telefoni, ure, denar in kolesa. Pogosto prihaja tudi do ustrahovanja kopalcev s strani migrantov. V zadnjem času pa so tolpe migrantov iz Sudana ustrahovale prebivalce Melbourna s celo vrsto vlomov v stanovanja, s posilstvi in z napadi. Melbournska policija pa medtem opozarja: “Vzrok napadov migrantov niso droge ali denar. Oni to počnejo za zabavo, saj uživajo, ko ponižujejo svoje žrtve.”

Marjanca Scheicher