fbpx

Tožbi Teksasa pred vrhovnim sodiščem se je zaradi volilne prevare pridružilo že sedemnajst drugih zveznih držav!

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump (Foto: epa)

V sredo, 9. decembra 2020, smo na Nova24TV poročali, da se je tožbi zvezne države Teksas pred ameriškim vrhovnim sodiščem proti zveznim državam Georgia, Michigan, Pensilvanija in Wisconsin, zaradi nezakonitih postopkov med predsedniškimi volitvami, priključilo še osem drugih zveznih držav. Ta številka je zdaj narastla na osemnajst.

“Mislim, da boste videli deset zveznih držav, ki bodo podpisale peticijo in se pridružile tožbi,” je bil pred dnevi v pogovoru s Stevom Bannonom samozavesten vodja republikancev v Teksasu upokojeni podpolkovnik Allen West.

Westove napovedi so se zdaj izkazale za skromne. Ne samo, da se je tožbi Teksasa proti Georgiji, Michiganu, Pensilvaniji in Wisconsinu pred ameriškim vrhovnim sodiščem priključilo še deset drugih zveznih držav, to število je bilo celo preseženo.

Teksaški tožbi proti četverici so se pridružili Missouri, Alabama, Arkansas, Florida, Nebraska, Severna Dakota, Oklahoma, Indiana, Kansas, Louisiana, Mississippi, Montana, Južna Karolina, Južna Dakota, Tennessee, Utah in Zahodna Virginija. 17 zveznih držav.

Odvetnik ameriškega predsednika Donalda Trumpa Jordan Sekulow je pred dnevi, po poročanju The Gateway Pundit, povedal, da gre za “odločilen primer”, o katerem bo razsojalo ameriško vrhovno sodišče. “To je primer, za katerega smo pravili, da bo dosegel ameriško vrhovno sodišče. To je primer katerega izid odloča o rezultatu. 62 elektorskih glasov je dovolj, da se spremeni izid volitev.”

Integriteta volitev osrednja tema

“Integriteta volitev je osrednja tema naše republike in branil jo bom na vsakem koraku,” je na Twitterju sporočil državni tožilec zvezne države Missouri Eric Schmitt.

A vse kaže, da to še ni konec. Ameriški državljani medtem pritiskajo še na državne tožilce Kentuckyja, Iowe, Idaha, New Hampshira, Ohia in Wyominga. Tožbi 18 držav naj bi se ravno tako pridružila Aljaska.

“Wow! Najmanj 17 zveznih držav se je pridružilo Teksasu v neverjetnem primeru proti največji volilni prevari v zgodovini Združenih držav. Hvala vam!” je sporočil ameriški predsednik Donald Trump.

Ivan Šokić