fbpx

Trčenje vlaka v avtobus v Tuniziji usodno za vsaj pet ljudi

Fotografija je simbolična (foto: STA).

Deset kilometrov južno od Tunisa je v trčenju vlaka in avtobusa javnega prometa umrlo najmanj pet ljudi, več kot 30 je bilo hudo poškodovanih. Vlak je avtobus prelomil na dva dela.

Tamkajšnje notranje ministrstvo je potrdilo, da je umrlo pet ljudi, 34 so jih odpeljali v bolnišnico, mnogi imajo hude poškodbe. Lokalni radio Mosaique FM je poročal o vsaj 42 ranjenih. V prometnih nesrečah v Tuniziji, ki ima enajst milijonov prebivalcev, letno umre več kot tisoč ljudi. Avgusta sta v Tuniziji trčila avtobus in tovornjak, v nesreči je takrat umrlo 16 ljudi, poškodovanih je bilo 85.

Tiskovni predstavnik za medije tunizijskega železniškega podjetja, Hasen Miadi, je povedal, da so začeli s preiskavo, da bi ugotovili vse okoliščine in morebitno odgovornost za nesrečo vlaka in avtobusa.

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je imela od Tunizije leta 2015 več smrtnih žrtev v prometu na prebivalca le še Libija. V Tuniziji je v prometnih nesrečah umrlo okrog 24 ljudi na 100.000 prebivalcev. Libija je zabeležila 73 smrtnih žrtev na 100.000 prebivalcev.

B. J., STA