fbpx

Trump bi odpravil kar 70 odstotkov vseh zveznih predpisov v pomoč gospodarstvu

Foto: STA

Ameriški republikanski kandidat Donald Trump je napovedal, da bi v primeru izvolitve za predsednika lahko odpravil kar 70 % vseh veljavnih zveznih predpisov.

Trump je to izjavil v enem izmed svojih govorov v New Hampshiru, kjer je izpostavil, da so prav predpisi krivi za dušenje podjetništva, poroča BBC. Med drugim je povedal, da naj ostanejo pravila o varnosti in okolju enaka.

“Odpravili bomo enormno število predpisov. Rekel bi, da lahko kar 70 % vseh predpisov odpravimo, ker zavirajo rast v gospodarstvu,” je obljubil Trump.

V nedeljo se bo Trump soočil s svojo tekmico Hillary Clinton v drugi televizijski razpravi v St. Louisu, ki se nahaja v zvezni državi Missouri.

Iz Trumpovega volilnega štaba napovedujejo reforme
Svetovalec Trumpove kampanje Anthony Scaramucci, ki je med drugim tudi finančnik na Wall Streetu, je za Reuters izjavil, da bi se Trumpova administracija zavzela za dosti nižji procent odprave veljavnih predpisov: “Potrebujemo predpise, ampak takoj po izvolitvi bodo dobile vse agencije nalogo, da rangirajo predpise, na podlagi česar bomo odpravili tistih 10 % najmanj pomembnih.”

Scaramucci je dodal, da si bo Trump prizadeval za spremembe prejšnjih bančnih reform in za odpravo posameznih delov reform Dodd-Frank, ki so bile sprejete po finančni krizi leta 2008 in so najbolj nepodjetniško naravnane.

N. Ž.