fbpx

Trump v pismu dejanja Demokratov označil za “odprto vojno ameriški demokraciji”

Ameriški predsednik Donald Trump. (Foto: epa)

Ameriški predsednik Donald Trump je na predsednico predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi naslovil odprto pismo, v katerem je celoten proces preiskave o možnosti odpoklica z oblasti označil za “nelegalen poskus upora” proti ameriški demokraciji in rezultatom predsedniških volitev leta 2016.

Ameriški predsednik Donald Trump je v svojem odprtem pismu predsednici predstavniškega doma ameriškega kongresa Nancy Pelosi poudaril, da ga v procesu preiskave o možnosti odpoklica z oblasti ne bremenijo “nobenih zločinov, nobenih prekrškov ali kakršnihkoli kaznivih dejanj.”

Trump Demokrate obtožuje sklicevanja na ustanovne očete ZDA, medtem ko sami kažejo odkrit prezir do njihovih besed in dejanj. Zadnja tri leta so Trumpovi nasprotniki skušali na vsak način spodnesti rezultate volitev 2016, namesto da bi delali za dobro Američanov.

“Vi ste tisti, ki se vmešavate v ameriške volitve. Vi ste tisti, ki sprevračajo ameriško demokracijo. Vi ste tisti, ki ovirate pravico. Vi ste tisti, ki republiki zadajajo bolečino in trpljenje za lastne sebične, osebne, politične in strankarske koristi,” je zapisal Trump v pismu Pelosijevi.

Trump je v svojem šest strani dolgem pismu povedal tudi, da ne pričakuje, da bodo Demokrati kaj kmalu opustili svoje fantazije o njegovem odpoklicu z oblasti.

Glasovanja o Trumpovem odpoklicu z oblasti za zdaj še ni bilo. Domnevno naj bi se po poročanju RT  zapletlo pri določanju pravil razprave, dejansko glasovanje na bi bilo v četrtek. Večino v spodnjem domu imajo Demokrati, v senatu Republikanci. Pri tem so Republikanci v senatu še povečali razliko, saj sta v zadnjih dneh dva demokratska senatorja napovedala, da ne bosta podprla odpoklica z oblasti.

Senator John Yudichak iz Pensilvanije bo tako po novem neodvisni, medtem ko naj bi se senator Jeff Van Drew iz New Jerseya v kratkem pridružil Republikancem.

Celotno Trumpovo odprto pismo lahko najdete na spletni povezavi tukaj.

Ivan Šokić