Trumpov svetovalec za nacionalno varnost bo obiskal Putina, se med voditeljema držav obeta srečanje?

Datum:

Kremelj je sporočil, da bo med svojim obiskom Moskve ta teden Trumpov svetovalec za nacionalno varnost John Bolton obiskal tudi ruskega predsednika Putina. Bolton je sicer Moskvo obiskal že avgusta, ko se je srečal s svojim ruskim kolegom z namenom ponovne vzpostavitve komunikacije med državama.

                   

Predstavnik Kremlja za odnose z mediji Dimitrij Peskov je za ruski Prvi kanal v intervjuju povedal, da se bo med svojim obiskom v Moskvi svetovalec ameriškega predsednika Donalda Trumpa za nacionalno varnost John Bolton med drugim verjetno sestal tudi z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Peskov je ob tem spomnil, da so poskusi vzpostaviti dialog med državama v preteklosti naleteli na zid, kljub temu pa naj bi nekateri pričakovali tudi pogovore na temo morebitnega srečanja med Putinom in Trumpom. Morebitno srečanje po poročanju Breitbarta sicer še ni bilo predlagano ne s strani Moskve ne s strani Washingtona, tako da bo potrebno počakati na rezultate tokratnega Boltonovega obiska.

Bolton Moskvo obiskal že avgusta
Bolton je sicer Moskvo obiskal že avgusta, takrat pa se je srečal s svojim ruskim kolegom Nikolajem Patruševim, da bi ponovno vzpostavili komunikacijo med državama po tem, ko so se odnosi med ZDA in Rusijo ohladili po ruski aneksiji ukrajinskega polotoka Krim. Skupne izjave po srečanju nato ni bilo, saj se sogovornika nista mogla zediniti o tem, da bi vanjo vključili tudi domnevno rusko vmešavanje v ameriške predsedniške volitve leta 2016, kot je vztrajal Bolton, in da bi poudarili, da sankcij ne bodo odpravili, dokler Rusija ne spremeni svojega obnašanja.

John Bolton (Foto: epa)

J. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Nemška vlada se je spravila na svobodo tiska

Nemška notranja ministrica Nancy Faeser je prepovedala revijo Compact,...

[Komentar] Atentat sredi Bidnovega kaosa

Poskus atentata na nekdanjega ameriškega predsednika se ni zgodil...

KLS Ljubno se pobira kljub 100-milijonski škodi po poplavah

Podjetje KLS Ljubno, ki je specializirano za proizvodnjo zobatih...

Zelenski: “Mirovnega vrha bi se morala udeležiti tudi Rusija”

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v okviru priprave drugega...