fbpx

Trumpova ekipa predstavlja grožnjo demokratom in republikanskim globalistom

Foto: epa

Po besedah političnega analitika Charlesa Ortla Trumpova ekipa demokratski stranki in globalističnemu krilu republikanske stranke predstavlja grožnjo. Ortel je v enem izmed intervjujev pokomentiral trenutni škandal, ki vključuje domnevno dogovarjanje Trumpa z Rusijo.

Trumpov zet, Jared Kushner, je najnovejši osumljenec v omenjenem škandalu. Nedavno je bil pozvan na zaslišanje senatskega obveščevalnega odbora, ki je bilo za zaprtimi vrati. V izjavi je pojasnil, da je med predsedniško kampanjo svojega tasta imel le štiri stike z Rusi in da noben izmed njih ni bil nespodoben.

Foto: epa

Charles Ortel je v intervjuju pokomentiral Kushnerjevo izjavo, za katero dvomi, da bo zaustavila z dokazi nepodprte trditve, da je skrivoma sodeloval z Rusijo. Ortel trdi, da je obtoženi opravil zelo dobro delo. Na lanskih volitvah je bil še ”outsider”, ki je premagal 16 uveljavljenih nasprotnikov. Da je bil nekdo, ki je menil, da lahko zmaga. Bil je dobro uvrščen in priljubljen pri medijih, vendar je vodil obupno kampanjo, poudarja Ortel. Pravi, da sam sicer ni Kushnerjev oboževalec, prav tako ni pristaš tega, da bi Trumpov zet imel tako pomembno vlogo v republikanski vladi.

Kljub temu se mu zdi, da je Kushner opravil dobro delo na splošnih volitvah, odlično delo v tranziciji, zdaj pa dela zelo dobro. To, če je od kongresa primerno, da je kljub pomanjkanju dokazov pozval Jareda Kushnerja na zaslišanje, je samo ugibanje. Verjame, da Trumpova organizacija ogroža demokratsko stranko, pa tudi globalistično krilo republikanske stranke. Ortel pa poudarja, da globalizem in regionalizem sicer nista nikjer zares delovala. Po njihovem pravnem sistemu ima posebni svetovalec Robert Mueller obsežno pooblastilo za preiskavo, kjer koli hoče. Tako se mora Trump, če želi kaj doseči, s svojo ekipo postaviti proti njemu.

Foto: epa

Si je Kushner na zaslišanju pomagal tako, da je pričal o Trumpovi predsedniški kampanji?
Demokratski delegat Mitch Ceasar je zaslišanje opisal kot zelo zanimivo. Obtoženec je obtožbe zvalil na svojega svaka, Donalda Trumpa mlajšega, saj je dogovarjanje z Rusi na nek način priznal, zatrjuje pa, da sam ni bil vpleten. Od dogajanja se želi distancirati, čas pa bo pokazal, če si je s pričevanjem o ostalih podrobnostih Trumpove predsedniške kampanje pomagal. Z izrečenimi besedami je verjetno izboljšal javno mnenje že zato, ker smo v javnosti prvič slišali njegov glas. Ceasar pravi, da odnose z javnostmi odlično opravlja, težje pa je njegovo delovanje oceniti na pravni ravni.

Ed Martin, predsednik ameriške konzervativne organizacije Eagle Forum, pa je pokomentiral predsednikov argument, da so te preiskave čezmorske in navajal vodjo CIE, ki je dejal, da je prepričan, da so se Rusi vmešavali v volitve. Pravi, ko nekdo reče, da je v nekaj prepričan, to pomeni, da zagotovo ni. Jared Kushner se nadalje brani: ”Tega nisem storil. Previden sem in vse vam bom povedal.”

A. L.