Ukrajinska vojska je odbila napad na mesto Ščastija: 50 ruskih napadalcev uničenih, nekaj vojakov tudi zajetih!

Zajeta ruska vojaka. (Foto: Twitter)

Ukrajinska vojska je odbila ruski napad na mesto Ščastija v Luganški regiji, ki je pod nadzorom oblasti v Kijevu. Ukrajinska vojska je zajela tudi nekaj ruskih vojakov.

Ukrajinske kopenske oborožene sile so za javnost sporočile, da je kraj Ščastija pod njihovim nadzorom, ob tem pa je bilo uničenih 50 ruskih napadalcev. Navedli so še, da 45 tisoč vreč ne zadostuje, da bi zadržali agresorja. Pred tem pa naj bi ukrajinska vojska v bližini omenjenega mesta uničila dva ruska tanka in več oklepnih vozil. V Luganški regiji naj bi bilo sestreljenih še pet ruskih vojaških letal in en helikopter, poroča Wpolityce.

Ukrajinska vojska se po poročanju s terena dobro upira, zajela je že nekaj ruskih vojakov, ki so izgledali prestrašeni in demoralizirani. Predvsem pa mladi, zato so številni zgroženi, kako mlade ljudi Putin pošilja v vojno.

Image

Foto: Twitter

Znano je, da je ruski predsednik Vladimir Putin v noči s srede na četrtek v svojem televizijskem nagovoru napovedal začetek “posebne operacije v Donbasu”. V skladu z uradno dostopnimi informacijami in poročili na družbenih omrežjih pa so ruske vojaške enote pričele obstreljevanje ukrajinskih mest tudi z drugih smeri. Kot navaja ukrajinska vlada, so ruske oborožene sile prestopile meje tako na jugu kot tudi na severu in vzhodu države. Slišati je bilo eksplozije v Kijevu in Harkovu.

Ukrajinska vojska je odbila ruski napad v mestu Ščastija. (Foto: Twitter)

Domen Mezeg