fbpx

“Umazani Francozi! Umazani belci!” je kričal migrant, ki je zabodel tri Francoze v Nimesu

21-letni migrant v Nimesu zabodel 3 Francoze in vpil "umazani belci" (vir: twitter)

V četrtek zvečer je v francoskem mestu Nimes, 21-letni migrant, na prigovarjanje spremljevalke, z nožem ranil tri Francoze. Žrtve napada sta označila za “umazane Francoze” in “umazane belce”. Ti jima namreč niso dali cigaret.

V četrtek zvečer, 17. oktobra 2019 je 21-letni migrant, ki ga je spremljala ženska tri Francoze, ki so sedeli na terasi lokala Maison Carree prosil za cigarete.

Tudi ženska je bila nadležna, a cigaret nista dobila, ter se odpravila dalje. A ni trajalo dolgo, da bi se napadalec po pisanju Midi Libre na prigovarjanje spremljevalke vrnil z nožem in začel zabadati tri Francoze.

Mimoidoče zmerjala z “umazani belci” in “umazani francozi”
Po trditvah policije sta napadalec in njegova spremljevalka mimoidoče ozmerjala z “umazanimi belci” in “umazanimi Francozi”, kar daje slutiti, da je bil napad rasno motiviran.

Francoske oblasti so še isti dan prijele žensko, medtem ko je bil napadalec, ki ga je iskala policija na begu vse do nedelje, 20. oktobra 2019, ko se je sam predal. Obtožen je poskusa umora. Dve žrtvi napada z nožem sta bili že izpuščeni iz bolnice, medtem ko je tretja utrpela hudo poškodbe jeter.

Ivan Šokić