Umrl največji boter sicilijanske mafije Toto Riina, ki je zaradi okrutnosti prestajal kar 26 dosmrtnih kazni

Salvatore "Toto" Riina (Foto: Youtube/@Ciccio Lanzo)

V zgodnjih jutranjih urah je umrl eden največjih botrov sicilijanske mafije Salvatore Toto Riina. Za zapahi je prestajal kar šestindvajset dosmrtnih kazni hkrati, v strogo varovanem zaporu pa je bil pod stalnim video nadzorom.

87-letnik je veljal za “šefa vseh šefov”, zaradi svoje okrutnosti pa so mu nadeli vzdevek Zver. Bil je strah in trepet Sicilije in je v svoji “karieri” naročil več kot 150 umorov. V času smrti je bil za zapahi, zaporne kazni pa je prestajal v strogo varovanem zaporu v Parmi, kjer je bil pod nenehnim video nadzorom.

Riina so med drugim spoznali za krivega, da je v letih 1992 in 1993 naročil umora znanih italijanskih protimafijskih tožilcev, Giovannija Falcona in Paola Borsellina. V času njegovega življenja so ga obsodili na kar 26 dosmrtnih zapornih kazni. V zadnjem času je bil zaradi bolehanja za rakom v komi. Njegova družina ga je po dovoljenju italijanskega ministrstva včeraj obiskala in se od njega poslovila, ponoči pa se je njegovo stanje poslabšalo, poroča STA. V zgodnjih jutranjih urah je umrl.

A. L.