fbpx

Ustavni sodnik: “Merklova je z migrantsko politiko zgodovinsko kršila ustavo”

Eden od najbolj uglednih nemških ustavnih sodnikov je povedal, da je Angela Merkel zgodovinsko kršila nemško ustavo, saj ji ni uspelo zadostno zaščititi nemških meja. V poročilu, ki ga je naročila Krščanska socialna unija (CSU), je sodnik Undo di Fabio povedal, da je nemška vlada vezana z ustavo, da prevzame nadzor meje, če so ogrožene evropske institucije.

Nemški ustavni sodnik Undo di Fabio, ki je tudi sam iz migrantske družine, dodaja, da je treba ob prevelikem migrantskem prilivu in neupoštevanju Dublinskega dogovora odločno ukrepati, kar pa nemški vladi ni uspelo. S tem je vlada storila zgodovinsko kršitev ustave, je bil jasen.

“Nemški zakon ne zagotavlja varnosti vsem prebivalcem sveta”
Di Fabio je tako reagiral na nemško migrantsko politiko, ki beguncem domnevno “le pomaga” uiti vojni in preganjanju. Poročilo je zelo zgovorno sploh za nemške varnostne organe, saj v ustavi piše, da “se smejo Nemci, če ni druge možnosti, upreti katerikoli osebi, ki bi kakorkoli ogrozila nemški ustavni red”.

“Vsi Nemci imajo pravico, da se uprejo vsaki osebi, ki bi imela željo ukiniti nemški ustavni red. To lahko storijo, če se na drugačen način tega ne da preprečiti,” piše v nemški ustavi.

Nemci želijo kazensko preganjati Merklovo zaradi veleizdaje
Že v oktobru je skupina nemških državljanov zaradi politike “odprtih vrat” ovadila kanclerko Angelo Merkel, nemško tožilstvo pa je prejelo že več kot 400 pisem, v katerih pisci tožilstvo naprošajo, naj sproži preiskavo možnosti, da je Merklova kriva veleizdaje, še poroča Breitbart.

V pismih državljani trdijo, da je vsak, ki želi na silo spremeniti nemško republiko, kriv veleizdaje. Menijo namreč, da stotisoči migrantov, ki jih je Merklova spustila v Nemčijo, ustrezajo temu opisu, saj na silo spreminjajo nemško družbo.

A. R.