V avgustu so v BiH aretirali že 1.208 migrantov!

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Bosanski mediji poročajo, da so avgusta aretirali 1.208 ilegalnih migrantov in jih poslali nazaj v države, od koder so prišli. V zadnjem obdobju je nov val migrantov pritiskal na bosansko-srbsko mejo v severovzhodni Bosni, blizu Bijeljine, nekoliko manj pa v vzhodno Bosno. Od junija naprej pa poleg mejne policije varujejo mejo tudi policisti vzhodne Bosne in Hercegovine in tudi policisti Republike Srbske.

Bosanski minister za nacionalno varnost je v torek v Banja Luki dejal, da je trenutno v državi manj kot 2.000 migrantov: v Bihaću 700, v Veliki Kladuši prav tako 700, v  Cazinu okoli 200 migrantov in v nekaterih drugih mestih nekaj manj migrantov. Poudaril je, da je v Bosno od začetka leta nezakonito prišlo skoraj 11.000 nezakonitih migrantov, vendar jih je okoli 9.000 šlo naprej na Hrvaško, poroča Simfalogic news.

Bosanski minister za varnost Dragan Mektić (Vir: Twitter)

Mektić je še dejal, da hrvaška policija javnosti ni zagotovila točnih podatkov, ko je sam zatrdil, da so od začetka leta aretirali 2.500 migrantov, ki so želeli prečkati hrvaško-bosansko mejo. Hrvaška policija ob tem ni razkrila točnega števila. Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović je namreč v ponedeljek zavrnil izjavo, da naj bi bilo na poti v zahodno Evropo prek Hrvaške na tisoče migrantov. Dejal je, da je bilo od začetka leta na meji z Bosno in Hercegovino aretiranih 3.500 migrantov in da se je povečal prehod migrantov za 26 odstotkov, za kar 70 odstotkov pa se je povečalo število aretiranih tihotapcev migrantov.

A. B.

 • Olga2345

  Razlika je s pomočjo levih fašistov v Sloveniji! Živel socialni turizem!

  • slaipowi

   Z vsako parolo dokazuješ da si čedalje bolj potrebna… kubika zemlje na glavo. Bolezen je neozdravljiva.

 • Srce

  Sram nas je lahko, BiH zmore in zna, a so njihovi soverniki. Pri nas na vladi so same nesposobne grebatorske šleve, ki raje izstradajo in iztrebijo svoj narod, kot pa da bi istali brez Sorosivega denarja.

  • Franjo Trojner

   Sram je lahko Grke, Srbe, Bosance in Hrvate, ker če bi oni hoteli, zmogli pritiska ilegalnih migracij na našo in s tem schengensko mejo sploh nebi bilo. Druga zadeva je leto 2015, ko se je Cerar fsral in organizirano prevežal ilegalne migrante z vlaki in avtobusi iz Hrvaške, preko Slovemije v Avstrijo, za kar upam, da bo nekoč postavljen pred sodišče.

   • Franc Šink

    O da Franjo.Razen lenuhov Grkov (tudi schengen) so bile ostale države ki si jih naštel enostavno posiljene od zblojene evropske politike.

 • PORK Amashina

  Malo prebrskajte nazaj kdo od “intelektualcev”,”humanitarcev” in podobnih je delal reklamo za ISIS.Zame ni nobeno presenečenje zakaj jih sprejemajo tako širokih rok.Pomagajo jim pa na vso moč “slovenski” muslimani in tudi z njimi povezane mafije.

  • šmentanamuha

   Ne pozabi na slovenske levuharje, ki niso muslimani, ti jim še najbolj držijo štango.

 • Morala

  To pomeni, da so Turčija, Grčija in Srbija še bolj nesposobne varovati svoje meje kot Hrvaška in Slovenija ali jih pa namerno spuščajo čez njihove meje, da ja ne bi ostali pri njih! Eno od tega bo držalo!

 • WatsonForus

  Lažejo, eni, drugi in NAŠI !

  • Janez 1

   Res je kar vsi lažejo oz. napihujejo, ker ti naj bi bili že v Slo in še nekaj deset tisoč!? /po Grimsu/. Ta nova/orban 24TV pa ima res veliko insinuacij, objavlja pa le o migrantih in hodijo po gostilnah na HR za Orbanom. A so objavili kako ekološka je Orbanova hči, ki onesnažuje lijepo našo.
   Pa še eno vprašanje, kdaj boste na spletu in Tv objavili novice o sodno in papežko dokazanih pedofilskih aferah stotine klerikov nad tisoči nedolžnih otrok. Edini še niste objavili to staro zadevo!
   Čas je za poročanje o normalnih rečeh in ne le o migrantih!!

 • Felikss_AH

  Razni viri so omenjali 50,000… toliko da se jih je nabralo v Bosni že pred meseci. Verjetno da je prava številka bližje tem 50,000 kot pa 11,000… saj milijoni v ozadju pritiskajo v Evropo samo po Balkanski poti… Mediteranskih Afro-“Evropejcev” pa je vsaj ENA MILIJARDA v pripravi… sploh po teh PODPISANIH deklaracijah od Bercelonske 1995 do zadnje PRVE Marakeške 2018… DRUGA Marakeška 2018 pa bo v Decembru.

  EU-Afrija, Eurabija, AfroRopa, Euro-Afriška Unija… to je samo nekaj dovtipov za DEKLARACIJSKO predvideni in “funkcionalno dodelan” Euro-Afriški Rajski Vrt!

 • Olga2345

  Bosanci so ujeli vsakega desetega divjaka! Ostale so kot “bratsko” pomoč poslali v Butale!

  • slaipowi

   Ha ha ha. Kako si duhovita. Gotovo ješ krmila za kure.

   • KP

    Ok,čefutarček. Poserji se,če ne znaš nič povedati!

    • slaipowi

     Ti pa znaš? Opica, ki se z eno roko drži palme v druhi ima pa banano.

 • šmentanamuha

  Še Bosanci imajo več pameti kot slovenska levuharija.

 • sunday

  kaj aretirali – pobiti, pobiti jih je potrebno !!!