V Avstraliji grobo posegli v pravico do veroizpovedi: Zaradi izpovedovanja krščanske vere igralec ragbija vržen iz reprezentance

Israel Folau (vir: twitter)

Avstralski igralec ragbija je izgubil mesto v reprezentanci in klubu ter možnost, da bi kjerkoli profesionalno igral zaradi vztrajanja pri resnici. Na Instagramu je objavil zapis, da bodo pijanci, homoseksualci, prešuštniki, lažnivci, nečistovalci, tatovi, ateisti in malikovalci končali v peklu, če se ne spokorijo za svoje grehe.

30-letni zvezdnik ragbija Israel Folau se je znašel pred razpotjem in brez odlašanja izbral pot resnice in vere. Zaradi tega mu grozi, da ne bo nikoli več mogel igrati profesionalnega ragbija. A Folau se po poročanju Daily Maila s tem ne obremenjuje.

Folau je na Instagramu objavil napis, ob katerem je zapisal: “Tisti, ki živite v grehu, boste končali v peklu, če se ne spokorite. Bog vas ljubi in vam daje čas, da se obrnete stran od greha in stopite k njemu.” Pekel čaka pijance, homoseksualce, prešuštnike, lažnivce, nečistovalce, tatove, ateiste in malikovalce.

Šefe ragbija zmotila “homofobna” izjava
Ker si je drznil javno izpovedati krščansko vero, mu homoseksualni lobi želi uničiti kariero. S tem dejanjem je v Avstraliji tako svobode govora kot pravice do veroizpovedi efektivno konec. Kot je pred več kot stoletjem povedal G. K. Chesterton: “Verska svoboda naj bi pomenila, da ima vsakdo pravico, da govori o svoji religiji. V praksi pomeni, da je komaj komu dovoljeno, da jo omenja.” Chestertonove besede so se v tem primeru izkazale za še kako resnične.

Objava Israela Folaua na Instagramu. (Vir: Twitter)

Šefi ragbi zveze so sklenili, da so Folaujevi “homofobni” komentarji razlog za prekinitev pogodbe, ki naj bi bila težka 1,27 milijona evrov na leto. A Folau se ni pripravljen ukloniti svojim preganjalcem, tako je povedal, da je od Boga odvisno, ali bo še kdaj igral, in vztraja, da se bo raje soočil s koncem svoje profesionalne kariere, kot pa umaknil svoje izjave.

Ko so ga vprašali, ali bi zaradi prekinitve pogodbe premislil o svojih besedah, je Folau, predani kristjan, odvrnil: “Absolutno ne. Vztrajam pri tem, kar uči Sveto pismo. To delim z ljubeznijo.” Ob tem je še dodal, da živi za Boga. “Karkoli on želi od mene, verjamem, da so njegovi načrti zame boljši, kot si jih lahko sam zamislim. Če to pomeni, da ne bom več igral, naj bo tako.” Folau je povedal, da rad igra ragbi in da ga bo vsekakor pogrešal, a njegova vera v Jezusa Kristusa je na prvem mestu.

Ivan Šokić

 • RATATA

  Ne bo dolgo trajalo, ko bo moral naš kolesar Roglič imeti dolge rokave!

  • Janka Kranjka

   Ko ga hebe rogliča, lahk je v tangicah in svetovni prvak pa mi dul visi…

   • RATATA

    A ti si bolj za donćiće in dragiće?
    Spizdi ćifutarka nagraužna!

 • xtc

  Tako kot agresivni islam kopje jamo imuslimanom,koplje agresivni homoseksualni lobij jamo homoseksualcem.

 • Lustrator

  Globok priklon ragbistu in velik sredinec ragbi zvezi zaradi nagravžno neprikrite kristianofobije. Ko se v tako testosteronskem športu kot je ragbi, LGBT aktivisti zavihtijo na najvišje pozicije, potem je jasno kako globoko v dekadenci je zahodna kultura odkar smo Boga v imenu “sekularizacije” izgnali iz osrčja naše civilizacije. Musliji in ostali divjaki, ki se za razliko od nas ZAVEDAJO kaj jih na duhovni ravni združuje, nas bodo kljub vsesplošni gospodarski/vojaški inferiornosti, pojedli kot za malico.

 • Janka Kranjka

  Kruha, iger, resničnostnih šovov in pravljičnih bogov – vse za zabito ovčjo rajo, da bo srečna…

 • Nata

  Žal se je tudi tam marsikaj spremenilo na slabše !
  In vidimo, da niso samo islamisti krivi. . . . . .žalostno kam plovemo.
  Pa tako zelo se govoriči o človekovih pravicah ? Katere ? In predvsem – za koga ?

 • bojan

  ves šport je na istem spisku za pot v pekel in vsi njegovi navijači ter podporniki gredo tja … a tega pa ni povedu … butelj … pa še to je hud greh da v imenu boga obračaš ljudi kot da si bog

 • šmentanamuha

  To se imenuje pokončna drža. Podpiram njegovo izjavo.