fbpx

V Avstriji odmeva primer turškega dečka, ki je sošolcem grozil s smrtjo: “Moja naloga je, da ubijam ljudi po zapovedi Alaha!”

Foto: iStock

Več avstrijskih osnovnih šol je imelo opravka z dečkom migrantskega porekla, ki je z nožem in smrtjo grozil svojim sošolcem. V avstrijskih medijih je zaokrožilo pismo zaskrbljenih in obupanih staršev.

Po poročanju avstrijskih medijev je deček 9-letni potomec turških staršev, med svojim grozenjem pa je sošolcem grozil tudi z nožem; pri tem pa je dejal, da je njegova naloga, da ubija ljudi, kar mu je zapovedal sam Alah.

Incident so potrdili tudi na državnem tožilstvu v kraju Ried, grožnje turškega dečka pa so se dogajale pred šolo in ne v objektu pod pristojnostjo šole.

Foto: epa

Kot poročajo mediji, je 9-letnik našel kuhinjski nož, dogodek je tudi priznal in dejal, da je bil tarča posmeha vrstnikov, z grožnjami pa ni mislil resno. Turškemu osnovnošolcu ne grozi nobena disciplinska kazen, primer bo tudi kmalu končan. Pri tem ni znano, ali so ga k grožnjam napeljali njegovi starši, piše Voice of Europe.

C. Š.